part 44

3.5K 123 49
                                    

/Julia/

Als de laatste bel gaat trekt Melanie mij en Nina mee naar buiten. "Kom, we kunnen bij mijn tante gaan shoppen. Krijgen we ook nog korting!" Gilt Melanie vrolijk. Ik zucht en laat me mee trekken door mijn beste vriendin. "Juul, ben je met de fiets?" Vraagt Nina als we richting het fietsenhok wandelen. Als antwoord schud ik met mijn hoofd. "Ga je bij mij achter op?" Vraagt ze en trekt haar fiets uit het fietsenrek. Het ding rammelt een beetje. "Is goed."

"Spring achterop!" Schreeuwt Nina en begint met Melanie langzaam te fietsen. Als ik achterop spring, wankelt ze een beetje, maar al snel rijden ze normaal naast elkaar.

De weg naar de stad verloopt lachend en al snel zijn we er. Nina springt van haar fiets en wacht tot ik er ook vanaf ben gesprongen voor ze haar fiets in het rek zet naast die van Melanie.

"Kom, dan moeten we hier naar rechts!" Melanie trekt ons al vijf minuten door verschillende drukke winkelstraten. Uiteindelijk komen we bij een klein winkeltje aan, waar allemaal jurken binnen hangen.

"Wow" hoor ik Nina mompelen als we naar binnen wandelen. Met grote ogen kijk ik om me heen, naar de prachtige jurken die er binnen hangen. "Hey Mel!" Horen we een vrolijke vrouwenstem roepen, waardoor we beide even op kijken. Een lange vrouw komt naar ons toe wandelen en knuffelt Melanie.

"Hoi tante Sam!" Melanie knuffelt haar tante terug. "Nou, dit zijn Julia en Nina en dit is mijn tante, Sam!" Melanie klinkt erg enthousiast als ze ons aan elkaar voor stelt. Als ik Sam een hand wil geven trekt ze mij en Nina in een knuffel. Ik grinnik en sla mijn armen ook even kort om haar heen. "Ik denk dat jullie prachtige dames voor een gala jurk komen?" Vraagt ze waarop we alle drie knikken.

"Ik heb alleen geen geld bij" zegt Nina waarop ik knik, "Ik ook niet."

"Ach joh, we leggen de spullen wel apart. Dan kunnen jullie later betalen" knipoogt Sam en trekt ons mee naar een ander deel van de winkel.

"Ik laat jullie wel even rond kijken, roep me maar als je me nodig hebt!" Sam loopt weer weg en Melanie en Nina beginnen meteen rond te kijken.

Zelf wandel ik naar een random rek waar ik naar alle jurken kijk die er aan hangen. Nina gilt iets waardoor ik op kijk. Ze staat te springen en te wijzen naar een prachtige licht blauwe jurk. "Ga hem passen!" Roept Melanie enthousiast. Nina zoekt haar maat en wandelt naar een pashokje, aan de andere kant van de winkel. Melanie en ik gaan beide op een stoel zitten en wachten pratend tot Nina klaar is met het passen van de jurk.

"Hij staat je prachtig!" Roep ik als Nina het hokje uit komt wandelen. De jurk zit strak om haar lijf, met wat diamantjes hier en daar.

"Kom, ik ga me weer omkleden en dan gaan jullie verder zoeken naar een jurk!" Nina draait zich weer om nadat ze in de spiegel heeft gekeken en gooit het gordijn dicht.

Melanie en ik wandelen weer naar de rekken toe en beginnen weer rond te kijken. Uiteindelijk heeft Melanie ook snel haar perfecte jurk gevonden. Ik laat me vallen op het bankje waar Nina en Melanie op zitten te praten, en laat een diepe zucht horen.

"Wat is er Juul?" Vraagt Melanie die wat rechter gaat zitten. "Ik kan geen leuke jurk vinden." "We helpen je wel, kom! Jij gaat hier je jurk vinden!" Roept Nina enthousiast die mij omhoog trekt en naar een rek loopt.

Iedere keer lieten ze mij jurken zien, die ik dan weer afwees. Tot nu, Nina houdt een lange jurk omhoog, prachtig. Ik begin hevig te knikken en snelwandel naar haar toe. Melanie komt ook naar ons toe en samen lopen we naar de pashokjes.

Als ik de jurk aanheb en in de spiegel kijk, valt mijn mond bijna open. Hij is perfect. Ik stap het hokje uit met een enorme glimlach op mijn gezicht en ze de monden van Melanie en Nina open zakken. "Deze neem je!" Gillen ze in koor waarop ik lachend knik. "Ja dat doe ik!"

"Hij staat je zo mooi! Mika zijn ogen gaan er uit vallen!" Roept Nina.

Ik slik en laat mijn ogen naar beneden kijken. "Hij heeft me nog steeds niet gevraagd."

"Serieus?" Vraagt Melanie. Er verschijnen een paar tranen in mijn ogen als ik knik.

"Awh kom hier" Nina trekt me in een knuffel en als ik een paar tranen laat gaan voel ik Melanie's armen ook om me heen. "Hey, het komt goed. Hij vraagt je echt nog wel" stelt Melanie me gerust voor ze me beide loslaten. "Als jij je gaat omkleden, gaan wij voor een bijpassende clutch kijken" stelt Nina me voor waarop ik knik en de laatste tranen van mijn wangen veeg.

Ik stap het hokje binnen en trek mijn eigen kleding weer aan. Als ik het hokje uitstap met de jurk in mijn handen staan Melanie, Nina en Sam voor me. Melanie heeft de clutch vast en met zijn vieren lopen we naar de kassa. "Ik leg de spullen apart, achter in, dan lever ik de jurken morgen bij Julia thuis af en dan kunnen jullie betalen."

"Goed idee, moet ik mijn adres opschrijven?" Vraag ik waarop Sam haar hoofd schudt, "Dat hebben Nina en Melanie al voor je gedaan."

"Doei, tot morgen!" Roepen we nog voor we terug naar onze fietsen beginnen te wandelen.

"Spring maar bij mij achterop deze keer, Nina moet een hele andere kant op." "Is goed" antwoord ik voor ik bij Melanie achter op spring en we Nina uitzwaaien, die de andere kant op rijdt. "Tot morgen Juul!" Roept Melanie nog voor ze verder rijdt. "Tot morgen!"

Ik open de voordeur en wandel naar binnen. Mijn jas heb ik al laten vallen bij de deur en mijn schoenen trap ik ook snel uit voor ik me op de bank laat vallen.

Er gaat een stekende pijn door mijn hoofd voor ik mijn ogen sluit.

-

Het is een iets minder interesant hoofdstukje, maar hierna komen er ook nog maar 4 hoofdstukken!

Daarna wordt er ook bekend of ik vermoord word door mijn vrienden😂😂

Meer heb ik niet te melden, doeii

The badboy got it (Herschrijven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu