090

1.6K 126 39
                                    

Perspectief Sofia

Starend kijk ik Samir aan die nog zit te slapen, hoe knap kan een mens nu even serieus zijn? Langzaam streelde ik over zijn gezichtje heen en zag ik hem glimlachen met zijn ogen dicht, die hij niet laat erna opende.
Goedemorgen schoonheid, goed geslapen zei Samir en gaf me een kus op mijn wang, iemand is goed gezind vandaag. Ik knikte liefjes en Samir zijn telefoon ging opeens af. Hij nam zijn telefoon en nam niet op.
Wie is dat zei ik
Gewoon negeren kom, dan gaan we lekker ontbijten zei Samir en stond op. Ik liep ook alvast naar de badkamer waar ik een snelle douche nam en me vervolgens omkleden in een witte zomerjurk dat strak komt en mijn buikje zo goed zichtbaar was. Mijn haren kamde ik uit en liet hem vandaag maar los hangen. Ik bracht wat lichte make-up aan en sloeg mijn gouden michael kors horloge om die ik eens van Samir gekregen had. Ik schoof mijn zonnebril op mijn hoofd en nam mijn schoudertasje en liep naar beneden. Samir zag me aankomen en glimlachte liefjes naar me.
Je ziet er prachtig uit zoals gewoonlijk zei Samir en gaf me een knipoog.
Dankjewel, je ziet er ook wel niet slecht uit zei ik glimlachend, hij droeg een jeans short van dsquare met witte verf plekken en droeg er een witte hemdje op. Zijn haren had hij ook netjes in een model gezet en keek me liefjes aan met zijn grijze kijkers.
Kom, dan gaan we ontbijten. Ik ken een goeie plek, dan rijden we naar Antwerpen dat een uurtje rijden is oké zei Samir en ik knikte en we liepen de deur uit.
Na heerlijk ontbeten te hebben, waren we aangekomen in Antwerpen. De sfeer is hier heel anders. Je ziet hier alleen maar Marokkanen, wat wel grappig is, waarom? Dat weet ik ook niet. Het is hier wel fijn, maar het enige wat me stoort is hun accent! Sorry, maar er valt gewoon niet naar te luisteren. We liepen de Louis Vuitton winkel uit en ik keek goedkeurend naar de tassen, die Samir vast had.
Hoevaak kan een vrouw wel niet gaan winkelen? Je bent de vorige keer toch met Amir geweest ofniet zei Samir die me aankeek.
Jawel hoor, maar vandaag ben jij mijn slachtoffer. Amir wilde het namelijk niet meer zei ik en keek Samir lachend aan.
Dan moet hij maar op mannen gaan vallen, maar ik heb alles over voor mijn vrouwtje zei Samir met een glimlach.
Slijmbal zei ik en keek hem aan.
Trouwens Jabir appte me, hij wilt je bij zijn verloving hebben vandaag Samir zei ik
Nee, dat gaat niet. Ik heb je een leuk weekendje belooft zei Samir en ik stopte met wandelen en keek hem aan.
Samir ik heb het echt naar mijn zin gehad, maar ik wil niet dat je de verloving van Jabir gaat missen. Hij is de broer van je beste vriend. Je zou het ook erg gevonden hebben, moeste hij niet opdagen op die van ons zei ik en Samir keek me bedenkelijk aan.
Ik weet dat je gelijk hebt, maar ik wil samen tijd met je doorbrengen. Nu we nog met z'n tweetjes zijn snapje zei Samir
Dat begrijp ik, maar weet dat ik in mijn laatste maand zit en het wel vrij vermoeiend is Samir. Ik heb ook rust nodig zei ik
Ik ga niet zonder je naar de verloving, dat weet je toch zei Samir
Nogmaals Samir, ik heb rust nodig. Even alleen gaat me wel goed doen zei ik en Samir keek me aan en nam mijn hand vast.
Na wat er bij ons thuis gebeurt is, mag je het uit je hoofd halen dat ik je alleen laat zei Samir en ik zuchtte. Ik weet wel dat hij gelijk heeft, maar toch? Ik ben geen klein kind meer, moet ik me al niet meer veilig voelen in mijn eigen thuis?
We zien in Nederland wel wat we doen, maar je gaat naar de verloving zei ik en wandelde verder naar de auto toe.

Perspectief Samir

Aangekomen in Nederland, keek ik tevreden naar mijn huis die er terug tegoei uitziet. Ik en Sofia hadden besloten, direct te vertrekken, dus hadden we dat maar gedaan. We waren eerst wel naar het huis in België gegaan om al onze spullen te nemen en zijn toen vanuit daar direct vertrokken. Onderweg naar Nederland hebben we veel gelachen in de auto om alles een beetje, ik weet serieus niet wat ze met me kan doen Sofia. Ze hoeft alleen naar me te kijken en ik word al helemaal gek van haar, in de positieve zin natuurlijk.
Ga maar alvast naar binnen, ik kom wel met de tassen. Je hoeft je ook nergens bang voor te maken, het is vanaf vandaag overal beveiligd zei ik en ze knikte vervolgens en liep alvast naar binnen. Ik nam de tassen en groette de beveiliging team voor de deur en liep toen ook naar binnen waar Sofia uitgeput op de bank zat.
Is mevrouwtje moe zei ik en plofte langs haar neer.
Je moest eens weten, de baby mag er nu wel heel snel uitkomen zei Sofia vermoeiend
Het komt goed liever, voor je het weet kan het al lopen, gaat het al naar school. Trouwt het, worden wij oma en opa en volgen zo al onze andere kinderen, zo snel gaat het leven nou eenmaal zei ik
Overdrijf je nu niet wel een beetje haha, je praat zelfs over oma en opa zei Sofia en lachte haar kapot, waar ik automatisch een glimlach van kreeg. Ik drukte mijn lippen op die van haar en knipoogde toen naar Sofia.
Voorwat was deze, zo onverwachts zei Sofia
Omdat ik van je hou en je de beste persoon bent die er in mijn leven is gekomen. Ik weet van mezelf, dat ik niet veel tijd met je besteed. Maar ik ben mijn best bezig, dat je dat maar weet oké zei ik menend
Ik hou ook van jouw Samir. En ik vind het goed hoe je met me omgaat, je bent een man waarvan er zo een paar maar te vinden zijn en ik ben blij dat ik jou heb. Ondanks alles wat er gebeurt is, hou ik van je en ben ik Allah swt dagelijks dankbaar dat jij de vader van mijn kinderen wordt zei Sofia, nadat ze die woorden uitsprak werdt ik helemaal gek vanbinnen.
Ik apprecieer die lieve woorden, die betekenen heel veel voor me zei ik en gaf haar een kus op haar haren.
Ga je je nog niet omkleden zei Sofia die me aankeek.
Moet ik je bij mijn moeder afzetten of bij Hidaya, ik wil echt niet dat je alleen blijft zei ik
Gaat je moeder dan niet zei Sofia
Mountasir is de laatste tijd erg lastig, dus gaat ze niet zei ik en Sofia knikte
Dan ga ik naar mijn lieve schoonmoeder, ik heb haar echt gemist zei Sofia en keek haar lachend aan.
Ik ga me omkleden en dan breng ik je oké zei ik en liep naar boven. Ik liep de badkamer in en begon mijn baardje te scheren, ik lijk nog liever jong. Nadat ik mijn baardje geschoren had nam ik een jeans broek, met lichte scheuren die niet opvallen en een witte hemdje. Ik deed mijn Hermes riem nog om en spoot wat parfum. Ik schoof mijn trouwring terug rond mijn vinger en liep de badkamer terug in en gooide mijn haren in een fatsoenlijke model. Ik keurde mezelf nog eerst goed in de spiegel en liep toen naar beneden, waar Sofia me blij aankeek.
Je ziet er goed uit zei Sofia
Jammer dat je niet meekomt, maar dat snap ik wel. Ik zal het ook doorgeven aan Jabir, die het ook zal begrijpen zei ik en trok mijn vrouwtje in een omhelzing en nam haar geurtje in me op.
Kom, anders ben je als laatst zei Sofia
Ze gaan me sowieso niet verwachten, dus wat maakt het uit zei ik menend
Gedraag je oké. Ik wil niet te horen krijgen dat er een gevecht ontstaan is met jouw of eender wie zei Sofia die me streng en serieus aankeek.
Komtgoed, kom zei ik en nam mijn bmw autosleutels, mijn Mercedes ligt nog bij Imran nadat Sofia m tot daar gereden had. Ik starten de auto en reed naar mijn ouders hun thuis toe, waar ik mijn vader en Amir voor de deur aantrof in hun pak. Ik stapten de auto uit en ze keken me beiden verbaasd aan. Ik hielp Sofia met uitstappen en liep met haar mee tot binnen waar ik mijn moeder uitbundig groeten.
Dat is echt lang geleden mijn schatjes, kijk wat jullie allemaal hebben meegemaakt zei mijn moeder en ik zag dat ze elk moment in tranen kon uitbarsten dus trok ik haar in een knuffel.
Niet huilen yema. Alles is inorde oké, ik kom morgen langs dan zal ik je alles vertellen maar Sofia blijft hier zei ik en kuste mijn moeder's voorhoofd.
Ga maar lieverd, je vader en broertje wachten je voor de deur op zei mijn moeder en omhelsde haar nog en liep even naar Sofia toe.
Als er wat is gelijk bellen he zei ik tegen Sofia en ze knikte. Mijn moeder was weg dus drukte ik mijn lippen op die van haar en knipoogde nog snel en liep naar buiten waar mijn vader en Amir stonden. Ik groette ze maar uit beleefdheid en er viel een stilte.
Zullen we dan maar samen in 1 auto gaan, aangezien we naar het zelfde adres moeten zei ik en ze knikten en we liepen mijn auto in.
Onderweg, was het stil. Niemand zei een woord? Wat wel normaal is, na wat er gebeurd is.
De verloving van Jabir is gemixt, maar de trouw zou dan wel apart zijn. Aangekomen in de zaal, zag ik de jongens al bij de ingang staan. Ik parkeerde mijn auto en mijn vader en Amir stapten al uit. Ik stapten de auto ook uit en liep naar de ingang, waar iedereen me verbaast aankeek. Ik gaf ze allemaal een hand en liep toen verder naar binnen. Veel meiden keken me hongerig aan en ik negeerde hun blik en liep naar Jabir en zijn verloofde toe. Ik ben een getrouwde man, binnenkort zelfs vader en dat weten ze. Waarom doen ze dan nog zo?
Je bent gekomen, ik dacht even dat je niet zou komen opdagen zei Jabir
Ik kan de verloving van jou toch niet misse, gefeliciteerd trouwens zei ik tegen ze beiden.
Dankjewel, waar is Sofia zei Jabir en keek de zaal rond.
Bij mijn moeder, je weet wel de laatste maand van haar zwangerschap is vermoeiend voor haar zei ik en Jabir knikte begrijpelijk.
Begrijp ik, Wollah Thanks dat je dan toch nog bent gekomen en geef haar de groeten zei Jabir
Zal ik zeker doen zei ik en liep naar de tafel waar mijn ooms zaten. Ik groette ze met een hand en ze bleven me allemaal lang aankijken.
Niet nu zei ik en ze knikten. Ik zag Alliyha mijn kant komen en ze vroeg of ik even mee wilde lopen en volgde haar naar buiten toe.
Waar waren jij en Sofia? Waarom lieten jullie niets van jullie horen en waar is Sofia nu zei Alliyha boos?
Wat is er erg aan als ik een weekendje weg ga met mijn vrouw. Ik vraag toch ook niet waar jij en Younes naar toe gaan en ze is bij mijn moeder zei ik geïrriteerd
Waarom is ze bij je moeder en niet hier met jouw zei Alliyha, Pff
Ze was moe, ze zit in haar laatste maand van haar zwangerschap dat hoor je toch te snappen ofniet?  zei ik
Wat speelt er tussen jouw en Younes zei Alliyha en Younes kwam aanlopen en sloeg zijn arm rond Alliyha heen.
Ik hoorde mijn naam zei Younes en keek ons beiden aan.
Vraag het m zelf maar zei ik en liep van ze weg. Ik hoorde een tril in mijn broekzak en zag een berichtje van Sofia.
Is het goed als we bij je ouders overnachten, ik ben namelijk heel moe en wil niet dat je daarvoor helemaal naar hier komt schreef Sofia
Is prima, slaap maar in mijn oude slaapkamer en doe voorzichtig aan lieverd. Ik hou van je <3 antwoordde ik haar berichtje en liep terug naar binnen en zag dat Amir met een dame zat te praten, zaken gaan goed zie ik.
