56.Bölüm

1.3M 43.4K 219K
                                    

♠️

"Uyy! Neden bunca şey hazirlattun uşağum?" dedi Fadime Hala, mahçup bir ifadeyle.

Yatın salonundaki masaya yemekler hazırlanmıştı fakat herkes bir yere dağılmış ve de masa başında yalnızca Fadime Hala, Bora ve ben kalmıştık. Gökhan'ın gidişiyle laptop başına gömülen Bora, ancak misafirlerimiz geldiğinde çalışmasını sonlandırmıştı. Çalıştığını zannetmiyordum; Bora iyi değildi. Caner Kozan kumarhanesini bastığı için mi, adamlarından birisi öldüğü ve beş tanesi de yaralandığı için mi, ona hediye ettiğim chip "Kara" oluşunu simgeliyor çıktığı için mi ya da Gökhan'la tartıştıkları için mi iyi değildi gerçekten bilemiyordum. Naz, bana kalırsa "E" şıkkı; hepsi.

"Afiyet olsun hala." dedi Bora, gülümseyerek. Sonrasında bakışları beni buldu. "Salatayı Nazlı yaptı." diye ekledi.

"Sen nereden biliyorsun?" dedim, gülerek. "Ben salata yaparken çalışıyormuş gibi yapıp işlerden kaytarıyordun." diye devam ettim.

"Sevim Hanım'a domatesleri şikayet ediyordun sevgilim. Eşit değiller diye..." dedi, küçük bir kahkaha atarak. "Onu duydum." diye devam etti ve bir kolunu omzumun üzerine koyarak, bedenimi kendine doğru çekti.

"Ellerune sağlik cüzel kizum..." dedi Fadime Hala. "Keşke halanlar da celeydi... Gitmeden görüşmüş olurduk bir kez daha." diye devam etti.

"Başka zamana inşallah." dedim, gülümseyerek.

"Ağırlarız onları da haftaya, hafta sonu ya da." dedi Bora, sıcacık bir ifadeyle. "Konuşuruz." dedi, bana dönerek.

"Bora." dedi Filiz Hala. Yüz hatlarına endişe yerleşmişti. Bize doğru birkaç adım attı ve masaya oturdu. "Annem gidelim vakitlice diye tutturdu, oyala lütfen." diye devam etti.

"Ha doğru, cidelum vakitlice Filuz." dedi Fadime Hala, şaşkınlıkla.

"Gökhan'ı bir göreyim gideriz... Ulaşamıyorum. Ne zaman gelir Bora?" diye sordu, Filiz Hala.

"Bak gelun geldu, senin pabuç dama atildu." dedi Fadime Hala, gülerek. Hande'yi kastediyordu; sanırım Gökhan'ın şu an onunla olduğunu düşünüyordu. Bora sıkıntılı bir nefes verdi ve bakışlarını Filiz Hala'ya sabitledi.

"Gelmez. Bozuk bana şu an." dedi Bora, ifadesiz bir yüzle. Filiz Hala'nın kaşları çatılırken, ölmemesi için dua ettiğimizi bilmiyor oluşuna şükretmiştim.

"Neden?" diye sordu Filiz Hala, meraklı bir ifadeyle. Bora boğazını temizledi ve birkaç saniyeliğine bakışlarını denize çevirdi. "Neden?" dedi Filiz Hala bir kez daha. Sesi biraz sert çıkmıştı. Bora bakışlarını yeniden Filiz Hala'ya yönlendirdi. "Benim yatta olmadığımı söyle, gelir." dedi, dümdüz bir sesle. Başımın üzerine küçücük bir öpücük kondurduktan sonra ayağa kalktı ve salondan çıktı.

"Bora?" diye seslendi Fadime Hala arkasından ama Bora durmamıştı.

"Neler oldu Naz?" diye sordu Filiz Hala, endişeyle.

"Bilemiyorum." dedim, buruk bir tebessümle. Aslında bu hem yanlış hem de doğruydu; bir şeyler bilsem bile aslında hiçbir şey bilmiyordum. "İzninizle... Ben Gülsüm Babaanne'nin yanına çıkayım, ayıp olmasın." dedim ve ayağa kalktım.

"Kizu niye zorlaysun, oğlan anlatmamış ona düşer mi?" demişti Fadime Hala arkamdan fakat duymamış gibi ilerledim.

♠️

Maça Kızı 8Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin