6. Logan

11K 578 15
                                    

6. Logan

Ik deed de deur open en zag dat het inderdaad de dokter was. Een vrouw. Ze knikte naar me en liep met me mee naar binnen. Axelle had haar al in de zetel gezet. De situatie had ik al via de mind link uitgelegd. Het spaarde nu een hele hoop tijd uit. De dokter liep meteen naar haar toe en bekeek de meeste verwondingen. " 3 keer per dag zalf op de wonden smeren, tot ze volledig verdwenen zijn en voor je enkels is het best ze zoveel mogelijk te bewegen. " Ze glimlachte naar Axelle, voor ze me de zalf gaf. Ze had net zelf al zalf gesmeerd op de wonden.

Ik zette me voorzichtig naast Axelle neer. " Je zal wel snel beter worden " zei ik tegen haar. Ze reageerde niet en het bleef stil. Dan maar een ander onderwerp. " Wat vind je ervan als ik je familie naar hier laat komen? Dan kan je ze eindelijk terug zien " Haar ogen lichten wat op toen ik over haar familie begon. " Echt? " Haar stem klonk zacht. Het leek alsof ze me niet geloofde.

Ik knikte. " Ja, echt. Maar misschien is het beter als je eerst wat slaapt. En dan zorg ik dat ze naar hier komen om te eten " Ik zou veel meer moeten doen om het goed te maken met haar, maar het was een begin. Een kleine glimlach ontstond op haar gezicht. Ze was duidelijk blij met mijn voorstel. " Voorlopig krijg je mijn kamer. Ik zal wel een andere nemen " zei ik tegen haar. Ik hielp haar recht en hield mijn arm rond haar heup, voor het geval haar enkels haar toch niet zouden houden. Ze had nu al wat gestapt en het leek steeds beter te gaan. Maar teveel was ook niet goed. Zodra mijn hand haar huid aanraakte voelde ik een trilling door haar heen gaan. Toch hield ik mijn hand daar.

Ik hielp haar de trap op en opende de deur naar mijn slaapkamer. Ze aarzelde even in de deuropening maar ging dan toch naar binnen. " Je kan deze kleren aanhouden. Ik zal wat kleren laten brengen die je kan passen en waaruit je kan kiezen. Misschien zal een kleinere maat beter zijn " Ze keek zelf ook even naar haar kleren. Als ze wat zou bijkomen zou het beter zitten. Langzaam knikte ze, voor ze naar het bed ging en zich erop neerzette.

" Ik ben beneden als je me nodig hebt. Tot straks " Ik ging zo snel mogelijk de kamer terug uit, om haar wat privacy te geven. Ik moest deze situatie ook even overdenken. Je mate was normaal je gelijke, alleen was dat bij ons allesbehalve het geval. Ze was zwak en ik was bang dat iemand daar gebruik van zou maken. Alleen kwam het niet bij me op om haar af te wijzen. Als de goden ons bij elkaar hadden gebracht dan zou ik dat niet betwisten.

Terwijl ik naar beneden liep vroeg ik aan Oliver om bij haar ouders langs te gaan. We zouden hier een klein feestje kunnen houden. Ze was dan ook 18 geworden. Aan de kok vroeg ik iets feestelijks klaar te maken, maar wel te zorgen dat het licht verteerbaar was en ik haalde wat versieringen van op zolder. Wat mijn moeder hier niet allemaal bewaard had.

Enkele dienstmeisje hielpen me met versieren. Ik wou echt mijn best doen om het zo mooi mogelijk te maken en na een paar uur was het af. Daarna ging ik naar mijn kamer om me klaar te maken. Ik haalde wat kleren uit de kast en zag dat toen dat Axelle nog sliep, dus ik deed het zo stil mogelijk. Met mijn kleren liep ik naar de badkamer, recht tegenover mijn kamer en maakte me daar klaar. 


A/N: Een extra hoofdstuk omdat er 100 votes zijn :D En ik deze ochtend veel hoofdstukken geschreven haha :p 

Voor diegene die al conclusies getrokken hebben: Er komen nog een heleboel heftige dingen aan ;) 

Verder wil ik nog zeggen voor diegene die vragen hebben aan mij of iemand anders uit het boek dat altijd mogen opsturen. Ook voor dit verhaal ga ik - ooit - een Q&A maken. Maar jullie kunnen ze nu al opsturen :)

Vote/Comment/Follow


The Omega [#Herschrijven]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu