32.Bölüm

919K 44.7K 91.6K
                                    

Tarihler, bizim evrenimizde 8 Temmuz 2017'i gösterdiğine göre, bugün Bora Karabey'in doğum günü... Bu tarihi benim için özel kıldığı, bir karakter olmaktan sıyrılıp kendi ruhunu bulduğu için ona çok teşekkür ederim. İyi ki aktı gitti... Bu bölüm, onun doğum gününe özel... Ve şans ya, Maça Kızı 8'in de en önemli bölümlerinden biri.❣️

♠️

"Nazlı'yla beraber yaşıyoruz." dedi Bora. Dan diye... O cümledeki Nazlı bendim. Vesile Hanım'ın yeğeniydim. Vesile Hanım, yani halam, bakışlarını bana kaydırdığında derin bir iç çektim. Yatsı namazına müteakiben cenaze namazımı kaldırırlar mıydı? Yok yok kaldıramazlardı. Yarın öğle vakitlerine kalmıştım. Allah da taksiratımı affetsindi zira benim hesaplamalarıma göre, sayısı biraz fazlaca olabilirdi.

"Aferin. Dürüst çocuksun." dedi halam. Bora gülümsemekle yetindi. Naz, sana kötü bir haberim var. Genelde ortamda Bora varken, bir insan düşüncesizlik ediyorsa, bu sen oluyorsun genelde. Ben halamın, bunu zaten bildiğini nereden bilebilirdim? İyi de halam, beraber yaşadığımızı nereden biliyordu?

"Sen nereden biliyon ya?" diye sordum. Dümdüz.

"Bora'yla konuşuyorum evladım." dedi halam, bakışlarını benimle buluşturmadan. Canan ve Özcan Abi gülmemek için zor duruyorlardı. Can'ın ise umrunda bile değildi sohbet. Pilav kaşıklamakla meşguldü; keşke onun yerinde ben olsaydım. "Annenle babanı kaybetmişsin." dedi halam.

"Evet. Altı sene evvel." dedi Bora.

"Kardeşlerin, akrabaların var mı?" diye sordu ablam. Var hala. Üç kardeşlermiş eskiden. Ama ablasını öldürmüş.

"Üç kardeştik. Ben ortancayım. Ama ablamı kaybettik. Bir kız kardeşim var yani şimdi. Şu an Londra'da... Onun dışında, babaannem, iki halam ve yengem Trabzon'da. Kuzenlerim var. Onların çocukları... Haftaya müsaitseniz, Nazlı'yı istemeye geleceğiz. Nişanda da tüm ailemle tanışırsınız zaten." dedi Bora. Bu adamın anne tarafıyla ilişkisi mi yok Naz, yoksa onun da annesi senin annen gibi tek çocuk muymuş? Hakkında hiçbir şey bilmediğim gibi, bunu da bilmiyordum.

"Çok erken olmuyor mu bu evlilik?" diye sordu halam. Çıtımız çıkmıyor, onları dinliyorduk.

"Aynı evde yaşıyoruz. Adını koymamız gerektiğini düşündük. Hem zaten düğün için bir tarihimiz yok. Nişanlanalım istedik." dedi Bora. Yalandı. 8 Kasım'dan evvel evlenmek zorundaydık. Çünkü anlaşmamız 8 Kasım'da doluyordu. Sanki 9 Kasım'a sarksa, "Aman olmaz!" diyeceksin Naz.

"Gelenek görenek bilen çocuksun. Açıkçası, kim olduğunu öğrendiğimde farklı bir resim canlanmıştı kafamda." dedi halam, gülümseyerek. Neyse ki halan, Eren kadar açıklı sözlü değil Naz.

"Bora'yım sadece. Başka birisi değilim." dedi Bora, bakışları bana kaymıştı. Sana bir cevap mı veriyor Naz?

"Sesin çıkmıyor Naz?" dedi Canan.

"Aman o ne zaman konuşup bir şey anlatır ki!" dedi halam, sitem ederek. Adeta bakışlarıyla tesüfler gönderiyordu.

"Az evvel sen susturdun ya?" dedim, şaşkınlıkla. Halam, kendisini bozmamdan hoşlanmamış olacak ki bakışlarını yeniden Bora'ya çevirdi.

Maça Kızı 8Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin