22. Bölüm 'Soruşturma'

2.3K 229 41
                                    

Selamünaleyküm,

Yeni bölüm geldi çattı. İnşallah beğenirsiniz.

DİPÇE: Bu arada kurguda fark edip düzelttiğim hatayı söyleyim. En azından onlardan biri. Kitabın başında Tilki soyu için Kwan Wook'u örnek gösterdim ve kendimce özellikler yazdım ama sonraki iye oturumunda tilkiler için bal gözlü vb. ayrı ırkmış gibi özellikler ekledim. Bakınca gerçekten de tamamen farklı soylar gibiydi. Ben de Arap ve İbranilere özgü soyu Çakal(bunların dilinde çakal nedir tam olarak sağlam bir kaynak bulmak için de uğraştım ama bulamadım. :( ) olarak değiştirdim, uzak doğuya ağırlık olarak Tilki yaptım. Soyu tükenen iye ise Sırtlan oldu. :P

İkinci kitabı da okumam ve hataları düzeltmem lazım, kesin orada da hatalar yapmışımdır. Zira birinci kitapta da yapmışım. :D

(Kazakistan Türkçesi için yardımılarını esirgemeyen Hilal arkadaşıma ve onun arkadaşına can-ı gönülden teşekkür ederim. :) )

_______

Algün

Algün, yanında kız kardeşi Günden ile birlikte İhtiyarlar Heyetinin diplomatik çalışma odasına öyle hızlı daldı ki soğukkanlığı ile ün yapmış Azna ve Asher bile irkildi. Karşılarında kendilerine öfke ile bakan iki kadını gördüklerinde şaşkın bir şekilde bakakaldılar. Ne de olsa daha önce kimse ihtiyarların yanına böyle patavatsız bir şekilde girmemişti.

"Neler oluyor?" dedi, Azna.

Asher bile hoşnutsuzluğunu yüz ifadesiyle açıkça belli etti. Lakin bir şey söylemedi. Diğer ihtiyarlar da birbirine bakınıyordu.

"Hepinizi gecenin bu saatinde burada topluca bulduğumuza sevindik." dedi, Algün.

"Ailenizin yarattigi sorunlara çözüm aramak için sabaha kadar toplanti yapiyoruz." dedi Asher, torununun aksine daha vakıf olduğu Türkçesi ile.

Gülden alaycı bir ifadeyle gülümsedi. "Bizim yarattığımız sorun mu yoksa sizin yarattığınız sorun mu?"

Asher yavaşça koltuğuna yaslandı ve ellerini önünde birleştirdi. Yutkununca sıska yanakları iyice içine çöktü. Kan kırmızısı gözleri hiç de etkilenmemiş bir ifadeyle bakıyordu. "Boş konusmalariniz yerine; İye Varlıklar Komitesinin bir üyesi olarak umarim gelecekteki savas için bir çözüm üretmissinizdir. Kizil Beyin kizi için verdigi süre yakinda dolmak üzere."

"Aslında..." diye sözlerine başladı Algün, "biz de tam da bunun için gelmiştik."

Azna kaşlarını çatarak hafifçe öne eğildi. "Sizi dinliyoruz."

"Bu gece yarısından sonra Doğu Yakası Elf Meclisi lideri Yağaç Elf ve ailesi saldırıya uğradı! Hem de burada! Bu binanın içinde."

Saldırı haberi ihtiyarlar arasında şaşkınlık yarattı. Odayı onların mırıldanması; nasıl ve ne şekilde, soruları doldurmaya başladı ama Azna ve Asher'in sakin ama gergin ifadesine Sirenleri temsil eden ihtiyar kadının sakin ve ifadesiz hali çok şey anlatır cinstendi.

Algün kendinden emin bir şekilde fit vücutlu, yaşına rağmen çekici ve otoriter ifadeli kadına döndü. Kumral saçları, yeşil gözleri ve bronz teniyle eski güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemişti. "Failler Siren idi."

O zaman kadının gözleri gergin bir bakışla önce Algün'e daha sonra Azna ve Asher'a döndü.

"Bu konuda bir bilginiz var mı, Bayan Penka?" dedi, Günden.

Hayalet Dünya [Hayalet Serisi #3]Where stories live. Discover now