19. Erisz

400 23 0
                                    


19.

Alica remegő tekintettel nézte a még mindig karját fogó lányt. Ám szeme nem a félelemtől, hanem a gyűlölettől remegett. Már akkor gyűlölte a lányt, amikor csak hallott róla. Most viszont már ott tartott, hogy legszívesebben megölte volna. Tudta, hogy Heniko komoly veszélyt jelent a számára, mind tehetség, mind szépség tekintetében. A többiek meg sem mertek szólalni. Fogalmuk sem volt róla, hogy a mindig kedves és mosolygós Heniko tud ennyire ijesztő is lenni. Pár pillanat múlva Heniko elengedte Alicát, majd újra az ajtóhoz indult.

- Le foglak győzni, Madcap - szólt utána, amikor már Heniko tisztes távolságban volt. - El foglak tüntetni a színről. - Erre Heniko megállt, majd félig visszafordult. Látszott rajta, hogy nem ijedt meg Alica fenyegetésétől.

- Próbálkozni lehet...- közölte, majd lazán kisétált az ajtón. Amint becsukta maga után, néma csend telepedett a bentiekre.

- Mia! - szólalt meg Kalos, amint a benti hangulat elérte a kínosság küszöbét. - Írd át a darabot úgy, hogy Alica is szerepet kapjon benne - tette hozzá üres hangon. Sok kedve nem volt, hogy alkalmazza Alicát, azonban most a színpad, más érdekeit is figyelembe kellett vennie. Érezte, hogy sok probléma várható még Alica és Heniko között. Miának szintén nem sok kedve volt eleget tenni ennek a kérésnek. Számára ez a darab így volt tökéletes. - Egyéb mondandóm nincs. Mindenki mehet a dolgára - mondta végül, hogy legyen egy kis nyugalma.

- Bocsánat, de lehetne egy kérésem? - kérdezte gyorsan Will, mielőtt még bárki is távozott volna. Leon egyből sejtette, hogy ez nem sok jót jelent, hiszen pontosan tudta, hogy a férfi célja az, hogy közelebb kerüljön Henikóhoz.

- Mondja - válaszolta Kalos, ami nagy elégedettséggel töltötte el Willt. Sokatmondó mosollyal előbb Leonra pillantott, aztán újra beszélni kezdett.

- Az olvasóik nagy része, sőt inkább majdnem az összes odáig van a színpadért - kezdett beszélni. - Éppen ezért szeretnék egy egészen testközeli cikket írni. A színpad mindennapi élete, edzések, órák, maguk a fellépők...

- Szóval akkor arra kér, hogy engedjem meg, hogy itt tartózkodjon, amíg elkészül a cikk? - fogalmazta meg Will kérését Kalos.

- Igen - helyeselt Will. - Úgy gondolom, ezzel a cikkel fel lehetne húzni a színpad hírét, és nem utolsó sorban ez Miss Madcapnak is remek lehetőség, hogy bemutatkozzon. - Kalos pár pillanatig mérlegelt, azután válaszolt.

- Engedélyezem.

- De, Kalos! - ellenkezett volna Leon, de Will egyből megszólalt.

- Halhattad, Leon - szólt Will nyugodt hangon, majd felállt a kanapéról. - Szóval törődj bele, hogy egy ideg minden nap találkozunk - tette hozzá, közben elkezdett felé sétálni. Amint Leon mellé ért, megállt, és halkan folytatta, hogy csak a másik hallja a szavait. - Már alig várom, hogy meginterjúvoljam a kis angyalkát. Szerintem elég exkluzív beszélgetés lesz...- magyarázta gonosz mosollyal.

- Rohadj meg, Will!- sziszegte vissza Leon.

- Na, mi van? Rájöttél, hogy mégiscsak kell neked a kis tündérke? Hát sajnálom, de nem fogom hagyni, hogy a tied legyen. - A többiek csak nézték a két férfit, és találgatni próbálták, hogy vajon miről beszélgetnek. A két férfi társalgását, végül a frissen odalépő Alica szakította meg.

- Leon, nem mutatnád meg a színpadot? - kérdezte a férfit édeskedő hangon, amitől Leon agya még inkább elborult. Már éppen megszólalt volna, hogy felejtse el, ám Kalos közbevágott.

Az örökség továbbadódikWhere stories live. Discover now