Na een lange avond, besloot ik maar door te gaan want het is al aardig laat. Ik vroeg Amir en mijn vader of ze ook door wilde gaan, maar ze besloten nog even te blijven. Ik nam afscheid van Jabir en liep naar mijn auto toe, Tis Ookal aardig donker. Ik zag een gedaante tegen mijn auto leunen.
Leun je goed zei ik tegen de persoon, totdat hij zich omdraaide stopten mijn hart even. Dat gezicht heb ik al 5 jaar niet meer gezien. We keken elkaar aan en gaven elkaar een mannelijke omhelzing, hij leeft!
Ik heb niet zoveel tijd, maar ik wilde gewoon even zien hoe het met mijn broertje gaat zei Chakir glimlachend
Nee hoe gaat het met jou, hoe kan dit allemaal Chakir zei ik en keek hem vol ongeloof aan.
Dat vertel ik je nog wel eens. Hou dit voor je eigen oké, als mensen weten dat je weet dat ik leef en dat ik je nog gesproken heb, gaat het slecht aflopen met ons allen zei Chakir
Je kunt je leven toch niet blijven leven zonder familie om je heen ofso. Iedereen denkt dat je nog dood bent Chakir, doe je dit trouwens ook bij Younes zo opeens verschijnen zei ik en zag dat het hem raakte.
Ik doe dit niet bewust Samir, ik heb de afgelopen 5 jaar in een hel geleefd. Ik heb hier niet bewust voor gekozen, het liefst kom ik terug en laat iedereen zien dat ik nog leef maar dat gaat niet en nee ik doe dit alleen bij jouw, omdat je dit nog eens hebt meegemaakt met je zusje Ahlam zei Chakir
Waarom niet, laat me je helpen. Je bent Mn broer man, ik kan niet verder als ik weet dat mijn broer in de shit zit zei ik
Zorg voor je vrouw Samir, als ze bevalt let dan heel goed op je kind. Zorg ook goed voor Naoufal, want zodra je kind op deze wereld komt, staat de hel voor je te wachten zei Chakir spijtig
Waar is ze Chakir zei ik woedend
Dat weet ik niet, dat maakt mij zo gek. Het enige wat ik weet is dat ze wraak op je wilt en dat gaat ze doen via je vrouw en jammer genoeg je kind Samir. Ik kom je waarschuwen, als ik meer weet hoor je wel van me zei Chakir en wilde weg lopen, totdat ik m tegenhield.
Hoe ga je me vinden zei ik
Maak je daar maar geen zorgen om, hou je goed zei Chakir en weg was hij, alsof hij er nooit was geweest.
Ben je hier nog steeds, ik dacht dat je al vertrokken was zei Younes die mijn kant op kwam lopen met zijn handen in zijn broek zak.
Ik zat nog even te bellen loog ik en we keken elkaar aan.
Het spij... zei Younes en ik onderbrak hem.
Vergeven en vergeten zei ik en Younes keek me hoofdschuddend aan en lachte.
Maar ik ga ervan door, het is al aardig laat zei ik
Isgoed, houd je goed zei Younes en ik stapten mijn auto in en reed naar mijn ouders hun thuis toe. Daar aangekomen parkeerde ik mijn auto en stapten ik het huis in. De lichten stonden uit en niemand was beneden te vinden, dus liep ik naar boven waar ik mijn moeder aantrof met Mountasir.
Ze is alvast al gaan slapen, waar is je vader zei mijn moeder die me zag
Hij wilden nog blijven, maar ik ga slapen yema zei ik en kuste haar voorhoofd en die van Mountasir en liep mijn oude kamer in en zag dat Sofia al lag te slapen. Ik kleedde me om in een voetbalshortje met blote bovenlijf en dook mijn oude bedje in.
Samir hoorde ik Sofia zachtjes zeggen.
Shtt, slaap maar. Ik ben bij je zei ik en trok haar dicht tegen me aan en sloeg mijn armen over haar heen. Ik gaf haar nog een kus op haar haren en viel zo niet laat erna in slaap...

Extra lang deeltje voor jullie geschreven, lief van me ofniet?

Wraak vanuit het verledenWhere stories live. Discover now