Chapter 9.

6.2K 324 10
                                    

Хари стисна отново ръката ми. Бързо се приближихме към потната атмосфера на дансинга и празното сепаре в дъното. Едвам успях да си облека якето и да си взема чантата и той отново ме хвана за ръката. Хари беше облякъл блейзъра си и навиваше ръкавите му нагоре по силните си ръце.

- Бу.

Хари не обърна внимание, но аз се обърнах и видях как Хейли ме гледаше разтревожено. Единственото, което успях да направя е да и прошепна „извинявай". Силата му надви над моята и ме като ме задърпа към изхода. Беше ми трудно да държа ръката на Хари, докато преминавахме през гъстата тълпа. Пръстите ми се изплъзваха от неговите. Лек писък излезе от устата ми когато някой ме хвана през кръста. Просто не ми беше вечер. Погледнах към човека, който очевидно беше пиян. Дразнещата му усмивка беше изтрита от лицето му.

- Назад - изръмжа Хари.

Той щеше да избута мъжа агресивно, но аз се намесих. Притиснах ръцете си към гърдите на Хари опитвайки да го спра.

- Хари - помолих го. - Моля те недей.

Спомена как той бие Джейк беше пресен в паметта ми. Нямаше да понеса да се случи отново. Гърдите му тежко се повдигаха и смъкваха под ръцете ми. Въздъхнах с облекчение когато хвана ръката ми и продължи да се движи през огромното количество хора. Не след дълго излизахме през вратата и дишахме студения нощен въздух.

- Хайде.

Погледнах лицето на Хари, челюстта му беше напрегната,докато вървяхме към колата му. Беше ми трудно да поддържам темпото му, дългите му крака правеха по-големи крачки. След малко разпознах пътя, на който беше паркиран черния автомобил. Издихание излезе от устните ми като се блъснах в него. Бях объркана от внезапното спиране на Хари. Стиснах с пръсти лявата му ръка опитвайки се да привлека вниманието му.

- Хари.

Той не отговори. Преместих поглед към мястото, в което той се взираше съсредоточено. Присвих очи опитвайки се да видя в колата, която любопитно беше паркирана срещу колата на Хари. Тупкането на сърцето ми стана по-силно, когато разпознах двете момчета седящи на предните седалки. Приятелите на Джейк. Да не би да чакаха Хари да се върне при колата си?

Бързо ме издърпа в тясната уличка между двете сгради. Гърбът на Хари беше опрян върху студените тухли, ръцете ми полетяха към гърдите му попречвайки ми да падна върху него. Всичко, което се чуваше беше тежкото ни дишане. Затворих очи, облекчена от това, че бяхме скрити от хората, които възнамеряваха да ни наранят. Стреснах се, когато пръстите на Хари отметнаха косата от лицето ми. Погледнах нагоре към него. Тъмните му къдрици паднаха над челото му, залени очи блестяха и се взираха в мен. Хари е едно от най-красивите момчета, което някога бях виждала. И въпреки това и един от най-плашещите.

- Можем да отидем в апартамента ми, не е толкова далече - прошепна той.

Нервно преглътнах, не казах нищо в отговор. Той се надигна от стената, хвана ме преди да падна назад. Беше протегнал лявата си ръка към мен, очаквайки да я хвана, но аз поклатих глава. Бутнах я обратно към него, за да се протегна към дясната му ръка. Силния поглед на Хари беше фиксиран върху движенията ми. Кокалчетата на ръката му бяха окървавени. Беше трудно да разбереш дали засъхналата червена течност принадлежи на Хари или Джейк. Някак си не мислех, че има значение. Дъхът се запъна в гърлото ми, тъй като той скъси дистанцията между нас. Гърбът ми беше притиснат върху срещуположната стена в това тясно пространство. Хари повдигна ръка, обхвана брадичката ми и ми завъртя главата на една страна. Устните му осъществиха контакт с мястото където челюстта ми срещаше вратът и засмука топлата ми кожа. Остави мокра пътека от целувки по цялата ми челюст, а пръстите му бяха паднали на бедрата ми. Не бях осъзнала, че очите ми са затворени докато не се отвориха. Докосването на Хари напусна лицето ми. Той спря,погледа му се премести на устните ми. Усетих как носа му галеше бузата ми, преди да остави трайна целувка върху кожата ми. Устните на Хари леко се преместиха и оставиха целувка в ъгъла на устата ми. Когато осъзна, че няма да го отблъсна Хари улови устните ми с неговите. Целувката беше малко по-страстна от предишната. Пръстите ми се оплетоха в къдриците му на тила. Ръката на Хари започна да се отклонява по вътрешната част на бедрото ми.

- Не - ахнах.

Той се отдръпна с усмивка на лицето като докосна леко чатала ми с пръстите си. Грубото му докосване ме накара да подскоча назад към стената. Дъхът ми излизаше под формата на треперещи кълба докато се взирах в него. Хари положи последна целувка на устните ми и ме дръпна от стената.

- Хайде да ходим в къщи - намигна ми.

* * *

Бяхме внимателни да не ни видят приятелите на Джейк. Хари щеше да прибере колата си на сутринта, избягвайки неизбежна конфронтация с ядосаните мъже. Не вървяхме много, когато той извади ключовете си от задния си джоб. Той преметна силната си ръка през рамото ми насочвайки ме по стълбите към входната врата. Гърдите ми бързо се повдигаха и смъкваха, страхът намествайки се в мен, защото щях да съм съвсем сама с Хари. В апартамента му. Огледа къщите от другата страна на улицата. Секунда по-късно и щях да пропусна набързо затворените завеси. Любопитен съсед проверяващ с кого се прибира тази вечер. Това ме накара да се замисля колко ли момичета Хари е водил в апартамента си. Входната врата бързо беше отключена и отворена. Хари влезе вътре и светна лампата в коридора. Бях замръзнала на мястото си, още стоях на най-горното стъпало. Намръщи се докато се обръщаше се към мен, смъкваше блезъра от раменете си и си събу Convers-а.

- Нали знаеш, че можеш да влезеш? - той се подсмихна.

Dark (Bulgarian Translation) - Harry StylesWhere stories live. Discover now