part 19

6.1K 198 8
                                    

/Julia/

We hadden die avond nog een lange tijd met Piet gepraat. Hij had ons nog wat info gegeven en we hebben nummers uitgewisseld. Voor de rest van die avond was het nog best gezellig. Ik kwam een uur te laat thuis, maar dat maakte ze niet uit. Aangezien ik het verhaal had verteld en de horloge had laten zien. Ik mocht naar boven en ben toen maar gaan slapen.

Het is bijna een week later en ik zit naast Melanie in de les. Een van de enige lessen die ik niet met Mika heb. De directeur komt binnen en roept me mee. Bijna heel de klas begint de joelen en Melanie haalt haar schouders naar me op.

"Julia, ik heb gehoord dat je naar Amerika gaat voor een dansprogramma?" Vraagt hij enthousiast en ik knik. "Aangezien jullie eind dit weekend gaan, vind ik dat jullie morgen, vrijdag dus, niet naar school hoeven" zegt hij en ik glimlach. "Dankuwel meneer, heeft u het Mika al verteld?" Vraag ik en hij schud zijn hoofd, "Daar wou ik net naar toe gaan". "Mag ik dat doen?" Vraag ik en hij kijkt bedenkelijk. "Is goed, haal je tas even" zegt hij en ik loop vrolijk het lokaal weer in. Ik gooi mijn spullen in mijn tas en iedereen kijkt me verbaasd aan. "Ik ga, ik leg het in de volgende les wel uit!" Roep ik de verbaasd kijkende kinderen na en loop met de directeur mee.

Bij Mika's lokaal aangekomen mag ik kloppen. "Mag ik Mika even lenen?" Vraag ik aan de lerares die voor de klas staat. "Oeh wat wil je met hem gaan doen dan?" Roept Jake door de klas en ik hoor wat mensen lachen. "Hou je mond bolhoofd" Roep ik vrolijk terug. De lerares knikt en Mika staat langzaam op. "Schiet op!" Roep ik naar hem en hij lacht er alleen maar om. Op de gang staat de directeur op ons te wachten. Hij legt alles uit aan Mika die bij ieder woord meer begint te stralen. "Jullie mogen de rest van dit lesuur naar de aula gaan" eindigt hij zijn oraatje en loopt dan weg. Mika knuffelt me en draait me rond. "Ga je tas halen dan!" Roep ik vrolijk en hij lacht.

Mika loopt vrolijk het lokaal weer in terwijl ik in de deuropening sta te wachten. Hij stopt alles in zijn tas. "Waar gaan jullie naar toe?" vraagt Wesley en wiebelt met zijn wenkbrauwen. "Naar de aula. Tot zo!" zegt Mika vrolijk en loopt samen met mij het lokaal uit. We lopen vrolijk richting de aula en gaan samen aan een tafel zitten. "Aangezien we morgen vrij zijn ga ik shoppen, ik heb dringend een nieuwe bikini nodig" zeg ik en hij lacht. "Ik ga mee. Ik heb een zwembroek tekort" zegt hij en ik ben nu degene die lacht.

De bel gaat en de aula stroomt langzaam vol. Al snel zie ik onze vrienden op ons af komen lopen. Ze blijven recht voor onze neus stilstaan. "Wat was dat daarnet?" Vraagt Melanie en Wesley knikt. "Sinds wanneer zijn jullie samen zo vrolijk?" Vraagt Wesley erachter aan. "Nou, we doen toch mee aan dat programma? We vertrekken zondag waardoor we morgen vrij krijgen" zeg ik rustig. "Tsss, je krijgt gewoon nog meer vrij" zegt Melanie en steekt haar hand op. Ze doet alsof ze en bitch is maar begint te lachen. Ik lach met haar mee. Iedereen komt erbij zitten en we beginnen te praten.

De bel gaat en we lopen naar het lokaal. Mika en ik vertellen het zo, we hebben toch een mentoruur. We hebben na dat uur nog 1 uur en dan zijn we uit. We komen in het klaslokaal en gaan op onze plek zitten. Als iedereen binnen is begint onze mentor te praten. "Nou, Mika en Julia willen nog iets vertellen" zegt hij en we staan op.

"Wij doen mee aan een dansprogramma, in Amerika" zeg ik en iedereen kijkt me verbaasd aan. "We gaan voor 2 maanden naar Amerika en jullie kunnen het programma live zien!" Vervolgt Mika me. "IK GA JE ZO MISSEN!" schreeuwt Melanie over dramatisch. Ze komt op me afrennen en knuffelt me bijna dood. Ik knuffel haar lachend terug. Mika krijgt ook een knuffel waardoor ik in de lach schiet. Hij lacht er ook om. We worden allebei door bijna iedereen nog geknuffeld en prateb daarna nog wat. Daardoor gaat het uur snel voorbij en het volgende ook.

-----

Ik hoor een auto-toeter en spring van de bank. Ik pak mijn handtas die ik had klaargezet en trek mijn jas aan. Als ik de deur achter me heb dichtgetrokken loop ik richting zijn auto. Hij houdt de deur voor me open en ik stap in. Hij stapt aan de andere kant in en we doen beide onze gordel om.

"Mika, kom mee!" Roep ik en trek hem mee naar binnen bij de New Yorker. Ik loop naar de bikini's en kijkt goed rond. Een roze bikini heb ik gevonden en zoek naar mijn maat. Als ik die heb gevonden neem ik hem mee. Mika staat bij de jongens kleding. Hij heeft 2 petjes in zijn hand en zo te zien probeert hij te kiezen. "De linkse" zeg ik en hij kijkt verbaasd op. Hij haalt zijn schouders op en hangt de andere terug. Zijn blik glijd naar de bikini die ik in mijn hand heb. "Daar wil ik je wel in zijn" fluistert hij grijnzend bij mijn hoofd en ik lach. "Dan moeten we in Amerika maar snel gaan zwemmen hé" zeg ik en we lopen samen verder, tussen de rekken kijken.

"Is dit niet wat voor jou?" Vraag ik Mika en hou hem een mint groene zwembroek voor. "Ja, ziet er wel goed uit" zegt hij en gaat opzoek naar zijn maat.

Na nog een hele middag shoppen zitten we nu uitgeput op een terrasje. We hebben net wat te drinken besteld en praten wat over Amerika. "Heb je vliegangst?" Vraagt hij mij en ik knik beschaamd. Ik loop rood aan en kijk weg. "Hé, je hoeft je niet te schamen. Ik bescherm je wel" zegt hij en knuffelt me onhandig over het tafeltje. We lachen om zijn klunzige actie en al snel is ons drinken er. Als we dat ophebben zet hij me thuis af. "Bedankt voor vandaag, het was leuk" zeg ik als ik de auto uitstap. "Geen dank het was gezellig" antwoord hij en ik zwaai nog. Hij rijdt de oprit af en ik zwaai hem na. Hij zwaait terug en ik loop naar binnen.

Het was een geweldige middag. Ik plof op mijn bed en staar naar het plafond.

The badboy got it (Herschrijven)Where stories live. Discover now