036

3.1K 206 50
                                    

Perspectief Samir

Ik stond vroeg op en zag er totaal niet uit, ik heb niet normaal wallen. Ik liep naar de kamer van zusjes en broertjes en ging ze wekken. Ik liep naar beneden en zag dat er al ontbijt op tafel lag en zag Alliyha en Younes al beneden.
Is graag gedaan zei Younes
Jullie zijn de beste zei ik en keek ze dankbaar aan. Ahlam, Fatima en Faudel liepen naar beneden en gingen ontbijten.
Wanneer gaan we terug naar huis zei Fatima en ze keken me allemaal aan.
Is het hier dan zo saai zei Alliyha nep verdrietig
Nee nee, maar ik mis mama en papa zei Fatima en de rest knikten ook.
Ga jullie boven omkleden, ik heb jullie kleren al klaar gezet. Ik breng jullie erna naar tante Anissa en dan zien jullie papa daar oké zei ik en stond op. Ik liep naar boven en liet me verslagen op bed vallen. Ik kan dit niet alleen.
Ik kleedde me om en deed mijn pak aan. Ik deed dit keer een Rolex horloge om, en mijn haar deed ik dit keer anders en spoot nog een luchtje en liep naar beneden toe. Ik zag dat de kids klaar stonden.
Ga maar alvast naar mijn auto toe, ik kom zo zei ik en ze knikten braaf. Ik leunde tegen het aanrecht, wat moet ik nu in godsnaam doen.
Gaat alles wel goed zei Alliyha die met Younes kwam.
Ja, ik zie jullie op werk. Ik ga de kids afzetten zei ik
Hoeft niet, je vader is ze komen ophalen zei Younes
Wat! Zei ik
Hij ging wat leuks met ze doen. Hij weet dat je met veel dingens in je hoofd zit Samir, dat is niet goed voor je zei Younes
Ik weet niet meer wat te doen. Mijn droomvrouw gaat Zaterdag trouwen en het is nu maandag. Mijn moeder is ziek, en ik weet niet wat ze heeft. Ik zit hier met mijn broertjes en zusjes die niet weten wat er allemaal aan de hand is. Ik ben zo moe, je moest eens weten. Mijn ogen zijn rood, ik heb enorme wallen. Ik slaap al 1 maand niet. Ik kan dit allemaal niet alleen zei ik gebroken
Je bent niet alleen, we zijn er voor je zei Younes en gaf me een mannelijke omhelzing.
We moeten door zei ik en we liepen het huis uit, Amir zit nog te slapen maar hij red zich wel. Ik stapten mijn auto in en reed naar mijn werk. Ik vond een stapel papierwerk dat gedaan moest worden en een stapel sollicitatiebrieven. Ik liep met de sollicitatiebrieven naar Alliyha toe. Ik klopten aan en liep naar binnen.
Ik weet al wat je wilt zeggen, leg die stapel maar neer zei Alliyha
Je bent geweldig zei ik en gaf haar de helft. Ze doet al teveel voor me ik doe de helft wel.
Die stapel ook hoor zei Alliyha
Doe ik zelf wel, bedankt zei ik
Heb je je andere stapels wel gezien zei Alliyha
Maakt niet uit, ik wil niet gestoord worden oké. Laat alleen familie binnen, ik heb geen tijd voor ander personen zei ik
Komt inorde zei Alliyha en ik liep mijn kantoor weer binnen. Dit wordt een lange dag. Ik werkten m'n papierwerk af, dat me 7 uur gekost heeft. Het is nu inmiddels 18:00uur en ik zit nog te werken. De helft van mijn personeel is al naar huis, maar dan kijk ik naar mijn sollicitatiebrieven, dat moet ook nog gedaan worden. Ik maakten een stapel tussen goedkeurde brieven en niet- goedgekeurde brieven. De goedgekeurde brieven liet ik op een hoopje op mijn bureau staan en de rest vloog de vuilbak in. De klok gaf nu 19:00uur aan en ik besloot te vertrekken. Ik ben moe, ik ben uitgeput van alles. Ik stapten mijn auto in en reed naar het ziekenhuis. Ik kocht eerst en bosbloemen en liep naar mijn moeders kamer. Ik zag dat ze een stuk beter was en ze schonk me een glimlach.
Samir Inou zei mijn moeder blij en ik gaf d'r een kus. Ik legde de bloemen naast d'r en keek haar aan.
Je wilt niet weten hoe trots ik op je ben. Je hebt goed gezorgd voor je broertjes en zusjes lieverd. Ik hoop ook voor deze boefje zei mijn moeder en legde haar handen op haar buik. Het is een jongen, een broertje dus.
