28. Bölüm

1K 83 13
                                    

Merhaba merhaba merhaba ejderha okuyucularim. Nasilsiniz? Ben iyiyim. Giris kismi biraz tercih donemi psikolojimi yansitiyor. Uzgunum. Aslinda her bolumde biraz o anki psikolojim de var tabi fark edene. Neyse. Iyi okumalar. Yb pazar gelecek 😊 fesatli gunler dilerim 😈😈😈

Can

Bazen hayat ne kadar da kolaydı? Önümüzde sadece iki seçenek oluyordu. Birini seçiyorduk ve ilerliyorduk. Eğer gerçekten iyi bir seçim yapmışsak arkaya dönüp bakmıyorduk ama kötü bir seçim yaptıysak sürekli arkaya bakıp pişman oluyorduk. Zaman böyle mi olmuştu? Aslında insanın hayatında sadece iki seçenek olmuyordu hiçbir zaman. O kadar çok seçenek oluyordu ki hangisini seçeceğinizi bilemiyordunuz.

Hangisi zordu? Kalmak mı? Gitmek mi? İkisi de farklı yönden iyiydi. Ailem için, geleceğim için en iyisini bulmak zorundaydım.

Şu an için yapmam gereken tek şey bu kadına odaklanmaktı. Bu kadını, inci teyzeyi nasıl iyileştireceğime odaklanmalıydım. Beni uykumda bile rahatsız eden bir düşünce ele geçirmişti. Acaba gerçekten İnci teyzeyi iyileştirebilir miydim? Bu yetenek veya bu iç güdü var mıydı bende? Mavi Alev Dükü olmak ne demekti? O olmam benim onu iyileştireceğimin kesin kanıtı mıydı ki Aslı beni buraya getirmişti?

Kafamda binlerce düşünceyle, elimde not defterimle uyuyakalmıştım.

Ama beynim aklımı kurcalayan düşüncelere yol bulmak için benden önce çalışmıştı ve beni Miray'la bir rüyanın içine koymuştu.

Miray'la bahçede yere uzanmış gökyüzünü izliyorduk.

"O kadar endişelenme. Sana yardım edeceğim Mavi Alev Dükü." dedi gülerek Miray.

"Nasıl yardım edeceksin Ejderha Kraliçe?" diye sordum gülerek.

"Şimdi elindeki verilere bir bakalım." dedi yattığı yerden ve anında karşısında edindiği bilgiler ortaya çıktı. Ona yaklaştım ve birlikte baktık bilgilere.

"-Beni tanıyor,

-Bana yardım etmiş,

-Ayrıca mavi ateş sana her şeyin bedeli olduğunu ve bedellerin karşılanması gerektiğini söylemiş." diye kendi içinde maddeleri yorumladı.

"Birincisi seni tanıması bir şey ifade etmemeli Miray. Seni herkes tanıyor." dedim sıkkınca.

"Beni birebir tanıyor gibi konuştu ama Can sana." dedi merakla.

"Bu bir şey kanıtlamaz. Sana sadece yardım göndermiş."

"Peki Mavi alevden kadının bedeli ben ödeyemezsem başkasının ödemesi konusunda dediklerine ne diyorsun?"

"O benim de aklıma takıldı. Acaba-"

"Acaba benim ödeyemediğim bedeli o mu ödüyor?" dedik aydınlanmış bir şekilde.

"Aslında çok mantıklı ama yakınındaki öder demişti kadın." dediğim anda ikimiz de sessizliğe gömülüp düşünmeye başladık.

"Belki de o anda yakınımda o vardı. Bedeli de ona ödetmeye karar verdi Ateş." dedi Miray biraz korkuyla.

"Haklı olabilirsin." dedim sakince.

"Bu neden uyandığım gün hastalandığını açıklıyor." dedi hemen.

"Anlamadım?" diye sordum içimde garip bir korkuyla.

"Nasıl hatırlamazsın? 7 Mayıs benim uyandığım gün Can." dedi Miray sakince.

O anda her şey dondu. Etrafımızda öten kuşlar, alev, Miray dondular. Buradan bir çıkarım yapmam gerekiyordu. Her türlü Miray ve İnci teyzenin arasında bir bağ olduğunu belliydi ama bunu nasıl oluştuğunu bulmam gerekiyordu.

Ejderha Kız 4; Kan KehanetleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin