LV.

651 30 5
                                    

LV.

Harry

                   Beny stále ležal na posteli a ticho oddychoval. Mal zavreté oči a cítil som z neho strach. Netuším čo to je za chorobu, ale podľa toho ako sa strachoval a ako sa zachoval Bloody, je to dosť vážne a pre mňa strašidelné. Snáď bude v poriadku. O ďalšiu chvíľu neskôr Bloody odstúpi od Benyho a dovolí mu posadiť sa.

“Tak čo?” spýtam sa netrpezlivo.

“Má Liberkámiu,” povzdychne si.

Beny vzlykne.

“Čo je to vlastne za chorobu?” spýtam sa.

Prídem k Benymu a chytím ho do náruče. Ticho mi plače na ramene.

“Liberkámia je choroba postihujúca len démonov,” príde Black k veľkej elektrickej tabuli a začne ukazovať nejaké obrázky?

Akoto, že im tu ide elektrina?

“Démoni majú v sebe jednu bunku, ktorú nemajú ani muklovia, ani kúzelníci. Kúzelníci majú ale jednu bunku navyše od muklov. Tú bunku máme aj my…… No a práve táto bunka, ktorú majú len démoni je náchylná na toto ochorenie zvané Liberkámia. Táto choroba spôsobuje slabosť, únavu a pomaly zožiera démona zvnútra. Táto choroba je veľmi podobná Temnému jedu. Je dosť nákazlivá, hlavne ju môže dostať ten, kto má oslabenú imunitu ako sú napríklad tehotný démoni. Spúšťa sa väčšinou pohlavným stykom. Démon ani nemusí vedieť, že je prenášač a ani že ju má až dokým nebude mať pohlavný styk. Je to zákerná choroba. Démoni na ňu nepoznajú liek……….až na našu rodinu. Moonlight Moon, náš bratranec, vymyslel pred pár rokmi liek. Dám ti ešte desať fľaštičiek. Daj ich ostatným a čo ti zostane tak to odlož. Nikto ale nesmie zistiť ako sa pripravuje. Je to tajný recept našej rodiny. Tu máš vypi ho,” premení sa na fakt pekného chalana a podá mi jeden elixír.

Zvyšok dá do drevenej krabičky. Beny už prestal plakať po uistení, že ide v poriadku. Bloody mu práve dal tiež jeden elixír.

“Už to je lepšie?” spýtam sa Benyho.

“Áno. Cítim sa lepšie,” objíme ma.

“Ďakujem,” zašepká.

“Orgány sa ti začnú pomaly uzdravovať. Už ti bude len lepšie,” oznámi Bloody.

“Ďakujem aj vám. Vážne sme vám celé roky len krivdili. Som rád, že som vás spoznal,” usmeje sa na Moonov.

Tí iba prikývnu. Nakoniec nás Black vyprevadí pri dvere, pri ktorých čaká malý chlapec s mojím kocúrikom.

“Nech sa páči kráľ. Zablúdil do kuchyne. Mama ma poslala vám ho vrátiť,” usmeje sa maličký.

Skloním sa k nemu a pobozkám ho na čelo a vezmem si od neho Meliho.

“Ďakujem. Bež naspäť za mamou,” pohladím ho po vlasoch.

Zasmeje sa a odíde.

“Vedel som, že budeš dobrý kráľ,” započujem Benyho.

Pozriem sa naňho. Zistím, že Black už odišiel. Objímem Benyho a prenesiem nás späť do cely odkiaľ sme zmizli. Dvere, ktoré sme nechali zavreté boli teraz dokorán. Takže nás tu už hľadali. Vezmem Benyho za ruku a ideme hore. Nikto nikde nie je. Ani v jedálni, ani v jednej sále, tak ideme do knižnice. Kde všetci sú? Pootvorím dvere do knižnice a uvidím, že všetci sú tam. No ako sa zdá, tak Terztan nie je v poriadku. Pozriem sa na Benyho, ktorý má v očiach des a slzy. Takže to Terztan dostal od Benyho. Herakles započuje otváranie dverí, tak sa na nás pozrie.

Harry Potter a Nová Nádej Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum