68. Axelle [3]

3.7K 251 18
                                    

68. Axelle [3]

Negatief? Hoe ?! Hoe kon dit?! Mijn handen grepen de lavabo vast en ik probeerde te blijven staan. Dit was niet waar ... Een test kon een foute uitslag geven. Ja, dat was het. De test was fout. Een fabricagefout. Gelukkig had Emily een tweede meegenomen. Die zou wel het juiste resultaat geven. Dat kon niet anders.

Ik probeerde te kalmeren, voor ik ook de tweede test deed. Ook deze liet ik op de lavabo liggen en wachtte af. Binnen 5 minuten zouden we het echte antwoord krijgen. Ik was er honderd procent van overtuigd dat ik zwanger was. Ik voelde me zo. En daarbij, was er ooit een Alfakoppel geweest waarbij het niet van de eerste keer lukte?

Misschien kwam het omdat het nog niet zo lang geleden was. We waren nog maar een paar dagen verder. Zou het kunnen dat je dat dan nog niet zag? Dat de test dacht dat je niet zwanger was? Dat was hetgene ik mezelf wijsmaakte toen de tweede test ook negatief was. Het lag niet aan mij. Het lag aan de test. Ze konden gewoon nog niet zeggen of ik wel of niet zwanger was.

Hoewel ik daarvan overtuigd was, voelde het alsof ik elk moment in huilen kon uitbarsten. Ik zuchtte diep in en uit. Logan zou meteen merken dat er iets aan de hand was, als mijn emoties zouden veranderen. Jammer genoeg lukte dat niet, want een paar seconden later hoorde ik hem de trap oprennen. " Axelle? Gaat alles goed daarboven? " Ik had nog net genoeg tijd om me om te draaien, de tranen uit mijn ogen te wrijven en de tester achter mijn rug te verstoppen ,voor hij de badkamer inkwam. Zijn gezicht stond bezorgd en hij kwam meteen naar me toe.

" Heb je gehuild? " vroeg hij me. Hij pakte mijn gezicht meteen vast met zijn handen en hij keek in mijn ogen. " Nee " piepte ik. Natuurlijk was het niet overtuigend genoeg. " Je weet toch dat je me alles kan vertellen hé " zei hij. Ik knikte langzaam. " Dat weet ik. Alleen is er niets dat ik je moet vertellen " Hij keek me onderzoekend aan. Hij wist duidelijk dat er iets aan de hand was, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om het hem te vertellen. Die taak was weggelegd voor de eerste tester, die nog steeds naast de lavabo lag.

Hij zag het toen hij zich omdraaide. Hij bleef bijna stokstijf staan, voor hij zijn hoofd terug naar me omdraaide. " Heb je een test gedaan? " Zijn mondhoek ging langzaam omhoog. O nee, zeg alsjeblieft niet dat hij denkt dat het positief is. Wat moest ik zeggen? Sorry, maar ze zeggen dat het negatief is. Toch geloof ik dat niet helemaal?

Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me dicht tegen zich aan. " Logan " piepte ik. Ik zag geen andere mogelijkheid dan het hem te vertellen. Wat als zou blijken dat, ondanks alles wat ik voelde en de redenen van een foute test ik ook in gedachten had verzonnen, ik echt niet zwanger was? Ik kon niet tegen hem liegen.

" Het is niet ... Ik ben niet ... " Ik kreeg het niet over mijn lippen. Ik voelde wel hoe hij me wat naar achter duwde zodat hij me kon aankijken. Ik zag onzekerheid en de glimlach was verdwenen. " Bedoel je ... Is het negatief? " Het laatste woord kwam er als een fluistering uit. Net als mij had hij niet verwacht dat het negatief zou zijn. Zodra ik knikte begon ik terug te huilen. Hij drukte me opnieuw tegen zich aan en wreef over mijn rug.

" We moeten naar de dokter. Ik geloof niet dat het negatief is. Waarschijnlijk is het gewoon nog te vroeg om het te weten. Ja, dat zal het wel zijn. " Hij begon zichzelf ook leugens aan te praten. Ik had me er al bijna bij neergelegd dat het echt wel negatief was. Dat het geen fout was. Mijn lichaam had me gewoon verraden. En ik voelde dat ik Logan teleurgesteld had. Net zoals de roedel. Ze verwachtten elk moment de aankondiging dat er een opvolger komt.

" Kom. We gaan meteen naar hem toe " zei hij tegen me. Via de mindlink had hij de dokter natuurlijk al opgeroepen. Ik probeerde wat tegen te werken. Ik wou niet nog een derde keer zwart op wit te zien krijgen dat het negatief was. Een derde keer kon ik op dit moment echt niet aan. " Ik weet dat je bang bent voor slecht nieuws, Axelle. Maar we moeten weten wat er misgelopen is. " Deze keer zag ik beradenheid in zijn ogen. Hij was vastberaden om van dit negatieve moment toch iets positief te maken. We zouden hier sterker uitkomen. Alleen, zonder kindje.

*******

De dokter kon zelf haar teleurstelling niet verbergen. Toen we haar vertelden dat we zeker wouden weten dat we niet zwanger waren, keek ze ons kort met open mond aan. Hoe zouden we dit in godsnaam aan de roedel uitleggen?

Ze had me onderzocht en met een fluistering bevestigd wat we al wisten. Er was geen enkele emotie meer te zien op Logan's gezicht. Hij begon alleen een beetje wit te zien. Hij probeerde zich duidelijk sterk te houden voor mij. Hij glimlachte wat gemaakt naar me, toen hij merkte dat ik bezorgd was om hem. " Misschien is het best als je wat gaat rusten thuis " mompelde hij. De dokter had me verschillende vitamine-pillen meegegeven. Ze wist duidelijk zelf niet hoe het kwam dat ik niet zwanger was.

Het was gewoon mijn fout. Mijn lichaam had me in de steek gelaten. Ik ging er wel alles aan doen om het de volgende keer wel te laten lukken. Al moest ik de rest van mijn leven in bed blijven liggen, om één kind te krijgen. Al moest ik een miljoen pillen slikken. Ik moest én zou moeder worden.

Logan dekte me goed onder, voor hij een kus op mijn voorhoofd drukte. Hij rommelde nog even in de badkamer, voor hij naast me kwam liggen. Hij had nog niets tegen me gezegd. Alleen als het echt moest. Hij knipte het licht uit en sloeg zijn armen om me heen. " Slaapwel " mompelde hij, voor hij zijn ogen sluit. Heel even dacht ik eraan om hem wakker te maken. Om te zeggen dat we moesten praten. Uiteindelijk leek me dat geen goed idee. We moesten het eerst even laten bezinken, voor we dingen zeiden die we misschien niet meenden. Daarom sloot ik ook maar mijn ogen en probeerde in slaap te vallen. Om deze hele nachtmerrie achter me te laten. 


A/N: Ocharme :( Ze heeft het uiteindelijk toch aan Logan moeten vertellen en het is echt hard aangekomen bij hem :( 

Het volgende hoofdstuk zal volgens mij een dubbel hoofdstuk zijn, zoals deze. Dus ik ga het eerst helemaal schrijven voor ik het eerste deel plaats :)

Votes zijn altijd welkom ;) Daarvoor hoef ik niet elke keer een doel te plaatsen haha :p

Vote/Comment/Follow

The Omega [#Herschrijven]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu