59.Bölüm (2.Kısım) Peşinden koşuyorum

4K 74 0
                                    




Herkese merhaba, uzun bir bölümle karşınızdayım. Bölümde çiftleri başlık halinde vermedim çünkü aralarda her biri karşımıza çıkacak. Yani Cemal'le Funda okurken arada başkaları olup tekrar onlara döneceğiz. 😄 Bu küçük hatırlatma dışında geçtiğimiz bölüme olan ilgiden dolayı çok memnunum hepinize çok teşekkür ederim.💕 Umarım bu bölümde de oy ve yorumlar aynı ilgiyle gelir.

Keyifli okumalar dilerim...


***

Funda önündeki abaratiflerin bulunduğu tabakların içindeki lezzetli atıştırmalıklardan ufak ufak yerken Cemal uzun rahat on iki kişinin oturacağı masada birlikte oturdukları Bora, Mustafa ve Oğuz'la sohbet ediyordu. Nikah sonrası kutlama devam ediyor saat ilerlemişti. Davetli sayısı az olduğundan herkes masalara dağılmış en büyüğünü Güney bu gruba ayırmıştı. Hepsi bir arada otursun İstemişti. Çiftler yan yana otururken masanın sonunda bir Bora'nın birde karşısında oturan Dila'nın yanı boştu. Onların yanını dolduracak bir çiftleri yoktu.

Nikah sonrası kutlama güzel geçiyordu. Güney'le Yaren yeni evlenmiş olarak mutlulukları yüzleri okunur halde kah çalan müziklerde danslar ediyor kahta şimdi olduğu gibi İstanbul'dan gelen arkadaşlarıyla ilgilenip kahkahalar atarak konuşuyorlardı. Yaren'in gözleri her ne kadar benim için yoklar artık dese de hayatının en mutlu gününde annesiyle babasını aramıştı ama onları bulamayınca sormamıştı. Sorup bunu dile getirerek üzüntüsünü Güney dahil kimse anlamasın istedi. Öz evladının düğününde olmayan anneyle babayı artık kesinlikle istemiyordu.

Güney'le Yaren bir an olsun ellerini bırakmadan konuklarıyla ilgilenirken Serpil hanımla Yakup bey uzaktan gelen yakın akrabalarla ilgileniyordu. Masada şuanda Oğuz, Eda, Bora, Cemal, Funda, Dila, Mustafa kucağında Eymen ve yanında Leyla'nın kucağında gürültüye rağmen uyuyan minik Ege vardı. Bu masada davetli olup eksik olan bir Meriç vardı. Bora'nın gözleri düğün alanına gelen Cemal'leri gördüğünde Meriç'in de onlarla geldiğini düşünüp sebepsiz yere parlasa da Meriç'in olmadığını görünce neden bilmiyordu ama içinde garip bir boşluk hissedip bunu boş vermiş ve arkadaşının nikahına odaklanmıştı. Meriç'in ailecek kaldığı bir davet olduğundan sonradan gelecekti ama Bora bunu bilmiyordu.

Begüm'le Azat Begüm'ün yurt dışından gelen halasının yanında onunla konuşuyorlardı. Halası yine Begüm'e takılıyor Begüm'de Azat'ın gülmelerine sinir olup halasına  pat pat cevaplar veriyordu. Herkes iyiydi. Eda'da alışmış hatta Funda'yla ve Leyla'yla uzun uzun konuşmuştu. Oğuz herkese Eda'yı eşi olarak tanıştırdığından Eda bu kez insanlarla sohbet ederken çekinmemişti. Tıpkı ailesine söyledikleri gibi Amerika'da evlendikleri yalanını sürdürmüştü. Yakın arkadaşları ve onların eşleri dışında kimsenin gerçeği bilmesine gerek yoktu.

Cemal Oğuz'la bilerek konuşmuştu. Azat'ın söylediğinin aksine Oğuz'u akıllı ve oldukça terbiyeli bulmuştu. Hem Eda'ya öyle bir bakıp üstüne düşüyordu ki Cemal emin olmuştu. Kesinlikle Oğuz bebeğinin annesine aşıktı. Azat'ın kıskandığı gibi Begüm'le işi yoktu. Adam derin sohbetlerinin arasında bile sürekli Eda'ya bakıyor iyi mi diye kontrol edip gülümsüyordu. Cemal Oğuz'u kendi tanımaya çalışıyordu ve Azat'ın anlattığı gibi durmuyordu Oğuz.

"Türkiye ortalamasına baktığında bu oran çok düşük ama adamların pazar anlayışı bu ve maalesef ki bizlerin bu konuda çokta yapacak bir şeyi yok."

Oğuz işlerle alakalı cümlesini bitirdiğinde Bora henüz işlerle alakalı olmayıp amcasının idaresinde şirketi yönetildiğinden sohbete katılmayıp Dila'yla sohbet ederken Cemal'le birlikte Oğuz'u dinleyen Mustafa onunun konuşmalarını beğenip hoşuna gittiğinden Eymen'i kucağından yere bırakıp oyun oynaması için davetlilerden bir kaç kişinin olan çocuklarının yanına oğlunu gönderdi. Oğuz'un babasının ek olarak yaptığı ve geliştirmeyi düşündükleri ufak çaplı ulaşım işini konuşmaya başladı. Mustafa beğenmişti Oğuz'un fikirlerini, bu kadar ön görülü konuşup dünyadan sürekli örnekler vermesini sevmişti. Belliydi öylesine iş idare etmiyordu zehir gibiydi Oğuz ve Mustafa bunu hemen anlamış bilerek onu zorlayarak konuşmaya başlamıştı. Ortaya atığı sorunlu durumlara Oğuz'un verdiği çözüm önerilerini dikkatli şekilde dinledi.

AŞKIN BEDELİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin