7.Bölüm

34.1K 1.6K 149
                                    

 Karşımdaki büyük camları olan  üç katlı binaya baktım. Burayı daha önce görmemiştim ama çok lüks bir yere benziyordu. Ayrıca böyle mağazalar pahalı olurdu. Genellikle kendi tasarımları olduğu için kıymetliydi. Bella'nın çekiştirmeleriyle mağazaya girmiştik.


''Burası biraz pahalı olmasın Bella?''dediğimde ''Yok yok değil. Yeni taşınmamıza rağmen buraya birçok kez geldim.'' değince mecburen onaylayıp kabul ettim.''Tamam.''


Bella kendini hemen elbise reyonuna atıp kıyafetleri incelemeye başladı. Bella sürekli oradan oraya koşup duruyordu. Onunla birlikte mecburen bende sürükleniyorum. Ayrıca her gördüğü elbiseyi üzerime tutup bu nasıl bu nasıl diye sormasa daha az yorulabilirdim.


''Angel bak! Şu mavi elbise nasıl?'' Göğüs bölümü iri parlak taşlarla süslü elbise gözlerimi büyütmeme neden olmuştu.

''Fazla taşlı.'' Deyip Bella'nın elindeki elbiseyi hızla kaptım ve yerine koydum.

''Tamam. Peki, yeşil olan?''Gözleriyle mankenin üzerindeki elbiseyi gösterdi. Yeşilin fazla tonu vardı ama bu kesinlikle onlardan biri olmamalıydı. Hayatımda bu kadar yeşili bir arada bulunduran bir elbise görmemiştim.

''Fazla yeşil.

''Acaba neden?'' deyip gözlerini devirdi. Sonra elinde başka bir elbiseyle bana döndü.''Neyse neyse peki bu?''

''Fazla olgun gösterecek.'' Kahverengi diz altı elbise kesinlikle annemin giyeceği türdendi.

''Off Angel '' diye bağırıp iki elini de beline yerleştirdi. ''Hiç bir şey beğenmiyorsun. Bak son iki tane göstereceğim başka söylemem. Kendin bulursun.'' Biraz daha baktıktan sonra elinde boydan siyah bir elbiseyle yanıma geldi. Sol bacağında aşırı derece yırtma vardı. ''Şu siyah nasıl?''

''Hayır, çok karamsar gösterir bu. Hem pek siyah sevmem.'' Dudaklarımı büzdüğümde sevimli görüneceğimi düşünmüştüm. Elindeki elbiseyi yerine bırakıp başka bir şeyler aramaya devam etti. Bir yandan bende bakıyordum.

''Şu beyaz nasıl peki? Bence en güzeli bu.'' Arkamı dönüp elinde tuttuğu elbiseyi gördüğümde gözlerim sonuna kadar açıldı. Bu elbise harikaydı.

''Harika. Hemen deniyorum.'' Bella'nın elinde tuttuğu elbiseyi hemen alıp giyinme kabinine girdim. Üzerimdekileri çıkarıp beyaz elbiseyi giydiğimde elimle kumaşına dokundum. Elbise vücudumu tamamen sarmıştı. Kötü görünme ihtimaline karşı aynaya sırtımı dönmüştüm.

''Hadi Angel. Seni bekliyorum.'' Bella'nın sesiyle kabinin kapısını açıp dışarıya çıktım.

Önüne geldiğimde gözleri büyümüştü. ''Hadi ama o kadar mı kötü?'' Moralim bozulmuştu.

Olduğu yerden yanıma yaklaşıp kafama hafifçe vurdu. '' Deli misin sen? Harika olmuş. Bunu kesinlikle alıyoruz.''

''Şaka yapma Bella. Ciddi misin?''dedim gözlerimi kısarak.

''Evet, hadi alıyoruz bunu.''deyip beni tekrar kabine yolladı. Kendi kıyafetlerimi giyip çıktığımda elbise işi hallolmuştu ama hala ayakkabım ve makyaj malzemelerim yoktu. Belki makyaj malzemelerini annemden halledebilirdim ama ayakkabı şarttı.

Kasaya giderken mankenin ayağındaki ayakkabılar dikkatimi çekmişti.

''Bella şu mankendeki ayakkabı nasıl alalım mı?''

''Harika''deyip ellerini birbirine vurdu.

''Bunu da alıyoruz o zaman.''

Görevliden yardım isteyip o ayakkabının ayağıma göre olan numarasını denemek istediğimi söyledim. Görevlinin getirdiği ayakkabıları deneyince ayağıma tam oturduğuna kanaat getirip almaya karar vermiştik. Kasaya gidip parayı ödedim. Burayı pahalı sanmıştım ama tahmin ettiğim gibi bir yer çıkmamıştı. En azından kıyafet için kendime koyduğum sınırı çok aşmamıştım.

KIRIK BEYAZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin