15. Logan

8.8K 469 129
                                    

15. Logan

Het idee om haar te verrassen kwam pas bij me op toen ik het tubetje zalf in haar kamer was gaan zoeken. Ik zou misschien voor haar kunnen koken? En daarna konden we een film kijken? Ja, dat was een goed idee. Ik had Axelle terug naar haar kamer gebracht en was daarna begonnen met de voorbereidingen. Nooit kookte ik. Behalve dan eens een wokje. Ik besloot dat maar te maken. Plus het was nog gezond ook.

Een dienstmeisje had boodschappen gedaan en ik begon met het maken van de wok. Zodra die klaar was ging ik naar boven. In een minuut tijd had ik me omgekleed en klopte op Axelle's kamerdeur. Het duurde even voor ze opendeed, maar ik wachtte geduldig. Ze keek me kort aan, voor ze haar hoofd weer boog. Haar beide handen hadden de onderkant van haar trui.

" Ik heb gekookt voor ons beide. Wok. Hou je daarvan? " vroeg ik haar. Ik hielp haar naar beneden en wachtte voor ze neerzat, om haar op te scheppen. Ze haalde haar schouders op. Deze middag had ze wel wat met me gepraat. Maar nu was ze weer een gesloten boek. Ik moest iets vinden om haar opener te krijgen. Maar hoe?

Nadat we uitgegeten waren gingen we in de zetel zitten. Ik had een hoop meidenfilms gehaald en wachtte tot ze er eentje zou uitkiezen. Na wat aanmoediging duidde ze toch eentje aan, die ik opstartte. Ze had een heel eind van me vandaan. Ze wou zoveel mogelijk ruimte tussen ons inlaten. Dat begreep ik. Ze vertrouwde me niet.

Misschien moest ik haar wat geheimen van me vertellen? Laten zien dat ik haar wel vertrouwde? Het was het enige waaraan ik kon denken. Dus zodra de film gedaan was draaide ik me naar haar toe. " Wil je me beter leren kennen? " vroeg ik haar. Haar hoofd was weer naar beneden gebogen. Haar haar hing voor haar gezicht, dus ik wist niet wat haar gezichtsuitdrukking was. Maar zwijgen is toestemmen, toch?

" Je moet niets over jezelf zeggen als je dat niet wil. " zei ik tegen haar, voor ik mijn keel schraapte. " Vroeger was ik bang voor clowns. Nu nog steeds eigenlijk. Niemand weet dat. Ik hou meestal een masker op als er één in de buurt is " Geen reactie. " En vroeger eiste ik van mijn ouders dat ik een broer of zus zou krijgen. Kan je dat geloven, een 5-jarige die dat eist? " zei ik half lachend. Ook geen reactie. Ik ging even door mijn haar en toen viel een ongemakkelijke stilte. 


A/N: Logan bang voor clowns? Serieus? :p

Vote/Comment/Follow


The Omega [#Herschrijven]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu