31. Στοιχείο και υπόσχεση!

1.1K 110 6
                                    

Στέφαν!

Πέρασε  μια εβδομάδα  αγωνίας  και στεναχώριας. Ήθελα  να περάσουν  οι  μέρες  αυτές  για να μπορέσω  να βρω την Δάφνη. Η αστυνομία  δεν είχε  κανένα της νέο.

Η αδερφή μου μπήκε  στο δωμάτιο μου με το ιδιο μελαγχολικό  βλέμμα.  Κρατούσε  ενα χαρτι στα χέρια της και μου  χαμογέλασε  ελάχιστα. Δεν ρώτησα  καν για την  Δαφνη επειδή  παντα αυτό το ύφος  είχε  οταν δεν μου έφερνε κανένα νέο της.

"Το εξιτήριο  σου αδερφούλη μου." Είπε  εκείνη  και  εγώ σηκώθηκα  αμέσως  επάνω.  " θα πάρω  τα πράγματά σου στο σπίτι.  Ενα αμάξι  σε περιμένει  απέξω.  Πάρε  τον Κώστα  μαζι σου. Μόλις έγινες  καλα."

"Στο υπόσχομαι. " της είπα  και της έδωσα  ενα φιλί  στο κεφάλι. " δεν θα επιστρέψω  χωρις την Δάφνη."

Αμέσως μόλις πήρα εξιτήριο και έφυγα απο το νοσοκομείο. έτρεξα προς τις φυλακές. Ο Κώστας  με ακολούθησε ως εκει και εγω του ζήτησα  να περιμένει  έξω.  Ισως η Ναταλία  να λικουσε σε εμένα.  Έτσι κάθισα στο επισκεπτήριο και την περίμενα να έρθει. Φοβόμουν  μηοως αρνηθεί  να μου μιλήσει.  Δεν ξέρω  κατα ποσο μπορω να βασιστω στην βοήθειά της. Ομως ήταν  η μόνη  λύση  που ειχα.

"Δεν περίμενα να δω εσένα εδώ."  Είπε  έκπληκτη  και κάθισε  απέναντί μου. "Χαίρομαι  που  είσαι  ζωντανός. " μου κράτησε  τα χερια.

"Δεν ήρθα για επίσκεψη. Ήρθα για να μάθω που είναι η Δάφνη." Τα πήρα  πίσω.

"Και τι το λες σε εμένα; εγώ όπως βλέπεις είμαι εδώ μέσα. Τι μπορώ να κάνω;"

"Άστα αυτά σε εμένα. Δεν είμαι  εγω ο Άγγελος. Λέγε τι ξέρεις. τι έκανες στην Δάφνη; που είναι;"

"Δεν έκανα τίποτα εγώ στην Δάφνη. Δυστυχώς ο καλός μου ο Άγγελος με πρόλαβε. Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Έχω να τον δω εδώ και μια εβδομάδα. Αλλά από τα λεγόμενά σου μυρίζομαι απαγωγή. Ή  να πω εγκατάλειψη;  Της έσωσες την ζωη και εκεινη  σε παράτησε σε ενα κρεβάτι  νοσοκομείου  γιατι δεν ξεπέρασε  τον Άγγελο ποτέ. " είπε  γελώντας.  " Μην κατηγορείτε εμένα. Εγώ τελείωσα. Έφαγα είκοσι χρόνια φυλακή και εκεί έξω δεν έχω τίποτα να με περιμένει. Σας προειδοποιήσα εγώ. Ο Άγγελος αγαπάει την Δάφνη και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την κερδίσει. Μου το είπε  ξεκάθαρα  την ημέρα  που  με συνέλαβαν."

"Δεν σε πιστεύω. Δεν μπορεί να μην ξέρεις που την κρατάει φυλακισμένη."

"Εγώ σου είπα όσα γνωρίζω.  Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το τι πιστεύεις εσύ και το τι όχι."

Παλεύοντας για την ευτυχία!Where stories live. Discover now