part 18

6.4K 218 29
                                    

/Julia/

Mijn vrienden deden de afgelopen week echt raar. Ze deden hartstikke geheimzinning. Ik ben er bijna zeker van dat het met mijn verjaardag te maken heeft. Morgen word ik 17.

Het is dinsdag avond en ik trek de veters van mijn voetbalschoenen aan. Ik loop het veld op en gelijk door naar Rik. "Geniet van je laatste paar uurtjes als 16 jarige" zegt hij en ik lach. "Wordt het morgen erg?" Vraag ik hem en hij knikt "Alvast sorry". Ik lach en we lopen naar de coach die ons riep.

Ik kom uitgeput thuis en loop door naar boven. Ik spring onder de douche en laat de warme stralen over me heen glijden. Ik trek mijn pyjama aan en loop naar mijn kamer. Ik kijk nog een beetje op mijn telefoon en leg deze dan aan de oplader. Het licht druk ik uit en al snel val ik in een diepe slaap.

--------

Deze keer word ik niet wakker van het geluid van mijn wekker maar van mijn ouders en broers die voor me zingen. Ik open mijn ogen en zie dat iedereen een feesthoedje op heeft. Mijn moeder heeft een taart vast en ze zingen 'happy birthday' voor me. Ik glimlach en bedank ze. Ik krijg een knuffel van iedereen en ze gaan de kamer weer uit. Ik zwaai de deken van me af en stap uit bed. Ik haal een simpele outfit uit de kast en trek deze aan. Onderweg naar de badkamer zeg ik mijn broer gedag. In de badkamer doe ik mijn lenzen in en borstel mijn haar. Ik maak er een snelle knot van en loop de badkamer weer uit. Mijn tas pak ik snel van mijn bureau en loop de trap af.

Beneden zie ik mijn ouders en broers aan de eet tafel zitten met een hoop cadeau's voor hun. "Hey schat" zegt mijn moeder. "Goedemorgen" antwoord ik en pak ga aan tafel zitten. Er wordt een zelfgemaakt ontbijtje voor mijn neus gezet. Ik begin er aan te eten en heb het al snel op. Het was echt lekker! "Maak maar open!" Zegt Timo enthousiast en duwt een cadeautje in mijn handen. Ik pak het uit en er zitten armbanden in. Zo gaat dat nog een paar keer door tot ik alle cadeautjes hen gehad. Ik krijg nog een knuffel van iedereen en maak me dan nog even klaar voor school. "Ben je klaar zussie?" Roept/vraagt Milan aan me. Ik trek mijn schoenen en jas nog snel aan en spring dan bij Milan in de auto. Onderweg naar school is het wel gezellig. We praten over een paar dingen. Bijna op school aan gekomen zet Milan de auto aan de kant en doet een blinddoek bij me om. "Wtf Milan?" Vraag ik en hij grinnikt. "Je ziet het zo wel" zegt hij en ik knik maar. Milan start de auto weer en al snel zijn we op school, denk ik. Ik hoor een autp deur dichtslaan en dan gaat de mijne open. "Stap maar uit" hoor ik Milan zeggen. "Oke" zeg ik en doe mijn best om me hoofd niet te stoten aan het plafond.

Als ik uitgestapt ben pak ik Milans arm vast die me mee neemt naar het schoolgebouw, denk ik. We lopen een trapje op en bovenaan stoppen we. Milan haalt de blinddoek van me hoofd en ik zie al mijn vrienden voor me staan, en Mika dan. Er hangen een paar slingers en ook ballonnen. "Gefeliciteerd BFF!" roept Melanie vrolijk en knuffelt me. Ze zet een feesthoedje bij me op en ik lach. "Serieus?" Vraag ik waardoor ze ook moet lachen.

Iedereen heeft me nog gefeliciteerd. We lopen naar binnen en ik loop met Melanie naar me kluisje. Als we richting de les lopen lachen we wat. Ugh. Waarom is mijn vaste plek naast Mika? Kan iemand me dat uitleggen. Ik plof neer op de stoel en al snel komt de leraar binnen. Zoals gewoonlijk komen de jongens een kwartier te laat binnen. Ze lopen pratend en lachend het lokaal binnen en de leraar zegt er niks van. Mika komt naast me zitten maar ik besteed er geen aandacht aan. Hij gaat niet me verjaardag verpesten. Ik volg de les en al snel is het pauze. Ik loop het lokaal uit en de rest gaat al vast naar de aula. Alleen was ik zo dom geweest om mijn drinken in me kluisje te leggen. Dus moet ik daar nu naartoe. Als ik daar ben is de gang al bijna leeg. Mijn kluisje klemt weer eens waardoor ik hem niet open krijg. Als ik er een laatste ruk aan geef gaat die eindelijk open. Ik haal mijn flesje drinken eruit en doe het kluisje weer dicht.

Ik draai me om en wil weglopen als ik twee armen langs me hoofd zie staan. Zuchtend kijk ik op waar ik in het grijnzende gezicht van Mika kijk. "Gefeliciteerd met je 17e verjaardag hé" zegt hij en ik glimlach naar hem, "Dankje!". "Vind je jezelf nu wel oud genoeg om bij me in bed te komen?" Vraagt hij met die vieze grijns op zijn gezicht. "Je bent echt vies" zeg ik met mijn ogen rolend.

The badboy got it (Herschrijven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu