060

1.4K 121 20
                                    

Perspectief Samir

Hier sta ik dan, voor het graf van mijn geliefde broeder Chakir. Ik liet me huilend voor zijn graf vallen en blijf maar dua's doen. Ik hield me vast en zijn graf steen en bleef maar om vergiffenis vragen, omdat ik hier normaal hoor te liggen en niet hij.
Weetje Chakir, dat ik er een broertje bij heb genaamd Mountasir, genaamd naar mijn opa omdat jij altijd zei "als ik de kans kreeg om een naam te kiezen zou ik hem naar mijn opa Allah y rahmoe noemen" en dat heb ik gedaan man. Er is ook veel gebeurt met Maysa, zij zat achter alles Chakir.
Ik heb ook een leuke meid ontmoet genaamd Sofia. Maar het gaat m niet worden man, weet je nog die ene flik/half dokter is haar broer man. Ik heb het nog geprobeerd, maar hij was me te slim af. Hij heeft het verpest man. Ik heb ook het bedrijf van mijn vader ook overgenomen. Mijn droom is uitgekomen Chakir. Die van jouw ook trouwens, waarvan je dacht dat m niet zou uitkomen. Ik heb m naar jouw vernoemd, alles heb ik naar jouw vernoemd.
Maar het gemis blijft groot broertje. Wollah ik ga jouw nooit vergeten. Ik mis jouw te laat komen, jouw domme opmerkingen, jouw goedkeuring bij kleding, ik mis jouw gewoon Chakir zei ik en veegde al mijn tranen weg.
Uit het oog, maar nooit uit het hart! Zei ik als laatst en stond op. Ik richte mij blik nog 1 keer naar zijn graf en liep naar mijn auto toe. Ik stapte mijn auto in en de tranen liepen weer vrij. Hij is er niet meer.
Is starten mijn auto en reed terug naar mijn huis in Marokko, ja jullie lezen het goed. Ik heb gisteren nog snel een ticket geboekt en hier ben ik dan. Eindelijk het graf van mijn broertje hebben bezocht. Morgen vlieg ik ook gewoon terug naar Nederland, ik weet jullie denk van serieus 1 dagje maar? Maar ik ben hier niet voor vakantie, ik ben hier om een graf te bezoeken.
Thuis aangekomen, nam ik een snelle douche want hier is hier gewoon lekker 35 graden en deed gelijk ook mijn gebedswassing. Ik deed vervolgens een gebedskleed aan en verrichte mijn gebed en vroeg nog steeds hetzelfde, namelijk vergiffenis voor al mijn zondes die ik heb misdaan en een dua voor Chakir. Na het gebed liep ik naar mijn kamer en nam ik mijn telefoon en deed m weer aan, want hij stond uit van toen in het hotel. Ik heb hier ook niemand over vertelde dat ik zou gaan, alleen mijn ooms maar die dachten denk ik dat ik ziek in mijn hoofd was.
Nadat mijn telefoon aan stond bleef hij een tijdje hangen en zag verschillende gemiste gesprekken en sms'jes en opende die alleen van mijn moeder en belde haar gelijk op.
Samir inou, waar zit je. Ik maak me erg zorgen om je hoorde ik me moeder huilend zeggen.
Maak je geen zorgen yema, alles gaat goed met me. Ik kan wel voor mezelf zorgen zei ik
Samir dat weet ik zeer goed, dat je voor jezelf kunt zorgen maar je blijft mijn kleine Samir. Je ooms zeiden dat je je gisteren niet goed voelden en niemand je opeens kon bereiken. Ik maakte me echt zorgen zei mijn moeder
Alles gaat goed met me, ik zit nu in Marokko. Het spijt me dat ik niets gezegd heb, maar ik moest het graf van Chakir gaan bezoeken zei ik en er rolden een traan naar beneden
Ben je helemaal alleen gegaan, wat als er nou wat gebeurt zei mijn moeder
Yema er gebeurt niets, ik heb morgen vroeg mijn vlucht terug. Maak je maar geen zorgen. Maar ik moet nu echt gaan slapen, hoe ik zal landen bel ik je morgen Inshallah zei ik
Isgoed Samir inou, tot morgen. Ik hou zoveel van je, doe rustig aan zei mijn moeder en hing op.
Ik ook van jouw yema zei ik stil in mezelf. Ik zag ook dat ik een bericht had van Sofia, dat ze zich zorgen maakte en ze wilden praten. Maar ik liet haar op blauw staan en zo ook Younes, Alliyha,...
Ik deed mijn alarm op en viel direct inslaap.

Perspectief Sofia

Omg, wat als hem iets erg overkomen is? Ik ga het mezelf nooit vergeven! Huilend lig ik opgesloten in mijn bed. Ik heb hem als laatst slecht beeld over me gegeven, maar ik weet niet waarom? Maar ik kon het gewoon niet. Toen hij me die vraag stelden, was het net alsof iemand mijn keel dicht kneep. Maar ik weet goed genoeg, dat hij alles voor me is. Hij is degene met wie ik oud wil worden, hij is degene waarvan ik wil dat hij de vader van mijn kinderen zal zijn, hij is degene met wie ik mijn toekomst wil delen. Ik werd opgebeld door de moeder van Samir en nam direct op.
Salaam Sofia, ik wilde je laten weten dat Samir me net belden. Je hoeft je geen zorgen over hem te maken, het gaat goed met hem zei Inaya de moeder van Samir
Dankjewel Inaya, ik was zo ongerust over hem. Weetje waar hij is zei ik
Hij is in Marokko op dit moment, hij is het graf van Chakir gaan bezoeken zei Inaya
Is hij zomaar gegaan zei ik en er rolde een traan naar beneden
Hij heeft het moeilijk gehad gisteren avond blijkbaar vertelden mijn broer. Hij is hopeloos naar mijn broer toe gegaan rond 5/6 uur zei Inaya en ik moest denken aan gisteren en een bui van schuldgevoel kwam naar boven.
Hij komt morgen vroeg wel terug, als jouw dat opvrolijkt zei Inaya
Bedankt, Inaya zei ik schor
Is graag gedaan lieverd, hou je goed zei Inaya en hing op.
Hoe kan hij zonder wat aan me te laten weten, naar Marokko vertrekken? Ik maak me hier zo'n zorgen over hem. Ik zag ook dat hij mijn berichtjes gelezen had op app, maar hij me op blauw liet staan. Ik weet ook niet wie dat Chakir is, of was van hem. Ook niet de reden waarom hij overleden is, ik weet helemaal niets over Samir. Buiten dat slechte kant, wat me bang maakt.
Ik keek uit het raam en de tranen liepen vrij naar beneden, alles valt me zo tegen in het leven en met die gedachten werdt het zwart voor m'n ogen. Hopen dat ze niet meer geopend zullen worden en ik zo naar mijn vader kan gaan...

Diep van beiden binnenkanten schreeuwen ze voor elkaars liefde, maar ze weten beiden "goed genoeg"

Wraak vanuit het verledenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu