part 23

6K 197 90
                                    

/Julia/

De eerste aflevering ging goed. We zitten er dus ook nog steeds in. Vanmiddag moeten we weer oefenen. Het is dan ook al weer donderdag. Morgen gaan we waarschijnlijk gewoon weer naar het strand ofzo. Daar zijn we ook vaak te vinden. Op het strand met Mika's vrienden, die hier ook nog steeds zijn. Ze gaan over twee weken weer weg. "Juul, kom je? We moeten naar de studio, om te oefenen!" Roept Mika vanuit de woonkamer. Ik knik, maar aangezien ik in de badkamer sta kan hij dat natuurlijk niet zien. "Juul, was je aan het knikken?" Vraagt hij lachend waarop ik met een ja antwoord.

Mika is veel vriendelijker en vrolijker hier dan op school. Daar is hij altijd zo serieus, hier heeft hij gewoon lol.

Ik loop de badkamer uit en loop naar de woonkamer. Nou ja, wat je een woonkamer kunt noemen. Het is meer een kamertje met een bank, een tv en een klein tafeltje. "Daar ben je eindelijk" zegt Mika en ik pak mijn schoenen. Terwijl ik mijn schoenen aantrek op de bank, trekt Mika zijn jas al aan. Snel trek ik ook mijn jas aan en pak mijn tas met danskleren. We lopen naar beneden en stappen in bij onze auto. Nou ja, leenauto. Mika begint te rijden en na zo'n tien minuten zijn we bij de studio. We lopen naar binnen en zien dat de choreograaf er nog niet is. We kleden ons allebei appart om en komen ongeveer tegelijk terug. Mika en ik beginnen te stretchen en precies op dat moment komt de choreograaf binnen, voor deze week. Iedere week krijg je een andere choreograaf om mee te werken en dus ook een andere dansstijl. "Ah, geweldig jullie zijn er al! Ga maar door met stretchen hoor, ik kom zo!" Zegt hij vrolijk en loopt weer weg. We hadden al wel eens kennis gemaakt met hem, volgens mij heette hij Iwan. Aangezien we dinsdag ook heel de middag met de dans bezig zijn geweest weten we het al redelijk goed, net zoals we hem nu ook al redelijk goed kennen.

"Zo, Julia en Mika, we zullen maar weer eens verdergaan met onze moderne dans" vertelt Iwan als hij weer binnen komt lopen. Mika en ik knikken beide. "Zullen we maar beginnen?" Vraagt hij ons en we knikken, daarvoor zijn we hier. We doen eerst de dans tot waar we hem afhadden en maken hem dan verder af. Het is een langzaam nummer. Strakke bewegingen zijn onmisbaar in de dans.

Als het einde van de middag in zicht komt kennen we de dans van binnen en van buiten. We zijn dan ook echt uitgeput.

"Mika kunnen we naar de Mac?" Vraag ik hem als we buiten staan. Hij knikt en we stappen in. Bij de Mac besluiten we via de MacDrive te gaan. We zijn gewoon te lui om uit te stappen en naar binnen te gaan. "Twee double cheeseburgers, twee grote friet en twee medium cola" bestelt Mika aan het raampje en we mogen doorrijden. Bij het laatste raampje krijgen we ons eten en betaalt Mika. We rijden naar het hotel.

Als we daar zijn pakken we allebei een zak met eten en gaan we naar onze kamer. Mika wilt bordjes pakken maar ik houd hem tegen. "MacDonalds eet je niet van een bord" had ik er bij gezegt en trek hem mee naar de bank. Ik plof er op neer en Mika volgt mijn voorbeeld. "Eewt smwakwelijk" zeg ik tussen het kauwen door. Hij knikt lachend en we eten verder. "MIKA DAT IS MIJN FRIET!" Schreeuw ik hysterisch naar Mika die een paar van mijn frietjes in zijn mond propt.

Mijn eten is namelijk heilig. Ja, ik hou van eten. Problemen mee? Dan heb je lekker pech *steekt tong naar je uit*.

Mika lacht alleen maar met een volle mond. Ik begin ook maar mijn friet te eten voordat Mika ze allemaal op vreet. Als we allebei ons eten op hebben gaat Mika onze rommel weg gooien en blijf ik lekker op de bank liggen.

Mika komt naast me zitten en hij zet de tv aan. Als we allebei niks leuks kunnen vinden zet Mika de tv weer uit. "Nou dat wordt praten. Ik weet eigenlijk nog best weinig van je" zegt Mika die zich naar me toe draait. Ik ga ook schuin zitten in de bank en kijk hem aan. "Wat wil je van me weten?" Vraag ik hem en hij denkt na. "Wat is je lievelingskleur?" Vraagt hij me en ik lach. "Perzikroze, en die van jou?" antwoord ik en zet er meteen een vraag achterna. "Groen" antwoord hij mijn vraag. Zo gaat dat een tijdje door. We stellen elkaar vragen en komen zo nog wat meer over elkaar te weten.

The badboy got it (Herschrijven)Where stories live. Discover now