part 10

6.5K 216 26
                                    

/Mika/

"Wat deed je?!?!" Schreeuwt Jake naar me. "Haar nek kussen" zeg ik rustig in tegenstelling tot Jake. "Je zag toch dat ze het niet wou, denk je nou echt dat ze je nog gaat vertrouwen!?" Schreeuwt hij weer. "Dat deed ze toch al niet" zeg ik en loop weg. Ik loop richting de dranktafel en vul een beker, en nog een keer, en nog een keer. Het laatste wat ik merk is dat ik flauw val en dat ik naar boven word gedragen.

------

Ik word wakker van mijn wekker. Ik wil op staan maar er gaat een steek door me hoofd. Ik laat me weer op mijn bed vallen en grijp naar me hoofd. Hoeveel heb ik wel niet op gisteren? Ik kan goed tegen alcohol dus eigenlijk verbaasd het me wel. Ik irriteer me nu best wel aan het geluid van mijn wekker en sla hem toch maar uit. Ik loop de trap af en bedenk me dat ik een ontbijtje zou maken voor Julia. Ik trek de koelkast open en haal er een paar eieren uit. Ik bak de eieren en rooster wat brood. Ik zet er wat boter en jam bij en schenk een glas Jus D'orange in. Ik zet alles op een dienblad en loop de trap weer op.

Ik loop de kamer binnen en zie dat Julia nog niet wakker is. Ik zet het dienblad op haar nachtkastje. Ik pak een briefje en een pen en schrijf snel wat op. "Hier is je ontbijtje zoals beloofd. Het spijt me van gisteren x Mika"
Schrijf ik erop en leg hem bij het ontbijt. Ik kleed me snel aan en loop weer naar beneden. Ik zet de tv aan maar er zit niks leuk op. Ik zet hem op xite en loop naar de keuken. Ik besluit zelf ook maar snel wat te eten dus ik pak een boterham met pasta. Ik eet hem op en loop weer naar de bank. Ik ga zitten en al snel komen Wesley en Jake naar beneden.

We gaan maar wat gamen als hun ook ontbijt op hebben. Na tien minuten komt Julia de trap afgelopen. Ze draagt een shirt en voetbalbroekje van mij en heeft het dienblad vast. Ze zet het dienblad in de keuken en ploft naast Jake op de bank. "Staat je mooi" zegt hij en ze zet een fake lach op. "Dankje" zegt ze en ze moeten lachen. "Ik heb je kleren gisteravond in de was gedaan, ze zitten nu in de droger" zegt Wesley en ze krijgt een glimlach op haar gezicht. "Dankje sukkel" zegt ze en zet de playstation uit. "Ik wil tv kijken" zegt ze en pakt de afstandsbediening. "Waarom zit er nou niks leuks op" klaagt ze en zet de tv dan maar op nickelodeon. "Serieus, ga je spongebob kijken?" Vraagt Wesley lachend en Julia knikt vrolijk. Na vijf minuten zet ze de tv weer uit en pakt haar telefoon. Na een paar minuten begint ze keihard te lachen. We kijken elkaar verbaasd aan en dan naar Julia. "Was ik dit gisteravond echt?" Vraagt ze en laat haar telefoon zien. We knikken alledrie en ze begint nog harder te lachen. "Afgelopen zomervakantie was het een keer nog erger" zegt ze lachend en laat een paar foto's zien. Wij moeten er ook om lachen. We horen wat geluid van boven en Wesley staat op. Hij komt terug met de kleren van Julia en ze pakt ze aan. Ze legt ze op de bank en gaat verder met haar telefoon. "Hoef je je eigen kleren niet aan?" Vraag ik en ze kijkt op. "Nee, dit zit lekkerder" zegt ze en ik moet lachen. Hoeveel meiden zitten in het bijzijn van jongens nou in een 'pyjama', met een uitgezakte knot, en zonder make-up op, bij je op de bank, onderuitgezakt, en op haar telefoon. Niet veel dus.

Ze wordt gebeld en neemt gelijk op. "Ja hoi" "kom er aan" "tot zo" "hou ook van jou" zegt ze en staat zuchtend op. "Ik moet naar huis" zegt ze met een sip gezicht en pakt haar kleren van de bank. Ze loopt de trap op en na tien minuten is ze al weer terug. Ze heeft haar kleren van gisteren aan, met wat make-up op. "Doei jongens" zegt ze en geeft ons alle drie een knuffel. Ze loopt naar buiten en ik zie haar de hoek nog om gaan.

"Ey vanmiddag battelen hé" zegt Wesley en ik knik, dat was ik dus weer eens vergeten. "Tegen die Amsterdammers toch?" Vraag ik en Jake knikt. We lunchen snel en kleden ons om.

We rijden naar het centrum en parkeren de auto in de parkeergarage. We lopen naar de goede plek en we begroeten iedereen die er al is. Ik zie de fel blauwe kijkers van Julia en ze kijken verbaasd. Ze wordt op haar schouder getikt en knuffelt het meisje die haar aantikte. Oh wacht, Julia komt uit Amsterdam, dit zijn dan vast haar vrienden. De muziek wordt aangezet en de eerste beginnen te battelen. Zo gaat het door totdat blijkt dat wij gewonnen hebben. Julia knuffelt haar vrienden en die gaan richting Amsterdam gok ik. Julia komt onze kant op en zegt dat we het goed gedaan hebben. Ik bedank haar net zoals de jongens. "Ik ga maar weer eens" zegt ze en zwaait nog even. Ik zwaai terug en niet veel later gaan Wesley, Jake en ik ook weer richting huis.

Als we thuis zijn doen we eigenlijk de rest van de avond niks meer, op een beetje gamen na.

The badboy got it (Herschrijven)Where stories live. Discover now