Heb je al een naam in je gedachten zei mijn moeder
Mountasir genaamd naar mijn opa Allah Y rahmoe zei ik en mijn moeder keek me met tranen aan.
Ik hou van je yema, met heel mijn hart. Nooit komt er iemand boven jouw te staan. Morgen Insh'Allah een nieuwe start. Ik zal me meer gaan verdiepen in de islam dat beloof ik je. Ik zal niet blowen ofwat dan ook yema. Ik ga een dame zoeken met zelfrespect, en die zich bezig houdt met het islam. Ik ga veranderen Yema zei ik met tranen in mijn ogen en liet mijn hoofd langs haar liggen.
Ik ben trots op je Samir. Ik ben dat altijd al geweest. Je blijft me keer op keer verbazen en daar ben ik trots op. Ik hoop dat je haar snel vindt insh'Allah en dat je gelukkig wordt want dat verdien je. Je hebt een goede hart, en daar maken ze misbruik van zei mijn moeder en gaf me een kus op mijn voorhoofd.
Ga naar huis lieverd, en neem morgen een dagje vrij. Rust uit en ga je verdiepen in ons mooie geloof. Bidt voor Allah en vraag om vergiffenis. Ik zie dat je van binnen kapot gaat, en dat moet je niet doen Samir zei mijn moeder en aaide over mijn hoofd.
Ik stond op en gaf haar een kus op d'r voorhoofd.
Ik kom morgen insh'Allah terug yema, houd je goed zei ik en gaf d'r nog een kus op d'r voorhoofd en verliet het ziekenhuis. Ik had morgen sowieso vrij, dus dat kwam goed uit. Ik reed naar huis en parkeerde mijn auto. Ik hoorde haar lachen, maar keerde me niet om, om naar haar te kijken daar is ze de moeite niet meer waard. Ik schenk haar alle geluk toe in haar verdere leven en stapten mijn huis binnen. Ik zag mijn vader en Younes beneden zitten. Ik groette mijn vader en nam ook plaats.
Vanwaar kom je nog zo laat zei mijn vader
Ik ben langs yema geweest, waar zijn de kids zei ik en hij knikten.
Alliyha is ze gaan instoppen, ze zullen vast moe zijn geweest na vandaag. Maar ik ga ervan door houd jullie goed zei mijn vader en stond op ik nam afscheid van hem en liep naar boven. Ik zag dat Alliyha nog met de kids was aan het babbelen en ik liep naar haar toe.
Ga maar, ik neem het wel over zei ik en ze knikten. Ze liep de kamer uit en ik keek naar mijn broertje en zusjes hoe ze aan het slapen waren. Ik bleef 20 minuutjes in de kamer waar ze sliepen en liep vervolgens naar mijn kamer. Ik nam een snelle douche en deed een voetbalshort met een T-shirt er bovenop en liep naar beneden. Younes&Alliyha waren zo te zien al gaan slapen en ik dekte de tafel voor morgen al. Ik ging toen in de zetel zitten en deed de tv aan. Ik keek maar wat op de tv totdat ik voetstappen op de trap hoorden. Ik zag Faudel en liep naar hem toe.
Hoor jij niet te slapen zei ik
Mag ik bij jouw zei Faudel
Kom zei ik en liet hem tussen mijn benen liggen en ik keek verder tv. Ik speelde ook wat met Faudel zijn haren.
Moet k hem naar boven tillen zei Younes die naar beneden kwam.
Nee, hij slaapt bij me vandaag zei ik en Younes nam langs me plaats.
Wat gaan we morgen met ze doen zei Younes
We gaan met ze naar de park hier iets verderop is dat goed zei ik
Ja, gaan ze wel leuk vinden zei Younes
Hoop ik zei ik
Kom ga slapen, morgen is een nieuwe dag zei Younes
Heb je ooit eens gebeden zei ik en keek Younes aan.
Jaa zei Younes
Leer me het, ik wil me gaan verdiepen in de islam morgen zei ik
Tuurlijk zei Younes en legde me hoe je de wassing moest doen, en wat je moest zeggen tijdens het gebed. Hij legde me ook hoe het zit en downloaden een App, wat aan gaat geven wanneer het tijd is om te bidden.
Wollah thanks broer zei ik
Is niks, morgen gaan we samen bidden in de moskee isgoed zei Younes
Jaa prima zei ik
Yallah nu ga ik slapen, en jij ook zei Younes en we stonden op. Ik tilden Faudel op en ik liep naar mijn kamer. Ik legde Faudel op mijn bed en ik ging langs m liggen en trok hem tegen me aan en viel zo een slaap langs mijn kleine broertje.

Wraak vanuit het verledenWhere stories live. Discover now