Příprava na úplněk

429 33 0
                                    

,,Dneska jsem od rána unavená a mám blbou náladu. Co se to se mnou děje?'' zeptala jsem se Nicka, který se na mě podíval a s únavou v očích mi řekl ,, je úplněk'' po jeho odpovědi jsem nahodila nechápavý výraz a on pokračoval ,,od 22 hodin před úplňkem na vlkodlaky dopadá únava a s únavy i blbá nálada''. Po jeho slovech jsem od něho odvrátila pohled a dívala se před sebe na letadlo, kterým letím k mámě a jejímu příteli do Anglie.,,Milí cestující  nastupujte do letadla za pár minut vyrazíme'' řekla letuška a čekala před letadlem na cestující.,,Jak mám zvládnout úplněk bez tebe'' položila jsem další otázku Nickovi, ten se na mě podíval a spustil,, tak za prvé jestli tam máte sklep a nějaké silné řetězy nebo pouta, tak se přivaž ve sklepě ke sloupci který drží podstavu vašeho domu a pokud v domě sklep nemáte tak se zamkneš v pokoji a přivážeš se tam a za druhé, když se začne stmívat tak se už moc nestýkej s mámou a tím jejím přítelem''. ,,Milí cestující nastupujte do letadla '' zopakovala letuška po druhé. ,,Tak ahoj Nicku, za měsíc se uvidíme'' ,,pa'' rozloučili jsme se a dali jsme si pusu na rozloučenou.

V letadle jsem si sedla na své sedadlo u okna a sledovala jak se letadlo rozjíždí a nakonec stoupá. ,,Milí cestující sedněte si na svá místa a užijte si let do Anglie'' oznámila letuška a odešla do další místnosti v letadle a já jsem se uvelebila v sedadle a po chvíli usnula.

Sen

otevřela jsem oči, ale nebyla jsem v letadle byla jsem v lese schovaná ve křoví a pozorovala záhadnou postavu v černém oblečení, která tak nehybně stála a něco si pro sebe pořád dokola opakovala. Podívala jsem se na oblohu, mraky začaly odkrývat měsíc který byl v úplňku a já se začala měnit ve vlkodlaka. Postavila jsem se na všechny čtyři a jelikož mají zvířata lepší sluch tak jsem slyšela co si ta záhadná postava říká pro sebe ,,však ty na to příjdeš ,musíš na to přijít'' tohle říkala pořád dokola. To mluví na mě? ptala jsem se v duchu sama sebe a ta osoba se otočila mým směrem, ale viděla jsem pouze její úsměv na tváři, protože měla velkou kapuci skoro přes celou hlavu.,,Ano mluvím k tobě Kate Williemsová'' když to dořekla teda spíš došeptala vyšla jsem z poza keře a stoupla si před tu tajemnou osobu. ,,Vy mě znáte?'' zeptala jsem se, ale místo odpovědi kývla dvakrát hlavou nahoru a dolů.,,Kdo jste?'' zeptala jsem se jí a ona si sáhla na len kapuce a vytáhla ho nahoru, takže jí šlo vidět do obličeje. Sofie?!!? vyhrkla jsem ze sebe. šla jsem k ní blíž a ona se začala usmívat. Natáhla ruku a ukazovala na místo za mnou, když jsem se otočila byl tam místo keře pařez. Velký pařez. Když jsem se otočila zpátky na ní už to nebyla Sofie, ale Nick......

,,Paní, paní, haloo paní slyšíte mě?'' volala na mě letuška ať se vzbudím a já se jí málem vylekala, když jsem otevřela oči a ona byla hodně, ale hodně blízko u mého obličeje.

,,jo ano, ano slyším vás, už jsem vzhůru, můžete jít od mého obličeje prosím dál?'' vyhrkla jsem ze sebe a letuška se omluvila podala mi moje zavazadla a odkráčela pryč.,,Uff''. Vystoupila jsem z letadla a vyhlížela mámu a jejího přítele Jonese. 

Vystoupila jsem z auta a ještě jednou objala mámu na přivítanou.,,Jones ti vezme zavazadla, pojď zařídili jsme ti nový pokoj, schválně jestli se ti bude líbit,,řekla máma a podívala se na Jonese. Vstoupily jsme do domu ve, kterém mě hned přivítal náš nový pejsek Lucky. Je to německý ovčák a je to ještě štěně.,, Běž do svého pokoje, Jones ti tam ty zavazadla potom donese'' řekla máma a já se na ní usmála a chystala se jít do pokoje, ale pak jsem si vzpomněla na úplněk a tak jsem se na mámu ještě otočila a spustila ,,máme sklep?'' máma se na mě nechápavě podívala a odpověděla,,jistě že máme'' po její odpovědi už jsem běžela do svého nového pokoje. Byl celý fialový až na strop ten byl bílý. Hned jak jsem do něj vešla na pravé straně byly pověšené obrázky rodiny. Na levé straně byl psací stůl s počítačem a pár sešitů. na druhé straně pokoje byla velká manželská postel s bílým povlečením a velká skříň a to všechno doplňoval balkón s výhledem na les.

Podívala jsem se do mobilu na zprávu co mi přišla v autě. Psal mi Alex.

Alex: ahoj Kate. Máš telefon na Nicka? Potřebuju se ho na něco zeptat.

Já: 459862317.

Alex: Díky 

Alex: To číslo nefunguje hlásí mi to, že toto číslo neexistuje.

Já: jak? když to číslo mi dal sám Nick. musí fungovat 

Alex: no mělo by, ale nefunguje

Já: hmmm.... tak tím pádem na něho číslo nemám zkus se zeptat Sofie, i když nevím jestli ho bude mít

Když jsem si dopsala s Alexem nechápala jsem proč mi dal Nick nesprávné číslo. Byla jsem dost naštvaná. Podívala jsem se na ruce a všimla si špičatých drápů, které mi za tu dobu narostly. Ale co když si to číslo spletl ? ptala jsem se sama sebe a trošku jsem se i uklidnila, a když jsem se podívala zpátky na ruce drápy už byly pryč. 

Lehla jsem si na postel a začala uvažovat nad tím jestli jsem se rozhodla správně, že chodím s Nickem. Co když to bylo moc narychlo? 

Zvedla jsem se z postele a šla se podívat do tašky jestli jsem nezapomněla pouta a další, které budu potřebovat , když začne úplněk. 

,, Zlatíčko, pojď na večeři'' zavolá na mě máma z kuchyně. Podívala jsem se na mobil kolik je hodin. Je 18:00, mám ještě dost času než začne úplněk. 

 Na večeři jsme měli šopský salát s toustovým chlebem. mňam. Když jsem si usedla k jídelnímu stolu máma doprostřed stolu položila misku se salátem a vedle misky talíř s tousty. ,, Dobrou chuť'' řekli jsme si navzájem a dali se do jídla. Po večeři jsem hrála unavenou a myslím, že mi to prošlo, protože mě máma poslala spát. ,,Dobrou noc'' řekla jsem a utíkala po schodech nahoru do svého pokoje. 

Za pár minut bude úplněk tak jsem se zvedla z postele vytáhla pouta a další věci. Slyšela jsem rodiče, že šli spát takže jsem otevřela balkón slezla po stromě dolů na zem. Běžela jsem do lesa, ve kterém jsem už byla, ale moc si to nepamatuju. Přivázala jsem se ke stromu. Šlo by sice lépe, kdyby mě někdo přivázal, ale jak jsem si všimla nikdo tu není. Najednou se kolem mě objevilo světlo byla to světluška a ani si mě nevšímala. Když jsem se podívala na oblohu uviděla jsem husté mraky a za nimi čouhala půlka měsíce v úplňku......

VLČÍ PROMĚNA  ✔ Where stories live. Discover now