part 15

5.8K 205 18
                                    

/Julia/

We zitten een beetje te praten in de coulissen als de directeur binnenkomt. "Hebben jullie er een beetje zin in?" Vraagt hij en we knikken. "Mooizo, er zitten al een aantal mensen in de zaal, we beginnen over een halfuurtje" zegt hij en loopt weer weg. "K heb er zin in" zeg ik en de rest stemt er mee in.

De directeur begint aan zijn praatje en er wordt tegen ons zes gezegt dat we klaar moeten gaan staan. Wij moeten als eerste drie koppels. Ik trek mijn vest aan en leg die op de bank. "We kunnen dit" zegt Mika en geeft me een high-five. Ik knik nog een keer en dan moeten Jake en Sanne gaan klaar staan. De muziek start en we kijken naar hun dans. Hij is echt heel mooi. "Succes Mel" fluister ik naar Melanie en geef haar een knuffel "Jij ook". "En dan nu Melanie de Wilde en Wesley de Lange" zegt de directeur en ze gaan klaar staan. Ze dansen hun hip-hop dans en ik sta versteld. Hij is echt heel goed. "Dan nu Mika van Ginkel en Julia Banks" we gaan klaar staan en de muziek start. We dansen heel de dans en hij gaat best goed. Als we weer aflopen hoor ik een heel gejuich. "We did it!" Roep ik vrolijk en de rest lacht.

Na nog een stuk of tien dansen is het afgelopen. Alleen de prijsuitrijking nog. "Wil iedereen het podium op komen?" Vraagt de directeur en we lopen het podium op. "De vijf koppels die het het beste hebben gedaan, volgens de jury, zijn: Fleur en Daan, Chelsea en Rowan, Melanie en Wesley, Sanne en Jake, en tot slot..." uit spanning pak ik Mika's hand vast en knijp er in. "Julia en Mika!" Zegt hij en ik knuffel Mika. "Top 5!" Fluister ik vrolijk en ga dan weer normaal staan. De koppels die het niet geworden zijn ondertussen het podium al weer af. "Dan de drie koppels die de top drie hebben gehaald" zegt hij en ik begin te wiebelen op mijn benen. "Wesley en Melanie, Chelsea en Rowan" ik voelde de moed in mijn schoenen zakken. "En tot slot... Mika en Julia!" Roept hij en ik loop naar Jake en Sanne. Ik geef Sanne een knuffel en loop dan door naar Jake. "Jammer bolhoofd, volgende keer beter" zeg ik en haal zijn haar door elkaar. "Dankje brilnerd" zegt hij terug en loopt samen met Sanne het podium af.

Ik ga weer naast Mika staan en de directeur gaat verder met zijn praatje. "Het was een hele moeilijke keuze voor de jury, maar ze zijn eruit gekomen" zegt hij. "Op de derde plaats hebben we, Chelsea en Rowan!" Zegt hij en iemand uit de zesde doet een bronze medaille om hun nekken. "Dan was deze keus nog wel het moeilijkst. Het waren twee hele mooie dansen, de een modern, de ander hip-hop. Maar we moesten toch kiezen" praat hij aan een stuk door. "Maar de jury vond Mika en Julia toch ietsjes beter" zegt hij en knuffel Mika. Ik loop naar Melanie en Wesley en geef ze allebei een lange knuffel. "Goed gedaan!" Zeg ik. "Ja, jij ook" antwoorden ze in koor terug en we lachen. Ik ga weer naast Mika staan en we krijgen een medaille om onze nek. We maken nog een buiging en lopen dan af.

"Julia goed gedaan meid!" Zegt mijn moeder vrolijk en knuffelt me. Ik heb me net omgekleed. "Dankje!" Zeg ik net zo vrolijk. "Juul, ik zie je morgen weer hé?" Vraagt Mika en ik geef hem nog een knuffel. "Tot morgen sukkel" zeg ik en hij loopt met Jake en Wesley weg. "Waarom noem je hem nou een sukkel, hij lijkt me een hele leuke jongen?" Zegt/vraagt mijn moeder. "Zo noem ik hem altijd, die links van hem loopt noem ik altijd bolhoofd en hij mij brilnerd, dat is onze manier van gezellig" zeg ik en haal mijn schouders op. "De jeugd van tegenwoordig" zegt mijn moeder zuchtend en Milan en ik schieten in de lach. We willen net richting huis gaan als ik een bloedneus krijg, alweer. Milan ziet het en gaat wat doekjes halen. Als Milan terug is hou ik ze tegen me neus en wachten we tot het klaar is met bloeden. "We kunnen gaan, het is gestopt met bloeden" zeg ik en we lopen naar de auto. Ik stap in en Timo gaat naast me zitten. "Je deed het wel goed" zegt hij en kijkt bewonderend naar mijn medaille. "Dankje" zeg ik gapend en sluit mijn ogen even.

Kennelijk was ik in slaap gevallen want er schudt iemand aan mijn schouder. "Wakker worden ik kan je niet naar binnen dragen" zegt Timo en ik lach. Ik rek me uit en doe de auto deur open. Ik loop naar binnen en loop gelijk door naar boven. Ik trek mijn pyjama aan en loop naar de badkamer. Lenzen uit, tanden poetsen, haar in een knot en ik loop weer terug naar mijn kamer. Ik ga in bed liggen en doe het licht uit. Ik gaap nog eens en val dan in een diepe slaap.

The badboy got it (Herschrijven)Where stories live. Discover now