098

1.2K 122 35
                                    

Perspectief Samir

Ik heb er helemaal een zooitje van gemaakt en ik ben bang dat ik het niet meer recht kan zetten. Ik ben haar kwijt en dat weet ik goed genoeg, maar iets van binnen wilt het maar niet accepteren. Ik heb in het verleden veel meisjes verloren waarvan ik dacht dat ik er een toekomst mee zou hebben, maar nu dacht ik haar te hebben, verlies ik haar ook. Maar Sofia was niet net als al die andere meisjes, ze is/was mijn vrouw en de moeder van mijn dochter. Ik heb haar laten vallen en gebroken, dus moet ik daar de gevolgen van aannemen. Ook al had ik geen keus, is het denk ik beter zo. Zoals mijn moeder me vertelde; ik doe haar pijn zonder dat ik het zelf door heb en dat wil ik niet meer. Ik moet haar los laten, ook al weet ik dat het moeilijk zal gaan nu Safae erbij betrokken is, maar het gaat nu eenmaal zo en daar kan niemand meer verandering in brengen.
Hier sta ik dan, voor het huis waar ik met Sofia ingewoond heb. Ik liep het huis in, die ik al 3 jaar niet binnen ben geweest en opende de deur van de kamer die voor Safae bedoeld was en die ik helemaal zelf heb ingericht. Ik liep naar haar bed en zag het envelop die ik voor Sofia had achterlaten, nog ongeopend was. Ze heeft het dus niet gelezen, maar wat maakt dat toch uit. Ik ben haar nou eenmaal kwijt, dus.
Ik liep de slaapkamer van mij en Sofia binnen en liet mijn blik over de foto's heen glijden. Ze wilt me dus niet meer, prima. Dan heb ik een nieuwe start nodig en dat begint pas wanneer ik een nieuw huis heb gekocht, waarvan niets mij meer aan Sofia laat denken en niet vergeten het belangrijkste; de scheiding zelf.
Ik ga mezelf herpakken en me focussen op mijn werk en niet vergeten Safae natuurlijk. Sofia ga ik zelf aanspreken over mijn beslissing, wat mij het beste klinkt want dan wil ik officieel gescheiden van haar zijn als ze dat zo graag wilt. Ik ga mijn huis uit en rijd richting het huis van Amir, waar ik Sofia zal vinden en spreken.
Voor het huis van Amir stap ik uit en bel ik aan waar Amir de deur opende.
Niet weer he Samir zei Amir zuchtend.
Dit keer niet, maar ik wil haar kort even spreken dat is alles zei ik
Het zal wel zei Amir en maakte een gebaar van kom maar binnen.
Ik blijf wel buiten staan, ik maak het kort zei ik en Amir keek me verbaasd aan en knikte toen maar en liep naar binnen. Niet veel later verscheen Sofia met rode ogen voor de deur.
Wat wil je Samir zei Sofia en keek me aan.
Ik wil mijn excuses aanbieden Sofia, het was mijn bedoeling niet om zo tekeer tegen je te gaan. Ik stuur morgen mijn advocaat naar je toe, die je zal inlichten over onze scheiding en hoe het zit met onze huis enzo zei ik en zag dat ze geschrokken was, maar zich snel herstelde.
Is prima zei Sofia zacht.
Hier, kijk maar wat je ermee doet. Hij is €15.000,00 waard zei ik en gaf haar haar ring terug.
Hoe gaat het dan met Safae zei Sofia
Dag per dag, daar heb ik recht op. Maar dat zal mijn advocaat je allemaal wel uitleggen zei ik en Sofia knikte.
Dan ga ik maar zei ik nog en liep mijn auto in en reed weg.

Perspectief Sofia

Geschrokken om zijn woorden sta ik nog steeds versteld aan de deur. Dat is het laatst wat ik uit zijn mond had horen komen. Ik ben binnenkort dan officieel een gescheiden vrouw? Geeft hij het dan zo snel op?
Wat sta je er nog zei Amir die me raar aankeek.
Vakantie is in ieder geval niet nodig zei ik en Amir bleef me met dezelfde blik aanstaren.
Hij stuurt morgen zijn advocaat naar me toe, hij wil scheiden zei ik en werdt een beetje paniekerig.
Hmm dat was dan wel makkelijker dan gedacht, en geloof me scheiden van jouw is het laatst wat hij zou doen. Maar hij doet dit voor jouw, kom nou maar naar binnen zei Amir en ik knikte. Hij wilt dus zo snel mogelijk van me scheiden omdat ik het wil. Heeft hij dan serieus alles voor me over, ook al in deze situatie?
Ik liep terug naar de woonkamer waar Qasim me lang aankeek. Het is denk ik veel beter als we afstand van mekaar nemen, want als het aan Samir lag was hij allang dood. Safae keek slaperig om haar heen en ik nam haar mee naar mijn slaapkamer. Ik verwisselde haar kleding in een pyjama en poetste snel haar tandjes en stopten haar in bed. Het is trouwens 18;53uur, ze slaapt heel vroeg en kan uitslapen tot 11;00uur. Dat heeft ze dus duidelijk van haar vader. Ik ging langs dr liggen en staarde haar aan, niet wetend dat de tranen naar beneden aan het glijden zijn.
Hey gaat het wel hoorde ik Amir bij de deuropening zeggen en ik knikte en veegde mijn tranen weg. Ik gaf Safae nog een kus op haar haren en liet het nachtlampje aan en liep naar beneden. Qasim is blijkbaar al door en ik nam plaats op de bank en haalde mijn MacBook erbij. Ik was opzoek naar een leuk bedrijfje waar ik zou gaan kunnen solliciteren.
Wat doe je zei Amir die langs me neer plofte en aan het meekijken was.
Hoezo een baan, je kunt gerust blijven werken zei Amir die me aankeek en ik schudde mijn hoofd.
Het is beter voor ons beiden zei ik en dit keer schudde Amir zijn hoofd.
Jullie nemen te snel beslissingen. Jullie hebben het niet eens uitgepraat. Sofia, ik weet hoeveel pijn hij jouw heeft aangedaan maar neem geen beslissingen uit woede waar je later spijt van zult krijgen. Je houdt zoveel van hem dat het je kwaad maakt en dingen gaat zeggen waarvan je nu al weet dat je er spijt van hebt zei Amir die me aankeek.
Ik kan het gewoon niet Amir. Ik wil bij hem zijn, maar wanneer hij er is wil ik dat hij zo snel verdwijnt. Elke keer als ik hem zie voel ik die pijn weer Amir, ik kan het niet zei ik en veegde mijn tranen weg die ik heb laten vallen. Amir keek medelijdend aan en wist niets meer te zeggen.
Wat zou je ervan vinden om 4 daagjes op vakantie te gaan, alleen jij zei Amir
Nee, ik zal Safae niet alleen laten zei ik direct
Sofia, denk nu niet aan anderen. Het zal je goed doen, even weg van alles. Safae zal bij mij blijven en dan nog in goede handen ook zei Amir
Ik weet het niet Amir zei ik
Goed, morgen inpakken dan vertrek je die avond nog zei Amir en nam mijn MacBook over en zocht een goede vakantie plek.
Heb je al een idee zei Amir
Marokko, ik wil mijn vader gaan bezoeken. Dat zou me wel goed doen zei ik
Weet je zeker, want Marokko is geen plek waar je naar toe moet alleen als vrouw zijnde zei Amir
Heel zeker, maak er maar gewoon twee daagjes van Amir zei ik en Amir knikte.
Na alles geregeld te hebben keek ik Amir aan.
Bedankt voor alles Amir zei ik
Is graag gedaan, yallah nu gaan slapen. Morgen vroeg op want Safae moet naar school zei Amir en ik knikte lachend.
Tot morgen Insha'Allah zei ik
Insha'Allah, mogen de engelen over jullie waken zei Amir nog lachend en ik liep mijn slaapkamer in. Ik veegde mijn make-up weg, verwisselde mijn kleren in een pyjama, poetsten mijn tanden nog en liet me vervolgens langs Safae vallen. Ik reciteerde nog een paar verzen van Koran in haar oor en viel snel erna in slaap.

Wraak vanuit het verledenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu