Masaboyu -41-

30 8 7
                                    

Alya getir - götür işlerindeki başarısı ile Kai tarafından çikolata ile ödüllendirildiğini görünce sırıttı.

"Dosyaları taşımaya bu kadar hevesli olduğunu bilmezdim"Dedi Kai elindeki çikolatayı Alya'ya uzatırken.

"Kafamı dağıtmaya çalışıyorum. "Alya kaptığı çikolatayı cebine sokuşturdu ve en son bıraktığı dosya yığınına baktı. Masanın üstünde oraya buraya kaymışlardı ve çok karışık gözüküyorlardı.

" Bunlarla ne yapacaksınki? "diye sordu merakla.

"Bilmem, Suho istemişti aslında. Kim bilir ne yapacak?" Kai soruya soruyla karşılık verince Alya gözlerini devirdi. Birkerede olsa düzgün cevap alamazmıydı şu adamdan?

"Ödülümüde aldığıma göre gidiyorum ben! "

" Bekle! Çok geç oldu. Beni bekle, şimdi geliyorum"Dedi Kai ve Alya'nın oflama eşliğinde koltuklardan birine oturuşunu izledi. Kendini yurtta bile güvende hissetmiyorken Alya'nın tekbaşına koridorda elini kolunu sallayarak "hadi beni öldürün" gibisinden mesajlar vermesini istemezdi.

Alya genç adamı onayladıktan sonra saatini kontrol etti. Gece yarısını çoktan geçmiştiki bu neredeyse 4 saate yakındır taşımacılık yaptığını gösterirdi. Kollarını bitikçe sallandırdıktan sonra Kai'nin dosyalarla cebelleştiğini fark etti. Üst üste koymaya çalıştığı tüm sayfalar yeri boylarken Alya kendini tutamayarak kıkırdadı.

"Yardım ister misin? "Diye sorsada cevap beklemeden soluğu masanın köşesinde aldı. Yere düşmekten kurtardığı birkaç kağıt rulosunu dosyaların arasına sıkıştırdı. Az önce can çekiştiği kolunu unutmuş gibiydi şuan.

" Yah! Onların kendine ait düzeni var! "Kai bir anda parlayınca Alya birkaç adım geriledi. Düzenli (!) dosyalara son defa bakarak omuz silkti ve cebinden çıkardığı çikolatasının paketini sıyırdı.

"Çikolatamı bitirene kadar vaktin var! Yoksa çekip giderim" Dedi Alya tehtid eder gibi. Kai onun göremeyeceği biçimde kendisini taklit etti ve dosyaları hızlıca toparladı. Üzerinde ÖNEMLİ yazan birkaç taneyide ayırdıktan sonra hala çikolatasını kemiren genç kıza kısa bir bakış attı.

"Neredeyse bitti"

Kai aldığı cevapla oflasada aklına gelen fikirle buna tezat olarak sırıttı. Geçen sefer başaramamanın verdiği hırsla uzun adımlar eşliğinde Alya'nın önünde durdu.

"Konsantrasyonumu bozuyorsun"Dedi Alya elini kışkışlar gibi sallarken. Kai gerilemeyince aklında şimşekler çattı. Yine ne planlıyordu bu adam?!

"Sana diyorum. Çikolata ve benim arama giriyor-"Kai Alya'ya yaklaşınca tüm kelimeler birbirine dolandı. Alya cümlenin sonunu getiremezken Kai'nin kendisini duvara kadar geriletmesine izin verdi. Cidden yeniden mi yapacaktı?

"Oynamasana benimle! "Alya son kez cırlarken Kai genç kızın çikolatasından bir ısırık aldı. Kalbi ağzında atan Alya sinirle solurken Kai'nin karnına yumruğunu geçirdi.

" İçindeki romantikliği bile yemişsin sen! "dedi Alya ve öksürük krizine giren Kai'ye kısık gözlerle baktı.

" Yeniden heyecanlandın mı masaboyu? "Kai öksürükler arasından konuşurken Alya ona ters ters bakmaya devam etti. Elini yeniden havaya kaldırırken Kai kendini geriye attı ve yere yuvarlandı. Gülme sırası Alya'ya geldiğinde genç kız yadırgamadı, en sevimsiz kahkasını atarken odanın kapısına ilerledi.

Kapının kolunu aşağıya indirirken yerde yatmaya devam eden Kai'ye "Gelmiyecek misin?" gibisinden baktı. Hızlıca ayaklanan adam koridora çıkmış olan Alya'nın peşinden koştu.

"Beni beklemeyeceksen beraber gitmenin anlamı ne? "dedi Kai Alya'nın mantık sınırlarını zorlarken. Alya onu sallamadı ve merdiveni çıkmaya başladı. Birkaç basamak sonra yukarı katlardan gelen patırtıyla korku ile olduğu yere çivilendi. Kai hemen öne atladı ve Alya'ya orda durmasını söyledi. Bu mantıksızdı çünkü Alya istesede hareket edemezdi. Ölüp giderdi ama hareket edemezdi.

Ses daha çok boş bir kavanozda çalkalanmış taneleri andırıyordu. Merdiven boşluğunda yankılanan ses Alya'nın kedi gibi pısmasını sağlamıştı. Ardı ardını kesmeyen ses Kai'nin "Kim var orda?" demesiyle durdu.

Hafif bir çıkırt eşliğinde yeniden eski haline,  sessizliğe bırakıldı koridor. Merdiven boşluğunu tek seferde yalayıp yutan rüzgardan titreyen Alya derin bir nefes verdi. Önünde kahramanca dikilmeye devam eden Kai bir anda elini tutunca itiraz etmedi. Delicesine korkuyordu ve bu onu tepki veremez hale getirmişti. Aklına gelen düşünceler o kadar karanlıktı ki kendisi dahi çıkışı bulamıyordu.

Kai'nin rehberliği ve temkinli adımları eşliğinde çıktığı koridora boş boş bakındıktan sonra korkusu dinmişti. Ama Kai ne elini bırakmıştı nede genç kızı kendinden bir santim geriye itmişti. Aksine Alya Kai'nin kalp atışlarını dahi duyabilecek gibiydi.

"Neymiş? "diye sordu tedirgince ve gelecek cevabı bekledi. Kai koridora bakınmaya devam ederken Alya az önce titremesine sebep olan açık pencereyi fark etti.

Merdiven boşluğunun hemen yanında kalan bu pencereden esen sert rüzgar ortama tamda korku filmi havası veriyordu. Alya tek eliyle kapatmaya çalıştığı pencereyi tiz bir çığlık eşliğinde bıraktı. Kai ne olduğunu anlamazken hemen genç kızı geri çekti ve kolları arasına aldı.

Açık pencerenin kenarından akan kırmızı boya aşağı kadar iniyor bir zaman sonra mermerle buluşuyordu.

02 yazısı ise kendini oldukça belli ediyordu.

DESTEKLERİNİZİ VE OYLARINIZI BEKLİYORUM.























HAYALLERİMİN YILDIZI -EXO-Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt