part 16

6.5K 193 28
                                    

/Julia/

"Juul wakker worden, je wekker is niet afgegaan!" Wordt er in mijn oor geschreeuwd terwijl iemand aan mijn schouders schud. "Wat?" Mompel ik nog niet beseffend wat mijn broer net naar me stond te roepen. "Je wekker is niet afgegaan!" Roept hij nog een keer en loopt de kamer uit. Ik spring uit mijn bed en ren/struikel naar de kast. Ik haal er een setje uit (media) en trek het aan. Ik heb geen zin om te gaan prutsen met mijn lenzen dus doe, na mijn make-up, snel mijn bril op. Ik prop mijn spullen in mijn tas en ren de trap af. Ik heb geen tijd om wat te eten en pak snel wat geld. Ik stop dat ook in mijn tas en trek mijn schoenen aan. Ik gris mijn jas van de kapstok en trek mijn fiets uit de schuur. Ik race naar school en vergeet een keer te stoppen voor het rode licht, oeps. Als ik op school aankom zet ik mijn fiets zo snel mogelijk weg en loop naar binnen. Ik haal een te laat-briefje bij de balie en loop naar het goede lokaal.

"Kom binnen" bromt de leraar als ik op de deur klop. "Waar kom jij vandaan?" Vraagt hij nors.
"Ik had me verslapen meneer"
"Heb je een briefje?"
"Ja, die heb ik"
"Mag ik die zien dan?"
Ik loop naar hem toe en laat het briefje zien. Hij knikt en ik loop naar mijn plek. "Wekker ging niet af" zeg ik tegen Melanie als ik naast haar neerplof. Ik pak snel mijn boeken uit mijn tas. Ik sla het boek open op dezelfde bladzijde als Melanie en lees aandachtig mee.

Als de les eindelijk afgelopen is loop ik samen met mijn vrienden naar de aula. "Juul, ik heb die dans van jou gezien, die is goed!" Zegt Rik en ik lach, "Dankje". Mika komt de aula binnenkomen en loopt naar zijn standaard tafel. Die jongen draagt een geheim met zich mee, dat merk ik aan hem. Dat geheim is waarschijnlijk ook de rede dat hij zich zo gedraagt. Eigenlijk ben ik best benieuwd welk verhaal er achter Mika zit. Ik heb zelf ook geheimen die ik niet wil vertellen, omdat ze ook best erg zijn, maar achter die van hem wil ik komen. "Hallo! Julia?" Vraagt Nina die met haar hand voor mijn gezicht zwaait. "Huh?". "Ik vroeg of je mee gaat naar de kluisjes" zegt ze en ik knik, "Is goed". We lopen naar de kluisjes en we verwisselen onze boeken. "Nien, je bent echt langzaaam" klaag ik waarna we allebei in de lach schieten.

De bel gaat en we lopen naar het lokaal. We gaan op onze plekken zitten en al snel komt de rest ook binnen. De les is hartstikke saai, wiskunde, een van mijn slechtste vakken. Ik snap het gewoon niet. "Let op, volgende week hebben jullie toets!" Zegt hij nog en dan gaat de bel. Ik zucht en stop mijn spullen in mijn tas. "Is het zo zwaar, sweetheart?" Vraagt Mika die langsloopt en hij grijnst, zoals gewoonlijk. "Jij bent zwaar irritant ja" mompel ik en wil weglopen maar hij houdt me tegen. "Wat zei je?" Sist hij giftig. "Je hoorde me toch echt wel" zeg ik en wil door lopen maar hij duwt me tegen een tafel aan. "Niemand praat zo over mij" zegt hij en laat me weer los. Oke, hij kan dus helemaal nergens meer tegen, raar. Ik loop naar het volgende lokaal waar iedereen, tot mijn grote verbazing, nog voor staat. "Jullie mogen gaan, meneer de Wit is ziek geworden" zegt een leraar die ons ziet staan buiten het lokaal. Ik hoor meerdere kinderen uit mijn klas juichen, de lessen van meneer de Wit zijn altijd zo saai. We hebben geschiedenis van hem, wat sowieso al niet erg leuk is. "Juul, ga je mee naar het parkje?" Vraagt Melanie. "Ja is goed, wie gaan er allemaal mee?" Beantwoord ik haar vraag. "Jij, ik Nina, Rik, Tygo en Mady" antwoord ze weer op mijn vraag. "Top" zeg ik en we lopen met zijn zessen naar de fietsen. Ik fiets naar Melanie en we gaan helemaal stuk omdat we net iemand bijna tegen een paal zagen rijden. We zijn al snel bij het parkje en zetten onze fietsen weg. "OHMIJGOOOD EEN SPEELTUIN" roep ik vrolijk en trek Melanie er mee naar toe. "Duw me is" zeg ik en ze lacht. "Oke dan" zegt ze en begint me te duwen. Na een tijdje voel ik dat er meer vaart in gaat. "Nee Rik stop!" Gil ik lachend als ik zie Rik mij nu aan het duwen is. Hij stopt met duwen en ik ga steeds langzamer. Ik spring van de schommel af en plof ergens in het gras. Al snel ligt de rest er ook bij en liggen we een beetje naar de wolken te staren.

"Hoelaat is het?" Vraagt Melanie na een tijdje aan me. "Half vijf" antwoord ik en Rik springt op. "Ik moet gaan!" Roept hij nog en fietst weg. "Ik ga denk ook zo" zegt Nina en ik stem er mee in. "Ik ook, moet huiswerk maken" zeg ik en we staan op. We lopen naar de fietsen en fietsen samen weg. Ik sla een paar straten eerder af en zet mijn fiets in de garage. Ik loop naar binnen en gelijk door naar mijn kamer.

Na dat ik nog wat huiswerk heb gemaakt en voor nog wat toetsen geleerd, roept mijn moeder me. "Juul, kom je eten?" Vraagt ze en ik sluit mijn boeken. Ik loop de trap af en ga aan tafel zitten. "Waar is Milan?" Vraag ik verbaad als we maar met zijn vieren aan tafel zitten. "Bij zijn nieiwe vriendin, Eva heette ze volgens mij" zegt mijn moeder en ik knik. Die ga ik morgen dus ondervragen, vroeger vertelde we elkaar alles op het gebied van liefde. "Mam, mag ik naar boven? Ik ben best moe" vraag ik gapend en ze knikt. "Ga maar meid" zegt ze en ik loop naar boven. Ik kleed me om naar mijn pyjama. Ik loop de badkamer in en leg mijn bril weg. Ik haal mijn make-up eraf en doe mijn haar in een knot. Ik loop mijn kamer weer binnen en leg mijn telefoon aan de oplader. Ik kruip onder de lakens en het duurt niet lang voor ik wegdompel in een diepe slaap.

-

Nieuwe cover! Ik vind hem heel mooi geworden!

Thanks to Chris_Schum volg die ook even

The badboy got it (Herschrijven)Where stories live. Discover now