XX. Elixíry

1K 35 36
                                    

XX.

Harry

Pripravujem svoj elixír a keď nedávam pozor, tak mi doňho Dean niečo hodí. Započujem len jeho tiché ironické zašepkanie.

"Prepáč Harry," zachichoce sa.

Pozriem sa naňho zamračene. Prečo to urobil? Boli sme priatelia. Rýchlo sa pozriem na kotlík, ktorý nebezpečne buble a potom naňho.

"Čo si mi tam hodil?" zavrčím naňho.

"Len dračie oko," zachichoce sa aj Thomas.

Šokovane sa naňho pozriem. Dračie oko s týmto elixírom vôbec nie je dobrá kombinácia. Nejde o to, že by bol silný výbuch, ale v tejto kombinácii ide skôr o veľmi jedovatý plyn, ktorý nie je vidieť a zacítiš ho až keď je neskoro! Je viditeľný až keď je vo veľmi vysokom štádiu. Vtedy má čiernu farbu. Zastaviť šírenie sa dá len keď sa do kotlíka pridá krv jednorožca. Neviem odkiaľ to viem, ale dôležité je, že to viem! Našťastie si nás Severus všimne.

"Čo sa tu deje?" zavrčí keď k nám príde.

"Ten idiot mi tam hodil dračie oko," pozriem sa naňho.

"Idiotské decko! Všetci von z triedy! Hneď!" zakričí a všetci idú hneď von.

V tom zhone sú nikto nič iné nevšíma, tak moji bratranci vezmú Draca, Tea, Blaisa, Rona a Severusa a premiestnia sa na chodbu. Má to ale jeden háčik, pretože mňa Hermiona zhodila na zem a ja si buchnem hlavu o stôl. Všetci sú už preč z triedy, keď sa malátne zdvihnem a opriem sa o stôl, na ktorom je ten elixír. Dvere sa akurát zabuchnú. Pomaly sa k ním vydám, ale príliš sa mi točí hlava. Začne ma páliť na hrudi a začnem kašľať. Vôbec nevnímam, že vykašlem krv. Ku dverám sa síce dostanem, ale pri nich už nevládzem a tak sa po nich zveziem na podlahu, kde ma pohltí tma.

Tarrian

Keď započujem čo Harry povedal Severusovi, tak ma zachváti panika. Keď všetci začnú utekať z triedy, tak chytím Seva a premiestnim sa s ním na chodbu pred triedu. O chvíľu je tu aj brat s Dracom a Ronom, bratranec s Teom a Blaisom a všetci žiaci. Severus mi vďačne prikývne. Dvere sa zavrú a Severus nám prikáže ísť za ním. Ideme do Veľkej siene. Tam sa už nachádza starý dedo, ktorý sa odvážil prijať miesto riaditeľa, Charlie, ošetrovateľka a aj tá Mecgonagalová. Obrazy ich museli upozorniť.

"Čo sa stalo?" spýta sa Charlie.

"Thomas hodil Potterovi do elixíru proti bolesti dračie oko," zavrčí Severus.

"To je ale moc nebezpečné. Musím tých žiakov hneď prezrieť!" zdesí sa ošetrovateľka.

Počkať Harry. Kde je? Mal by tu byť! Ale nie!

"Harry!" skríknem.

"Problém pán Delakorn?" spýta sa ma profesorka.

"Harry zostal v učebni. Dvere sa zavreli, ale Harry tam zostal!" skríknem a rozbehnem sa naspäť do podzemia.

Brat s Eldorádom na mňa niečo kričia, ale vôbec ich nevnímam. Počujem za sebou kroky, ale aj tak bežím ďalej. Dobehnem až k učebni a otvorím dvere. Harry leží pri nich a po celej učebni je jemný biely dym. Vytiahnem Harryho von a zavriem dvere. Pri mňa si kľakne Terztan.

"Eldorádo išiel do lesa pre krv jednorožca. O chvíľu by tu mal byť," pritiahne si ma k sebe a tvár si schová do mojich ohnivých vlasov.

"Ale to zastaví len ten elixír. Nepomôže to Harrymu," zavzlykám.

"Ja viem. Niečo vymyslíme," cítim bo vlasoch jeho slzy.

Harry Potter a Nová Nádej Where stories live. Discover now