,,Jasně jenom soused''

235 26 0
                                    

Simča mě vzbudila v 07:30 hodin. Mám ještě hodinu na snídani, hygienu. Oblékla jsem si modré riflové kraťasy a volné šedé tričko s černým nápisem forever.

Na snídani jsem si dala tousty se sýrem. Simča už byla hotová. Měla na sobě bílé kytkované šaty nad kolena.

Obula jsem si černé tenisky. Simča si obula bílé lodičky. Nastoupily jsme do mamčiného auta. Mamka už tam seděla takže, když jsme nasedly já dozadu a Simča dopředu nastartovala auto a byly jsme na cestě.

Pípl mi mobil. No tohle už zase po mě někdo touží, ale teď se mi to nechce řešit. Mobil jsem si nechala v kapse od kraťasů.

******
Rozloučila jsem se s mamkou a nastoupila do letadla. Nechápu proč letíme letadlem, když New York je od našeho domova jen několik kilometrů. Tím nechci říct, že mě nebaví létání letadlem, ale jen mě to tak zajímá.

Naposledy jsem objala mamku. Kufry jsem brát nemusela, protože už byly v letadle.

Dala jsem mamce pusu a šla do letadla. Simča se s mamkou taky rozloučila a pak jsme šly nastoupit.

V letadle jsem seděla u okna a Simča seděla vedle mě.

******
Vystoupily jsme z letadla. Vzala jsem si svůj kufr.
Simča zavolala taxík, který hned přijel. Nastoupily jsme do taxíku. Simča řekla řidiči adresu kde má zastavit a taxík se rozjel.

Zastavil před panelákem. Vystoupily jsme a vzala jsem si kufr. Simča odemkla vchodové dveře. Šly jsme asi do pátého patra a pak Simča odemkla dveře od svého bytu. Vešly jsme na velkou chodbu. ,, Pojď za mno ukážu ti kde budeš spát,, šla jsem za Simčou po cestě jsme prošly přes obývák, který byl spojený s kuchyní. Simča tu má všechno moderně zařízené. Ani se nedivím. Když je to právnička.

Zavedla mě do pokoje s velkou postelí a skříní. Dala jsem si tam kufr a vybalila si věci a dala je do skříně.

Někdo zazvonil u dveří. Chtěla jsem tě osobě otevřít, ale když jsem stala v chodbě Simča už otevíral vchodové dveře. Stál v nich vysoký, černovlasý kluk s modrýma očima. Všimla jsem si jak se ti dva na sebe koukají. Simča se rozzářila hned jak na ni promluvil.,,Jé ahoj já jsem se chtěl jen podívat jestli si už doma,, ,, Jo už jsem doma,, ,, tak já už jdu,, otočil se a zalezl k sobě do bytu, který byl hned vedle nás. Ty jo. On po ní jede a ona k němu bestak taky něco cítí.,,Kdo to byl?,, ,, soused,, ,, jenom soused?,,podívala se na mě a začala se červenat ,, nebo spíš soused s výhodama,, řekla jsem a začala se usmívat. ,,Ne je to jen soused,, ,, který se ti líbí. Žejo?,, ,, Jo líbí, ale stejně je to jedno já se mu nelíbím,, ,, nelíbíš? Tak to je ta největší blbost, kterou jsi mohla říct. Vždyť nad tebou slimpá jako vlk nad čerstvým masem,, ,, Díky že jsi mě přirovnala k čerstvému masu,, řekla ironicky a začaly jsme se smát ,,to byla jenom metafora,, ,,takže si myslíš že se mu líbim,, ,, Já si to nemyslím já to vím,,. Usmála jsem se.

Po obědě jsme se šly projít do kavárny, ve které jsme si všimly plakátu, na kterém bylo něco o diskotéce, která se má konat dneska v 19:50. ,, Chtěla by jsi tam jít,, zeptala se mě Simča a já kývla na souhlas. ,, Tak to půjdeme nakupovat,,. Ani jsme si v kavárně nic nedaly a upalovaly jsme do obchodu.

Šly jsme do velkého obchodu, kde jsem si koupila úplé černé šaty nad kolena. Na zádech byl velký výstřih, který končil mašlí.
Simča si koupila světle modré šaty s flitry bez ramínek. Taky byly nad kolena.
Potom jsme si šly koupit botky. Já jsem si vzala černé lodičky a Simča modré.
Po nákupu jsme si zašly do potravin a nakoupily jídlo na zítřek.
Doma jsme byly v 16:45 pustily jsme si film od marvelu . Iron Man. Obě dvě filmy od marvelu zbožňujeme. Hlavně Iron Man a ten jeho humor.
Film trval něco přes dvě hodiny. Bylo už 18:55 hodin.
Oblékly jsme si nové šaty. Napsala jsem si na řasy řasenku a na rty světlou rtěnku. Simča už byla nalíčená. Bylo už 19:12 a tak jsme si nazuly lodičky a vyšly z bytu.
Když jsme byly už před panelákem začalo mě zajímat jak se jmenuje ten soused, do kterého se Simča zamilovala. ,, Jak se vlastně jmenuje ten tvůj soused?,, ,, Woody Chilsner,, má hezké jméno, kluk jeden 😂😁.,,A kolik mu je?,, ,, 28, je už jsme tady,, zastavili jsme před velkou budovou před, kterou stali dva vysocí nabouchaní chlapi. Nejspíš hlídači. Čekali jsme ve frontě, ale naštěstí rychle utekla takže jsme byly za chvíli vevnitř.
Začala hrát další hudba. Sedly jsme.si k baru. Simča si dala šampaňské a já pomerančový džus, protože mi není osmnáct. Když jsme to vypily šly jsme tancovat. Šla jsem hned za Simčou. Simča po cestě vrazila do nějakého kluka. Začali spolu tancovat a já si potom všimla, že je to Woody. Začala jsem tancovat sama.
,,Co tu dělá holka jako ty sama?,, říkal nějaký klučičí hlas. Pak mi došlo, že to říká mi. Otočila jsem se jeho směrem. ,,nejsem tu sama. Jsem tu se sestrou,, ,,Můžu prosit,, ,, Ano,, začali jsme spolu tancovat.
,,Dáš si něco k pití?,,zeptal se mě po asi třech písničkách. ,, klidně,, zavedl mě k baru a objednal nám šampaňské. ,, ale mi není osmnáct,, ,, a kolik ti je?,, ,,šestnáct,, ,, mi je osmnáct,,. Šampaňské vrátil a koupil nám jahodový džus.

Sedli jsme spolu u baru a popíjeli džus. ,, Kat už půjdeme domů,, uviděla jsem před sebou opilou Simču jak ji podpirá Woody.,, ty ses, ale zřídila,, řekla jsem a šla pomoct Woodymu se Simčou.
V paneláku jsem odemkla hlavní dveře od bytu. Woody nesl Simču v náručí. Zavedla jsem ho k Simči do ložnice tak ji položil.,, máš t nějaký papírek?,, ,, Jo tady máš,, podala jsem mu kousek papírku. Vytáhl z kapsy prupisku a něco na ten papírek napsal a dal ho na noční stolek od Simči. Podíval se na mě usmál se a odešel. Šla jsem do mého pokoje oblékla si pižamo vzala si knížku a začala si číst. Nakonec jasem usnula.

VLČÍ PROMĚNA  ✔ Where stories live. Discover now