part 3

9.3K 246 54
                                    

/Julia/

Dan begin ik maar te lopen... Ik loop al een paar minuten als er getoeterd wordt. Ik kijk opzij maar negeer het gelijk. Ik loop gewoon door maar er wordt weer getoeterd. Ik kijk weer opzij en kijk in het gezicht van Mika. Hij wenkt dat ik in moet stappen maar ik schud nee. Hij kijkt me zogenaamd zielig aan en stapt dan uit. Hij tilt mij op en zet me op de bijrijdersstoel. Ik stribbel nogal tegen maar hij is sterker. Woh, dit leer is zacht denk ik als ik op de stoel zit. "Nou, Juul, waar woon je, of wil je graag met mij mee naar huis?" Zegt hij en ik zucht. Ik weet dat het geen zin heeft om er tegen in te gaan dus zeg mijn adres maar. "Woh, princess moest je heel dat stuk nog gaan lopen?" Vraagt hij en ik knik met tegenzin.

Als we bij mijn huis komen stapt Mika uit en doet mijn deur open. Als ik naar de deur wil lopen trekt hij me terug. Hij duwt me tegen de auto en komt tegen me aan staan. "Zie je morgen weer he, babe" fluistert hij in mijn oor en bijt op mijn oorlel. Hij laat me los en ik loop naar de deur. Ik open hem zo snel mogelijk en loop naar binnen. Ik gooi mijn jas en schoenen uit en plof op de bank.

Milan komt naast me zitten en vraagt, "zware dag zussie". Ik knik en zet de tv aan. "Gaan we FiFa doen?" Vraag ik en Milan knikt. Ik start FiFa op en we beginnen te spelen. Al snel staat het 1-0 voor mij en uiteindelijk heb ik dan ook gewonnen. "Jongens, we hebben vanavond een etentje met onze baas en jullie moeten ook mee" zegt mama als ze binnen komt lopen. "Ugh, moet dat?" Klaag ik en Milan kijkt al net zo verveelt. "Ja dat moet Julia, ze hebben een zoon en een dochtertje. Die zoon is ongeveer even oud als jullie en het dochtertje net zo oud als Timo" zeft mijn moeder en ik zucht. "Wat ben ik?" Vraagt Timo die bij mij op schoot klimt. "Nee Timo, we gaan eten met een meisje die net zo oud is als jij" zeg ik en ik zie een twinkeling in zijn grote bruine ogen. "Hopelijk is ze heeel lief" zegt hij en het laat me lachen. We spelen nog een paar potjes FiFa en ik ga nog onder de douche.

Na het douchen loop ik terug mijn kamer in en haal een jurkje uit de kast. Ik trek hem aan en doe mijn adidas superstars er onder (media). Ik doe mascara em eyeliner op en loop de trap af. Milan staat daar in een -nette- spijkerbroek en een blouse. Ook Timo heeft een broek en blouse aan. Mijn vader in pak en mijn moeder met een jurk aan. We lopen naar de auto en gaan er in zitten.

We komen aan op een parkeerplaats en als ik goed kijk zie ik dat het een bowlingbaan is. Oke, hier is niks over gezegt. We lopen naar binnen en daar zitten een man, een vrouw en een klein meisje. Mijn ouders lopen op ze af en wij lopen ook maar mee. "Sorry, onze zoon is even naar het toilet" verontschuldigt de vrouw zich. Milan schud hun handen en stelt zich voor dus ik besluit hetzelfde te doen. Ik stel me voor aan de man en vrouw en buk daarna om me voor te stellen aan het kleine meisje. "Hoi ik ben Julia, hoe heet jij?" Vraag ik lief en ik zie dat ze best verlegen is. "Zullen we anders een keertje samen gaan spelen?" Vraag ik en ze knikt vrolijk. "Mag ik dan je naam weten?" Vraag ik en ze knikt. "Ik ben Sophie" zegt ze met een mierzoete stem. Ze steekt haar handje uit en ik schud die. Ik was over vanalles en nog wat aan het praten met Sophie als ik op mijn schouder wordt getikt. Ik kijk op en mijn adem stokt. "Mika.." zeg ik en hij kijkt me grijnzend aan. "Staat je goed hoor, zo'n jurkje" zegt hij en een huivering gaat door mijn lichaam. Dit wordt een erge avond.

/Mika/

"Ey, vanavond ben ik niet thuis" schreeuw ik door het huis in de hoop dat Jake en Wesley het horen. Ja, ik woon met Jake en Wesley in een huis, nou ja, huis, eerder een villa. Ze roepen dat het goed is en ik plof neer op mijn bed. Ik moet weer eens mee met zo'n dom diner met collega's van mijn vader. Ik besluit om maar even te douchen en spring eronder. Na een kleine tien minuten stap ik er onder vandaan en loop weer naar mijn kamer. Ik trek ondergoed aan en trek een nette spijkerbroek uit de kast. Ik trek er een blouse op aan en trek mijn schoenen aan. Ik loop naar beneden en zie daar Jake en Wesley op de bank zitten. Ik zeg dat ik weg ben en ze reageren met een simpele doei.

