71- Minulost kterou si nepamatuju?

2.1K 140 4
                                    

Vzbudilo mě jemné třepání. Se zabručením jsem otevřela oči a koukla na toho dotyčného. Thor.

,,Co je?" zamručela jsem.

,,Pátek, jinak chtěla si být brzo doma tak vstávej abych s otcem mohl zjistit jak to že jsi z královského rodu" řekl a usmál se.

,,Nechce se mi, máte tady strašně pohodlnou postel" usmála jsem se a rozvalila se.

,,Pojď, jestli budeš chtít někdy příště tě tu vezmu" nabídl.

,,Možná" pokrčila jsem rameny a zvedla se. ,,A co si mám oblíct?" zeptala jsem se.

,,Ve skříni jsou šaty" řekl.

,,Nenosím šaty" zabručela jsem.

,,Budeš muset, nic jiného tu nemáš" zašklebil se a odešel.

,,Pche, šaty" odfrkla jsem si. V koupelně jsem udělala ranní hygienu a šla ke skříni která byla v pokoji. Našla jsem nádherné fialové šaty které měly vršek z krajky a zbytek byl čistý. (Pardon, neumím moc popisovat)

Oblékla jsem si je a koukla dolů

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oblékla jsem si je a koukla dolů. Nakonec jsem sáhla po klasických černých lodičkách.

Když jsem byla hotová, vylezla jsem na chodbu kde čekal Thor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Když jsem byla hotová, vylezla jsem na chodbu kde čekal Thor.

,,Sluší ti to" usmál se a někam se rozešel.

,,Díky" lehce jsem zčervenala a rozešla se za ním. Došli jsme do knihovny kde jsme byli včera. Stál tam ten chlapík kterému Thor říkal otče.

,,Jsem rád že jste ještě zůstala slečno" řekl.

,,Fajn" zamumlala jsem. Thor odešel k policím s knihami a jednu z nich vytáhl. 

,,Čti, je to písmo ledových obrů, když jsi jedna z nich možná by jsi ho dokázala přečíst" řekl. Kývla jsem a otevřela knihu na první stránce. Text byl psaný v divném písmu. Nebyla to angličtina, němčina, čeština, ruština, španělština ani žádný jiný jazyk ze země. Koukala jsem na to jak tele na nový vrata a za boha nemohla přijít na to jak se ta hatlamatina čte. 

,,Tohle mám přečíst?" zděšeně jsem se podívala na Thora.

,,Zkus to" pobídl mě. 

,,Za co mě trestáš?" zabručela jsem a hlavu zase sklonila ke knížce. Otočila jsem pár stránek. Uprostřed strany bylo nějaké kolečko. Sáhla jsem na něj a ucítila zvláštní proud energie. Jako bych najednou byla zase o něco silnější.

,,Jess?" vyjekl Thor.

,,No?" zvedla jsem k němu pohled.

,,Modrá ti ruka" ukázal na moji pravou horní končetinu. Ruku jsem rychle sundala z podivného kolečka a stránky otočila zpátky. Jako bych věděla jak se ta hatlamatina čte a co znamená. Podle toho co jsem si přečetla byla matka královna na tom Jötunheimu a když jsem se narodila já matka se mnou musela odejít na zemi kvůli toho že na Jötunheim útočili. Potom už se o nás nic nevědělo. Jako by jsme se propadli do země. A Loki je zřejmě můj nevlastní bratr. Máme stejnou mámu ale jiného otce. Zvláštní je že si vůbec nic z toho nepamatuju.

AvengersWhere stories live. Discover now