XXII. Odhalenia

1K 39 11
                                    

XXII.

Severus

Celý deň od rána keď sa v mojej hodine stala tá nehoda sa cítim zle. Ako som to mohol dopustiť? Navyše ma Brumbál bombarduje otázkami, čo znamenalo to s tými Dementormi, ale to by zaujímalo aj mňa. Zobrali si tých dvoch Chrabromilčanov. Predpokladám, ale, že to boli Harryho zvyšný bratia. Určite to boli oni. A z toho, čo som včera videl, by som si ich nechcel znepriateliť. Teraz je večer toho dňa. Máme ísť na "stretnutie" s Blackom a Lupinom. Dohodli sme sa, že tam budeme všetci zainteresovaní. Tarrian pre nich má ísť pred ôsmou. My ich máme čakať na druhom poschodí pred sochou leva. Akurát tam prídem. Všetci Weasleyovci, Draco, Zabíni, Nott a Longbottom tam už čakajú.

"Máš nejaké nové správy o Harryho stave?" spýta sa Charlie.

"Nie. Podľa Poppy je v kóme, ale keď som pri ňom bol, tak bol ľadový ako ľad a skôr to vyzeralo, ako keby bol zamrazený," povzdychnem si.

"Madam Pomfreyová to nespoznala?" spýta sa prekvapene Draco.

"Nikto by to nespoznal. Ani ja keby som toľko rokov nebol špiónom," uškrniem sa.

"Bude v poriadku?" spýta sa Ron.

"Hádam áno," povzdychne si Charlie.

Cez otvorené okno na chodbe vletí dnu biela sova. Najprv si myslím, že je to Hedviga, ale ako o chvíľu zistím, tak táto má čierny chvost. Začne okolo nás krútiť.

"Kalish! Ty hlúpa sova! Jasne som ti povedal, aby si letel priamo do našej spoločenskej miestnosti! Poď sem!" ozve sa za nami krik a sova pristane na Tarrianovej ruke.

Odviaže mu z nohy list a sova sa premiestni na jeho rameno. Sírius s Remusom sú za ním. Tarrian rozloží list a začíta sa. Nakoniec sa pousmeje a list schová. Pozrie sa na Kalisha.

"Za toto si zaslúžiš odmenu. A potom poletíš naspäť," usmeje sa a otvorí tajný vchod.

Okrem mňa a Charlieho ostatní pozerajú ako idioti. Vojdeme do chodby a Tarrian povie ostatným to, čo povedal nám hneď prvýkrát čo sme sem zablúdili. Alebo skôr išli.

"Nikdy sem nechoďte bez nás. Cesta sa tu pre neznámych ľudí niekoľko krát rozdelí. Cestu poznajú len Parselčania a jedine oni sa dokážu dostať až ku nám. Nikdy sem nelezte ak nechcete zomrieť príšernou smrťou," zasmeje sa.

"Parselčania?" spýta sa Lupin.

Black je nejako ticho.

"Áno," zasmeje sa zas Tarrian.

Prídeme až k múru so sovou. Tarrian na ňu priloží dlaň a na stene sa objaví zlatý nápis. Vlastne my vidíme len nejaké kliky-háky.

"Ten kto za život, svoj život dá," zašepká.

Stena sa odsunie a my môžeme vojsť. Cez zrkadlo a dostaneme až do ich spoločenskej miestnosti, v ktorej je totálny chaos.

"Sakra Herakles! Okamžite vylez z tej izby!" búcha do jedných dverí v chodbe Terztan.

"To bolo moje!" kričí Abraxas na Eldoráda.

"Tak to nie!"

"Ale áno! Ten chleba bol môj!"

"Mal si ho podpísaný?!"

Hádajú sa stále.

"Okamžite to odvolaj!" Benjamín hodí niečo po Terztanovi, ktorý sa sem vrátil.

Harry Potter a Nová Nádej Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