3. Megdöbbenések sorozata

447 22 0
                                    


3.


- Két fontosabb bejelentésem van még, szóval nem is húznám tovább az időt. Az első az, hogy hosszú kihagyásunk volt, szóval mindenkitől a maximumot várom el.

- Jó vicc... ez eddig sem volt másképp - mondta Anna az orra alatt.

- Tehát mindenki a legjobb formáját igyekezzen hozni mind az edzéseken, mind az előadások és a próbák közben is. Ez nem azt jelenti, hogy vért izzadva az összeesés határáig kell hajtani. Remélem ezzel eddig is tisztában volt mindenki. - Erre megértő bólintások látszottak. - De a neheze még csak most jön - gondolta Kalos, majd belevágott a második bejelentésbe. - A másik bejelentésemnek nem biztos, hogy örülni fog a társaság, de ezen a döntésemen nem fogok változtatni. Mivel a jelenlévők közül senki se olyan tehetséges, mint Sora volt, ezért egy új artistát fogok felvenni a helyére - jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon. Tudta, hogy milyen hatása lesz a bejelentésének. Igaza is lett. Mindenki teljesen ledöbbent. Azt hitték, rosszul hallottak.

- Micsoda? - kérdezte valaki hitetlenkedve.

- Új ember Sora helyére?

- Most viccel?

- Az nem lehet.

- Ezt nem gondolhatja komolyan...

- Hol talál még egy olyan tehetséges artistát, mint amilyen Sora volt? - hangoztak fel hasonló kérdések.

- Don cirkuszában - válaszolt Kalos az utolsó kérdésre. Erre megint csend lett.

- Vajon mire készülsz Kalos? - gondolkodott Layla. - Te is tudhatnád, hogy mi vár majd rá. Erre te gondolkodás nélkül bedobod egy cápákkal teli medencbe? Mondjuk, ez tipikusan te lennél. Szóval egy olyan kivételes artista, mint amilyen Sora volt? Ezt azért erősen kétlem.

- Don - fordult Kalos barátjához. - Mikor tudnád leghamarabb ide küldeni őt? - Látszott rajta, hogy nagyon sürgetni akarja a dolgokat.

- Ma este van az utolsó előadás nálunk. Ha gondolod, holnap délutánra elintézhetem, hogy már itt legyen.

- Jó, akkor legyen úgy. Előre is köszönöm.

- Ugyan, ez igazán semmiség. Szívesen teszem, mert magam is igen kíváncsi vagyok. Addig, ha megbocsátasz, elintézek egy telefont az ügyben.

- Menj csak - válaszolt Kalos, mire barátja eltűnt a lépcső tetején. Míg ő távozott a színről, ő maga végignézett újra a csapatán, majd mivel több mondandója nem volt, a lentieket kérdezte.

- Részemről nincs más mondani valóm. Van valami kérdés? - Senki nem felelt a kérdésére, ezért folytatta mondanivalóját. - Aki hazaköltözött az események miatt, az holnap délelőtt költözzön vissza a szállására. Mindenki a volt szobájába költözik vissza, remélem, ez mindenkinek megfelel. Ha mégis lenne valami kérdés, tudjátok, hol találtok meg. Most elmehettek. Holnap találkozunk - zárta le, majd ő is elvonult. Sokan hasonlóan cselekedtek, mint ahogy Kalos meghagyta. Azonban pár ember mégis maradt, és a hallottakról beszélgettek.

- Új embert vesz fel Sora helyére - hitetlenkedett Mia még mindig döbbenten.

- Számítanunk kellett erre is - mondta Anna. - Igaza volt abban, hogy egyikünk se olyan jó, hogy miatta járjanak ide az emberek. Hiába van itt Leon és Layla, a közönségnek ez már régen nem elég.

- De nem sok ez egy kicsit? Örülök, hogy azon túl tudtam tenni magam, hogy megnyílik a színpad erre most egy új ember... aki ráadásul Sora helyét tölti majd be? Ez nem igazság. Miért pont Sora helyére! - akadt ki a belga lány.

Az örökség továbbadódikWhere stories live. Discover now