VI. Čo sa stalo?!

1.2K 54 28
                                    

/takto/ - kurzívou a tučným písmom je znázornená parselčina. Prajem príjemné čítanie :D

VI.

............"Múdry klobúk mi povedal, že by sa mi darilo v každej koľaji, ale v Slizoline by som vynikol. Odmietol som a trvalo mi dlho ho presvedčiť, nakoniec však pod vyhrážkami typu, že ho spálim ak má dá do Slizolinu ma dal do Chrabromilu," pokrčím ramenami.
Pozerajú sa na mňa dosť šokovane................

Harry

"Ty si mal byť v mojej fakulte? No dúfam, že tak neexperimentovali aj iný. Múdry klobúk má ľudí zaraďovať! Nie aby si sami vyberali," odfrkne si Severus.
"Mám pocit, že Hermiona mala byť v Bystrohlave a Nevil v Bifľomore. A vždy som mal pocit, že dvojčatá Weasleyove mali byť v Slizoline. Určite je viac takých čo menili fakulty, kvôli rodine a v posledných piatich rokoch mám pocit, že prváci sa s Alexandrom hádajú čoraz častejšie," zamyslím sa.
"Weasleyovi a v Slizoline? Si robíš srandu," uškrnie sa Sev.
"Vlastne tam určite mala byť aj Giny, ale o tej viem, že išla do Chrabromilu kvôli mne," pokrčím ramenami.
"Vážne? Weasley?" spýta sa skepticky Sev.
"Zabúdaš, že Molly Weasleyová pochádza z temnej rodiny. To, že zavrela svoje korene, neznamená, že jej deti to v krvi nemajú," odpovedal som mu vážne.
"Vlastne, Harry ma pravdu. Weasleyová pochádza z temnej rodiny. Ale, ty si teda Slizolinčan. To nie je zlé," uškrnie sa Tom.
"No čo..... Som had v levom brlohu. Nič nové," pretočím oči.
"Dosť už o tom. Raz sa možno všetko vysvetlí. Teraz je čas na dary od nás," zasmeje sa Rabastan, ktorého to už začalo nudiť.
Pošlem mu vďačný pohľad. Už ma to tiež prestávalo baviť. Ostatní to odkývnu a Blais mi dá prvý darček. Usmejem sa na neho. Ďalší bol od Tea a ďalší od Draca. Všetci traja mi dali veci na Metlobal. Poďakujem za ne. Teraz sa mi zídu, keď mi Strýko všetko spálil. Sakra!
"Môžete ma dnes večer nejako dostať naspäť do domu mojej tety?" spýtam sa Toma.
"Prečo? Nestačí ti, čo ti tí muklovia spravili?" zamračí sa Tom.
"To nie. Ale musím odtadiaľ dostať svoj neviditeľný plášť a záškodnícku mapu," odpoviem so psími očami.
"Tvoj neviditeľný plášť po otcovi? Nevravel si, že ti Strýko všetky veci zničil?" pozdvihne obočie Sev.
"Iba tie čo som mal v kufri. Neviditeľný plášť a záškodnícku mapu som schoval do podlahy v mojej izbe. Musím ich dostať späť," poviem.
"Čo je to záškodnícka mapa?" spýta sa Draco.
"Je to mapa Bradavíc. Sú na nej všetky tajné chodby a zakresľujem tam stále nové. Ukazuje každého človeka aj animágov a prekukne aj mnoholičný elixír. Vytvorili ju môj otec, Sírius a Remus. Severus, určite si pamätáš na tretí ročník, keď si ma prichytil s tým pergamenom čo ťa urazil. To bola tá mapa a tie mená boli prezývky záškodníkov. Pettigrewa medzi nich nepočítam. Otravný potkan. Preto ju potrebujem dostať späť, prosím," pozriem sa na nich.
"Dobre. Dnes tam pôjdeme, ale ty zostaneš tu," odpovie Rab.
"Ďakujem," usmejem sa ako slniečko.
"Hej. Už mi ovládaš aj smrťožrútov?" pozrie sa na mňa Tom.
"Hm..." pokrčím ramenami.
Potom sa zasmejem na Tomovom ublíženom pohľade. Ďalej to neriešim a pustím sa do darčeka od Luciusa. Je to úplne nová metla. Tí je skvelé. Keby som nebol zranený a všetko má nebolelo, tak by som mu skočil okolo krku. S iskričkami v očiach sa pozriem na Luciusa a poďakujem mu. Od Seva dostanem knihu o elixíroch. Ako inak. Uškrniem sa a pozriem sa na Seva.
"Myslíš si, že mi teraz pôjdu elixíry lepšie?" spýtam sa s úsmevom.
"Rozhodne by mohli," odpovie.
Zasmejem sa a pritiahnem si k sebe ďalší darček. Je od Rabastana s Rudolfusom. Dali mi knihu o zveromágii. Prekvapene sa na nich pozriem.
"Keď sme sa dozvedeli, že tu si, tak sme nevedeli, čo ti dať. Zistili sme, že Black je animágus, tak sme sa rozhodli ti dať toto, keby si sa chcel jedným stať aj ty," usmeje sa Rudolfús.
"Ďakujem. Veľa to pre mňa znamená," poviem dojato.
"Už zostávam iba ja. Všetko najlepšie," usmeje sa na mňa Tom.
Vezmem si od neho malú krabičku. Otvorím ju a vyvalím oči. Je v nej krásny náramok v tvare čierneho hada so smaragdovými očami. Je krásny.
"Nádherný. Ako sa zapína?" spýtam sa.
"Je začarovaný. Ak budeš mať problémy, alebo budeš chcieť len zmiznúť z Bradavíc, tak heslo v haďom jazyku je /domov/ a prenášadlo ťa prenesie sem. Dokáže obísť akékoľvek bariéry a nikdy to nikto nezaznamená. Ani Brumbál v Bradaviciach. Kedykoľvek sem môžeš prísť. Vždy si vítaný. Toto je aj tvoj domov. Nastav ruku. /Hádesssss/" zasyčal Tom a had sa otočil okolo mojej ruky.
Páni. To je krása.
"Keby ti niekto chcel ublížiť tak povedz /pomocsss/" zasyčí znovu a had ožije.
Pozrie sa okolo a keď necíti môj strach, tak zase zaspí.
"Má v zuboch jed ako iné hady. Ak budeš v nebezpečenstve, tak zaútočí, keď mu dáš príkaz. Tak isto sa zahreje, keď budem zdolávať smrťožrútov, ale nemusíš prísť, ak nebudeš môcť alebo chcieť. Ak ho budeš chcieť dať dole, tak povedz to, čím som ti ho na ruku pripevnil. Keď ho budeš mať dole, nikto iný sa ho nesmie dotknúť inak pocíti silnú bolesť ako pod Cruciatusom," uškrnie sa.
"Ty tu kliatbu snáď uctievaš. Ale ďakujem. Som zaň rád," usmejem sa.
Ešte chvíľu sa rozprávame, keď začnem cítiť únavu. Bolesť mi tiež nepomáha. Naobedujem sa s ostatnými a potom ma Tom vezme do izby kde mi Sev previaže ranu a dá mi elixír na moju nohu. Hneď je to lepšie. Ani neviem ako, zaspím.

Tom

Keď Harry zaspí, tak idem naspäť za ostatnými. Dnešný deň bol zaujímavý. A čo to malo byť stou Grangerovou? Jeho náhodná mágia je silná. Ale prečo bol tak rozrušený? Zničil aj ten darček. Muselo v tom liste byť niečo, čo ho rozrušilo. To znamená, že bude mať nočné mory. Ani neriešim, že mi zabral posteľ. Zobral som si dočasne izbu vedľa. Vyzerá to, že sa mu v mojej izbe páči. Prídem dole do sály, kde sa premiestnili všetci z oslavy. Teda až na Draca, Zabíniho a Notta. Tých sme poslali do knižnice. Na stretnutie sú ešte mladý. Prídem do sály a postavím sa pred svoj trón. Lucius mi poskytne svoje znamenie, aby som zvolal ostatných smrťožrútov. O chvíľu neskôr sa v sále objavia všetci moji smrťožrúti. Teda okrem Bellatrix a Narcisi.
"Vítam vás, moji verný. Zavolal som vás, aby som vám oznámil dôležitú vec. Od dnešného dňa nikto z Vás nezaútočí na Harryho Pottera. Ak sa dozviem, že niekto sa čo i len dotkol alebo použil hocijaké kúzlo na Harryho, tak zato zaplatíte. Rozumiete?" spýtam sa naštvane.
"Ale, pane. Prečo? Čo sa zmenilo?" spýta sa podlízavo Avery.
Ako inak.
"To vás nemusí zaujímať. Všetko sa dozviete keď príde čas. Teraz, ale nikto sa Harryho a ani tých, ktorých chráni, nedotkne. Je to jasné?" zavrčím.
"Iste pane," poklonia sa.
"Teraz zmiznite," rozpustím ich.
Všetci sa hneď premiestnia preč až na Rabastana, Rudolfúsa, Luciusa a Severusa. Počkáme až zmiznú všetci a otočím sa na Luciusa s Rudolfusom.
"Teraz choďte pre Bellatrix a Narcisu," poviem a oni sa premiestnia.
O chvíľu sa objavia aj s ich ženami.
"Pane?" poklonia sa obe ženy.
"Bella, Narcisa, poviem vám to čo ostatným. Ak sa od dnešného dňa čo i len dotknete Harryho alebo niektorého z jeho priateľov, tak za to zaplatíte. To isté platí aj pre kúzla. Rozumiete mi?" prižmúrim oči.
"Ale, pane. Čo je na ňom také zaujímavé? Stal sa jedným z vašich smrťožrútov, ak som na oslave správne pochopila. Nikdy sme sa k iným smrťožrútom nemuseli chovať tak vznešene," odpovie Bella.
"Nič ste nepochopili. Mám svoje dôvody, ktoré vás zaujímať nemusia. Ale budete sa k nemu chovať ako ku mne rovnému. Je to jasné? Už ma to nebaví opakovať stále dookola! Vypadnite!" vyšteknem naštvane.
Bella s Narcisou odídu a ja si vydýchnem.
"Nechápem, ako to s nimi môžete vydržať," pozriem sa obdivne na Luciusa a Rudolfúsa.
"Ja som väčšinou s Rabastanom," povie Rudolfús.
"A ja s Dracom," pokrčí ramenami Lucius.
"Keď je reč o Dracovi, tak by sme ich mali zavolať. Kan!" zavolám si domáceho škriatka.
"Pán volal Kan?" spýta sa malý škriatok.
"Áno. Sú Draco s Nottom a Zabínim ešte v knižnici?" spýtam sa na ceste ku schodisku.
Severus a ostatní ma nasledujú.
"Nie pane. Mladí páni sú pred vašimi komnatami a snažia sa dostať do vnútra k pánovi Harrymu," odpovie mi.
"Čo robia pred mojimi komnatami?" zastavím sa a zamračím sa.
"Mladý pán Harry má nočnú moru, ktorá stále pretrváva. Mladí páni sa snažia dostať do vnútra, lebo nechceli vtrhnúť na stretnutie," zapiští škriatok. "Ako to, že si ma neprišiel ohlásiť ty alebo iný škriatok?" poviem naštvane, ale zrýchlim krok.
"Prosím nehnevajte sa pane, ale vy ste nám sám zakázal sa ukázať v sále bez toho, aby ste nás zavolal, za akýchkoľvek podmienok, ak nebude hrad napadnutý. Tiež ste zakázal kohokoľvek pustiť do vašich izieb bez vášho dovolenia, ak dotyčný nebude parselan. A to aj v prípade, že by tam niekto zomieral," hovorí rýchlo škriatok, zatiaľ čo cupitá vedľa mňa.
"Sakra! To som nepočítal s tým, že tam niekedy niekto bude, že niekto bude parselan a už vôbec, že by mi v MOJICH komnatách niekto zomieral!!!" zavyjem.
"Choď!" nakážem škriatkovi.
Už len jedno schodisko.
"Upokoj sa Tom. Určite bude v poriadku," snaží sa ma upokojiť Severus.
Ale ja si to stále vyčítam. Nemal som si zabezpečenie do svojich izieb vôbec dávať. Veď nič také tam nemám. Alebo som ho mal aspoň zrušiť, keď tam teraz býva Harry, ale nie. Ja som musel zabudnúť. Sakra! Už som fakt starý. Ak sa mu niečo stalo, tak si to nikdy neodpustím. Práve teraz keď som zistil aký je v skutočnosť a možno som k nemu začal niečo cítiť, ho mám stratiť? Prídeme pred moje izby. Draco aj s priateľmi sedí pred mojimi dverami.
"Čo sa tu stalo?" spýtam sa keď nepočujem žiadny zvuk.
Draco sa na mňa pozrie s vystrašenými očami. Ostatní chalani v nich majú tiež des.

Harry Potter a Nová Nádej Where stories live. Discover now