49. Kapitola- Kráľ bez kráľovnej

1.3K 84 9
                                    

Austin

Po skončení večierku na moju počesť, privítania nového kráľa, som odviedol Elu do našej izby. Vyzerala, že ani poriadne nevnímala. Väčšinou sa opierala o mňa a sem tam sa zatackala. Musela byť poriadne unavená. Ani som sa jej nečudoval bolo niečo po druhej ráno a ľudia asi nie sú zvyknutý tak dlho nespať.

Potichu som za sebou zavrel dvere a sledoval ako sa rovno zrútila do postele. Skrčené obočie sa mi vyrovnalo a ja som sa slabo zachechtal. Ryšavé vlasy sa jej rozprestierali vo vejári okolo hlavy, viečka mala elegantne spustené a ústa mierne pootvorené.

Nie raz som sa pristihol ako hľadím na jej pery, alebo krk. Toto muselo prestať. Pohol som sa od dverí a zmizol za dverami kúpeľne. Necítil som sa inak ako inokedy nie tu iba s ňou v izbe. Akoby sa nič ani nezmenilo. Ale za dverami tejto izby som musel byť kráľom. Musel som si dávať pozor na to ako sa tvárim, ako sa správam, akým tónom hlasu hovorím a ako sa vyjadrujem. A jediná chyba pred nesprávnym upírom by mohla všetko pokaziť. Na pleciach som mohol cítiť váhu mojej zodpovednosti za celý upírsky druh žijúci v Európe.

Opláchol som si tvár a osprchoval sa. Bolo zaujímavé ako sa dajú utriediť myšlienky pod prúdom teplej vody. Nenáhlivo som si obliekol pyžamové nohavice a vybral sa naspäť do spálne za mojim dievčaťom. Potichu som zavrel dvere, tak aby som ju nezobudil, a pozhasínal všetky svetlá. Keď som si k nej sadal na posteľ nepokojne sa pomrvila. Vďaka môjmu dobrému zraku som videl ostro aj v tme.

Vyzul som jej lodičky, ktoré vyzerali na môj vkus veľmi nepohodlne a zvliekol jej vrchnú časť šiat, ktorý tvoril aj napevno utiahnutý korzet. Zostala len v čisto bielych šatách čo mala pod zdobeným vrchom, jednak aby jej vonku nebolo až tak zima a aby sa nestalo, že by ju vrchná časť škriabala. Bohužiaľ pri takýchto udalostiach sa podľa etikety musia nosiť šaty pripomínajúce minulosť. Látku som prevesil cez operadlo stoličky a ľahol si k nej. Keď som si pokladal hlavu na vankúš, Ela sa ku mne otočila a podvedome si obmotala ruku okolo mojej hrude. Nežne som sa na ňu pozrel a odhrnul jej vlasy z tváre. Bola nádherná ešte aj keď spala. Pousmial som sa a objal som ju okolo pásu. S tvárou v jej dlhých ryšavých vlasoch vdychujúc jej vôňu som zaspal.

Moje citlivé uši zachytili nepríjemný zvuk, čo ma donútilo zavrčať. Kto takto skoro otravuje. Pomyslel som si nahnevane. Neochotne som vstal z postele a zobral do rúk telefón. ,,Alex?" ozval som sa, keď som zodvihol. ,,Prepáč, že ruším. Naši muži našli na okraji lesa niečo veľmi znepokojujúce, radšej by som ti to povedal osobne," hovoril rýchlo a zreteľne. ,,Dobre, hneď som tam. Položil som a už na seba obliekal čierne rifle. Nemal som ani tušenia čo sa mohlo stať. Jediné čo som vedel bolo to, že za tým museli stáť Moros, kvôli nikomu inému by sa ma nikto neodvážil zobudiť. Zapol som si gombíky na bielej košeli a vložil si mobil do vrecka. Neisto som sa pozrel na stále spiacu Elu. Prikrývku som jej posunul vyššie a dal jej bozk na čelo.

Zatvoril som dvere od našej spálne. Dvaja muži stojaci pred dverami sa mi hneď ako ma zbadali poklonili s rukou na srdci. Kývol som hlavou a otočil sa ku Joshovi. Bol najspoľahlivejší akého som poznal. ,,Josh, stráž tieto dvere a dávaj pozor aby nikto nevošiel. Ak sa Ela zobudí a bude niekam chcieť ísť choď s ňou." Josh vážne prikývol. ,,Áno, môj pane."

,,Vaše veličenstvo, niekam idete?" odvážil sa spýtať Lucien. Bol s mladších vojakov, ale vedel excelentne robiť svoju prácu a vo výcviku patril medzi najlepších. S chladnou tvárou som prikývol. ,,Nemal by som ísť s vami aby sa vám nič nestalo?" Po tejto otázke som mal čo robiť aby som mu niečo nezlomil. Kútikom oka som zazrel ako sa Josh napäto narovnal.

Uprel som na nováčika prísny nahnevaný pohľad. Neodvážil sa pohnúť ani brvou, jediné čo spravil bolo, že sklopil svoje oči k zemi. ,,Toto si zapamätaj, Lucien," prehovoril som potichu. ,,Nie si tu od toho aby si chránil mňa. Ja sa viem ochrániť lepšie akoby si to dokázal ty, alebo hocikto iný," zavrčal som. ,,Dávajte pozor na budúcu princeznú, ak by sa jej niečo stalo odskáčete si to, rozumiete?"

Magic of dance (SK)Where stories live. Discover now