XXVIII. ÁNO!!!

971 46 2
                                    

XXVIII.

Severus

                  Keď nás Herakles odprevadí von z ich klubovne, začne ma páliť znamenie. Tom zvoláva stretnutie. Ako to, že som ho necítil skôr?

“Naša klubovňa ruší akékoľvek spojenie cez znamenia. Mal by si ísť,” vysvetlí mi Herakles.

“Ideme s tebou,” preruší Lupin.

Pochybovačne sa na nich pozriem. Neústupní, tvrdohlaví Chrabromilčania!

“Fajn!” zavrčím.

Rozbehnem sa von z hradu. Ako inak, Black a Lupin v pätách. Premiestnim sa do vstupnej haly spolu s tými dvomi. Rýchlo si oblečú plášte. Rozídem sa do sály, kde je už dosť smrťožrútov. Postavím sa pri Luciusa a Charlieho. O chvíľu prídu aj Lestrangeovci. Ticho stojíme. Všetci podávajú hlásenie a keď som na rade ja, tak sa uprostred sály zablysne a zjaví sa tam Harry. Akurát som chcel Tomovi povedať, že sa prebral a hneď aj zranil, ale zdá sa, že to nebude nutné. Má na sebe muklovské veci a vyzerá byť v úplnom poriadku. Len to pristátie na zadku nebolo asi moc pohodlné. Všetci sa naňho pozerajú nechápavo a niektorí s prútikom v ruke.

Tom / Voldemort

                       Vediem ho k trónu. Je tak krásny a vlasy mu pekne narástli. Som rád, že sa dnes ráno prebral. Posadím ho na trón.

“Si v poriadku?” spýtam sa.

“Iste,” prikývne s úsmevom.

Ako ho ja milujem. Otočím sa späť na smrtijedov a pozriem sa na Severusa, ktorý mi chcel podať hlásenie.

“Tak myslím, že tvoje hlásenie už nebude potrebné Severus,” prikývnem a on sa zaradí k Luciusovi, Charliemu, Lestrangeovcom, Blackovi a Lupinovi, ktorí mali na sebe plášte.

Black, Lupin a Weasley nemajú znamenia. Bolo by to riskantné.

“Takže, teraz mám pre vás jednu správu. Rozhodol som sa uzavrieť mier so “svetlom” pod podmienkou, že si ma tu prítomný Harry Potter vezme za manžela. Harry súhlasil a tak máme vyhraté. Dobre viete, že sa potrebujeme zbaviť Brumbála a každého, kto mu nevedome pomáha. Ale aj toho kto mu pomáha vedome. V polovici prázdnin som vám vravel, že nemáte útočiť na pána Pottera. Už v tej dobe bol na našej strane. Teraz to bude môj manžel a vy sa k nemu nebudete správať nadriadene, keďže on sám bude oveľa vyššie postavený ako vy. Tiež sa k nám pridalo niekoľko nových ľudí. Ich identitu zatiaľ poznať nemusíte, ale budú sa vyznačovať diamantovým náramkom. Teraz choďte! Mám na práci niečo dôležitejšie,” zavrčím a počkám než sa všetci premiestnia.

Zostanú tu len Charlie, Severus, Lucius, Lestrangeovci, Black a Lupin. Tí si zložia kapucne.

“Harry, čo tu robíš?” spýta sa Black.

“Prišiel som za Tomom. Nejak som nepočítal s tým, že sa zjavím uprostred smrtijedského stretnutia. Necítil som, že Tom zvolával,” pokrčí ramenami.

“Herakles mi povedal, že vaša klubovňa ruší akékoľvek spojenie cez znamenia. Ani ja som to svoje necítil, než som neprišiel von z klubovne,” ozve sa Severus.

“Tak to by všetko vysvetľovalo,” prikývne zamyslene Harry.

“Máš sponu od svojho strýka?” spýta sa Charlie.

“Ou. Áno. Radšej ju budem nosiť. Keby som ju mal pred týždňom, tak sa mi nič nemuselo stať,” pokrčí nevinne ramenami Harry.

Povzdychnem si. Potom sa s ním porozprávam.

Harry Potter a Nová Nádej Where stories live. Discover now