14. Bölüm Trip çekemem

1.7K 95 0
                                    

         

Düzenlendi: 04/07/2017

Multimedya: Begüm'ün  Azat'la yemeğe gittiği gün.

Keyifli okumalar dilerim...

***

Şaşkınlıktan gözleri kocaman olmuş halde ne diyeceğini bilemedi Begüm. Bu adam nasıl bir ahlaka sahipti de bunu açıkça soruyordu. Kendini ne sanıyordu. Diyelim ki öyleydi ya da değildi bu neden onu ilgilendiriyordu.

"Söyle bana... Sen kimseyle birlikte olmadın değil mi? Bu yüzden böyle kaçıyorsun."

Gözlerinden yağmur gibi akan yaşların düşmesine engel olamadı. Bu kadar açık bir konuyu hayatında hiçbir anlam ifade etmeyen bir adamla konuşacak kadar rahat bir kız değildi.

"Söyle hadi."

Saçını okşayan Azat'ın sesi biraz otoriter çıkarken gözleri ne kadar inkar etmeye çalışsa da şefkatle bakıyordu.

"Kötü niyetle sormuyorum Begüm lütfen beni yanlış anlayıp kendi kendine kafanda senaryolar kurma. Ben bunu çok uzun zamandır anlıyorum ama sana sorabilmem için doğru zamanın gelmesini bekiyordum. Şimdi bana dürüst ol ve doğruyu söyle."

Azat, yumuşacık bir üslupla konuşurken onun bu sorunun cevabını almak için neden bu kadar ısrarcı davrandığını anlamadı.

Begüm'ün suskunluğundan bir an şüphe duysada Azat eminmiş gibi beklediği cevabı almak için genç kıza bakmaya devam etti.
İçinden neler geçiyordu bilinmezdi ama karşısındaki bu kızın masum olduğuna inanıyor bunu bir de kulaklarıyla duymak istiyordu.

Begüm, başını olumlu anlamda sallarken  Azat yutkundu. Şimdi yan yana oturduğu kıza karşı ne diyecekti hiç bilmiyordu. Başta çok yanılıp sonra gerçeği tahmin ettiği şeyi artık Begüm'ün kendisinden öğrenmişti. İçine oturan pişmanlık hissiyle derin bir nefes alıp verdi. İnsanları tanımadan bilmeden yargılamak bir kalıba sokmak bu kadar kolay mıydı?

"Senin hakkında ben ne çok yanılmışım."

Kendi kendine itiraf edercesine kısık sesle konuşurken başını çevirip yanı başında oturmuş sessizce duran genç kıza baktı.

"Sakin ol, sana dokunacak değilim."

Begüm'ün göz yaşlarını silip elini bıraktığında ilkiside yan yana oturmuş halde karşıya bakıyorlardı.

"İlk başlarda bazı yanlışlar yaptım ama bitti gitti konuştuk bunları Begüm... Ben öyle bir adam değilim. Bu sorumla seni utandırdığımın farkındayım ama bunu duymalıydım."

"Neden duymalıydın? Neden başlardaki gibi olmadığını söyleyip davranışlarınla aksini yapıyorsun? Azat söylediklerinle davranışların birbiriyle çelişiyor ve artık seni gerçekten anlamıyorum."

Azat'ta bilmiyordu bu soruların cevabını. Bir şeyler hissediyor olamazdı olsa anlardı hem o aşka inanmıyordu. Aşk onun için kandırılmaktan ibaretti. Bir daha asla aşka kapılıp inanamayacaktı.

Birkaç aydır iyi geçiniyorlar diye zamanında nefret ettiği bu kıza karşı bir şey hissedecek değildi ya... Aşk onun için bitmişken kimseye bir daha öyle duyguları hissedemezdi.

Kendisinin bilmediği cevapları Begüm'e veremeyeceğinden Azat derin bir nefes alıp yataktan kalktı.

"Senin ahiret sorusu gibi sıraladığın sorulara cevap vermek zorunda değilim."

Yine ruh hali değişen ve ukala haline bürünen Azat'a karşı sinirlenen Behüm yumruklarını sıktı. Bilmiyordu ki Azat cevabını vermekten korktuğu sorulara karşı böyle aldırmaz davranıyordu.

AŞKIN BEDELİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin