33. Axelle

6.1K 359 9
                                    

Edited: 20/03/2016

33. Axelle

Een klein hutje kwam in zicht. Hier en daar zag ik een paar rotte planken. Het stond hier blijkbaar al een hele tijd. " Is dat het? " vroeg ik hem. Het was eigenlijk een domme vraag, maar ik wou toch de bevestiging. Mijn benen begonnen moe te worden. Ik zou niet veel verder meer kunnen stappen. Het liefst van al wou ik slapen. Logan knikte. Gelukkig. Een dutje was dichtbij.

Logan opende de deur en liet me als eerste naar binnen gaan. Er stond een klein bedje, een paar stoelen en een tafeltje. Een open haard kon ik ook opmerken. " Slaap maar. Ik zorg wel voor het eten " Ik liet het me geen twee keer zeggen. Ik ging naar het bed toe en ging onder het deken liggen. Het rook muf en het was waarschijnlijk wat vuil, maar het kon ermee door voor nu. Meteen viel ik in slaap.

Hoeveel uur later weet ik niet, maar toen ik terug wakker werd rook het heerlijk in het hutje. Iemand had me goed ingeduffeld. Enkel mijn ogen staken boven het deken uit. Ik knipperde een paar keer en zag Logan staan, bij de open haard. Wat hij precies aan het doen was kon ik niet zien. Hij stond met zijn rug naar me toe.

" Heb je goed geslapen? " vroeg hij me. Het was me een raadsel hoe hij wist dat ik wakker was. Ik sloeg het deken wat van me af en ging rechter zitten. Daarna rekte ik me uit en geeuwde voor ik zei " Best goed eigenlijk. Hoelang heb ik geslapen? " Logan draaide zich eindelijk om. Hij kwam naar me toe en zette een bord op mijn schoot. Hij had gekookt! Mijn maag gromde tevreden zodra ik dat doorhad.

" Een paar uurtjes maar. 5 hooguit. Het gaf me wel genoeg tijd om op zoek te gaan naar eten. " Ik nam meteen een hap van het stukje vlees. Voor mes en vork had ik te weinig geduld. En waarschijnlijk moest het bestek toch eerst afgewassen worden voor we het konden gebruiken. " Heb jij al ... " begon ik. Zonder te wachten op het einde van mijn vraag gaf hij al antwoord: " ja, ik heb al gegeten "

Na het eten ging Logan op het bed liggen. In zijn ogen zag ik dat hij moe was. Hij was dan ook de hele tijd wakker geweest én was op zoek gegaan naar eten. Ik vond het niet meer dan normaal dat hij nu wat slaap kon inhalen. Na wat tegenstribbelen trok hij het deken toch over zich heen. " Als er iets is maak je me wakker, oke? " Ik knikte en zag dan hoe hij zich goed legde. Hij sloot zijn ogen en wat later hoorde ik zijn regelmatige ademhaling.

Vanop een stoel keek ik hoe hij sliep. Waarschijnlijk was hij, net zoals mij, uitgeput geweest van de omstandigheden. Eigenlijk was hij diegene die het meeste moest rusten. Hij moest het opnemen tegen Luca, binnen twee dagen al! Straks zou ik voor het eten zorgen. Dan moest Logan zich daar niet meer druk om maken. Het zou ook voor een bezigheid zorgen voor de komende uren. 


A/N: Een opvuller hoofdstuk :p Normaal was ik van plan om deze pas morgen te plaatsen, maar hij komt dus wat vroeger :) 

Vote/Comment/Follow


The Omega [#Herschrijven]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu