Chapter 42.

5.4K 176 5
                                    

Пръстите на Хари се изплъзнаха от моите. Той взе телефона си от нощното шкафче. Възхищавах се на лицето му. Устните му леко се нацупиха, когато той се концентрира в текста, който той току що получи. Малка усмивка се изписа по устните му преди да се обърне към мен.

- Спомняш ли си Шон? - Хари попита. - Да, артистичният ти приятел. Хари се засмя на описанието ми.

- Е, заминал е за кратко и ме моли да проверя дали всичко със студиото му е наред. Искаш ли да дойдеш?
Кимнах, усмихвайки се.
-Сега? - веждите ми се повдигнаха. -Да. -Само да си взема обувките. Издърпах краката си от скута на Хари и станах от дивана. Когато се оправих и отидох при Хари, той изключи телевизора и обу кецовете си Converse.
-Хайде.

* * *

Колата спря пред студиото и Хари изключи двигателя. Трапчинките му се личаха, докато слизаше от колата и тичаше към моята врата. Тялото ми се спусна надолу. Краката ми усетиха настилката. Успях да сканирам наоколо, докато Хари се увери, че колата е заключена. Никога не бях идвала в тази част на града преди. Дори в тъмното студиото излъчваше творческо настроение. Имаше смесица от модерна и традиционна архитектура на улицата, а високи дървета заобикаляха тротоарите.

- Бу.

Хари протегна ръката си към мен. Пръстите ми се увиха около неговите и той ме насърчи да тръгна напред към него.

- Къде е студиото на Шон? - Ето тук долу.

Ходехме по една пътечка между две сгради. Със свободната си ръка докосвах лявата стена.

Спряхме пред метална врата. Хари извади ключовете от задния си джоб. Търпеливо изчаках, докато Хари отключи вратата. Стоях в непосредствена близост до Хари, докато успея да намеря ключа за лампата. Когато помещението беше погълнато от светлината, бях изненадана да видя само една стълба.

-Качвай се, ще бъда там след секунда.

Качих се горе по инструкциите на Хари. Очите ми се разшириха. Пространството беше широко, стените бяха боядисани в бяло. имаше огромен прозорец, който се разпростираше от пода до тавана, с гледка откъм предната част на сградата. Проектите на Шон бяха разпръснати наоколо. Бяха много и различни - модели, живопис и картини.

-Какво мислиш?

Можех да усетя топлината на Хари зад мен. Той уви ръката си около кръста ми.

Dark (Bulgarian Translation) - Harry StylesWhere stories live. Discover now