Ik stap in mijn auto en rij richting de bowlingbaan. Ik zie de auto van mijn ouders er al staan en parkeer mijn auto ernaast. Ik loop naar binnen en ga bij mijn ouders zitten. Sophie knuffelt me. "Hee, prinsesje van me" zeg ik en ze kijkt me met haar grote, blauwe ogen aan. "Wanneer kom je weer eens naar huis?" Vraagt ze lief terug. "Dit weekend zal ik komen" zeg ik en ze begint helemaal te stralen.

"Ik ga even naar het toilet" deel ik mee en sta op. Ik loop naar het toilet en doe mijn behoeftes. Ik loop terug en zie dat mijn vaders nieuwe collega's er zijn. Ik kom steeds dichterbij en zie Julia samen met Sophie praten. Ik tik haar op haar schouder. "Mika.." zegt ze en ze kijkt me angstig aan. Ik kijk haar grijzend aan. "Staat je goed hoor, zo'n jurkje" zegt ik. Dit wordt een leuke avond.

We beginnen met het bowlen en ik zie dat Julia moeilijk doet met haar jurkje. "Het maakt mij niet uit hoor, als je jurkje een beetje omhoog gaat" fluister ik in haar oor en ze krijgt kippenvel. "Dus, mij wel" snauwt ze en pakt een bowlingbal. Ze gooit in een keer alles om en ik kijk er verbaasd naar. Ze geeft haar broer een high five en mij een uitdagende blik. Ik ben aan de beurt en pak een bowlingbal. Ik gooi ook alles in een keer om en nu kijk ik haar uitdagend aan.

Na het bowlen zijn we naar het restaurant gegaan. Julia en ik stonden gelijk, de ouders stonden ook allemaal gelijk en Sophie en Timo hadden het minst aantal punten. We zitten nu in het restaurant. Het voorgerecht wordt op tafel gezet en we beginnen te eten. Ik zit naast Julia en leg mijn hand weer op haar bovenbeen. "Niet nu" fluistert ze zo onopmerkelijk mogelijk. "Oh, dus wel een andere keer" fluister ik terug en ze rolt met haar ogen. Als we klaar zijn met eten gaan we weer naar buiten en naar de auto. "Mika, kun jij Julia thuis afzetten?, Sophie blijft bij Timo slapen, ze zitten bij elkaar in de klas en hebben morgen vrij. Maar er is dan geen plek meer in de auto" vraagt mijn moeder aan mij en ik knik. "Misschien dat ze wel bij mij kan blijven slapen op de logeerkamer. Anders is het zo ver om en dan breng ik haar ook wel naar school" zeg ik en onze moeders kijken naar elkaar. Ze knikken en Julia kijkt me met grote ogen aan. "Je staart" merk ik op en ze kijkt snel weg. "Is goed. "Juul, papa brengt morgen ochtend wel wat kleren en je boeken langs" zegt de moeder van Julia en Julia knikt overdonderd. We lopen met zijn tweeen naar mijn auto en we stappen in. Ik hou de deur voor haar open en ze stapt met tegenzin in. Ik grijns en stap zelf ook in. De weg naar mijn huis is het best stil, behalve Julia die zegt, "Denk maar niet dat ik in hetzelfde bed ga slapen als jij". Ik lach erom en richt me dan weer op de weg. We komen bij mijn huis en ik houd netjes de autodeur voor haar open. Ze stapt uit met een boos gezicht. Ze loopt naar de deur en drukt 10 x op de bel. "Schoonheid, waarom doe je dat, ik heb de sleutel?" Vraag ik en ik hoor geluid op de trap. "Weet ik, daar had ik gewoon zin in" zegt ze en draait zich terug om naar deur. Ik hoor nog wat gestommel en de deur gaat open. Daar staat Jake. "Heb je der nou al?" Vraagt hij en ik schud lachend mijn hoofd. "Mijn ma zei dat ik haar thuis moest brengen omdat Sophie met hun mee zou gaan. Ik heb toen het lieve voorstel gedaan om haar hier te laten overnachten" zeg ik en er komt een grijns op zijn gezicht. "Nou kom maar binnen dan" zegt hij en laat ons binnen. Hij doet de deur dicht en ik trek Julia mee naar boven. Ik gooi een joggingbroek en een shirt van mij naar haar toe en neem haar mee naar de badkamer. "Hier kleed je maar om" zeg ik en trek de deur achter me dicht.

Ik loop naar beneden en ga op de bank zitten. Na vijf minuten komt Julia naar beneden met mijn joggingsbroek en shirt aan en ze loopt ook naar de bank. Ze ploft er op neer, pakt Wesley zijn afstandsbediening af en begint FIFA te spelen tegen Jake. "Ha, ik win!" Roept ze vrolijk en wij kijken haar alle drie verbaast aan. Jake is de beste van ons drie en hij is net verslagen door een meisje.

/Julia/

"Mag ik de naam van de loser weten?" Vraag ik en begin te lachen. "Jake" zegt hij kortaf en loopt de trap op. Ik begin te lachen. "Kan Jake niet tegen zijn verlies ofzo" zeg ik lachend en Mika knikt. "Waar is de logeerkamer?" Vraag ik gapend en Mika staat op. Hij loopt met me de trap op en neemt me mee naar een kamer waar een 2 persoonsbed in staat. Ik plof er op neer en Mika loopt de kamer uit. Ik ga onder de dekens liggen en val in slaap.

The badboy got it (Herschrijven)Where stories live. Discover now