part 39

3.4K 143 14
                                    

/Julia/

Gapend kijk ik op naar de persoon wie mij wakker heeft gemaakt. Melanie en Nina kijken me met stralende ogen aan als ik een kleine glimlach op mijn gezicht krijg. Vandaag gaan we naar de Efteling en, ondanks dat ik niet meer met Mika heb gepraat, heb ik er zin in. "Goedemorgen! Heb je er zin?" Roept Nina enthousiast terwijl ze het gordijn opengooit. "Ja hoor" antwoord ik terwijl ik recht ga zitten en me even uitrek.

Dan pas zie ik dat de rest ook in mijn kamer staat. Iedereen, behalve Mika. "Waar is Mika?" Vraag ik zacht en ergens ook wel teleurgesteld. Hij heeft dit uiteindelijk toch allemaal bedacht en geregeld. "Hij wou niet meer mee" antwoord Tygo twijfelend waarop ik klein knik. Ergens had ik het wel verwacht.

"En nu gaan jullie de kamer uit zodat ik me kan aankleden!" Roep ik naar de mensen voor mij waarna de jongens de kamer verlaten. "Jullie ook!" Roep ik naar de meiden waarop ze lachen. "Nee, wij kiezen jouw kleding uit!" Lacht Melanie die al naar mijn kast stormt. "Oke dan" lach ik terug waarna Nina ook naar de kast loopt.

Ik zit een beetje op mijn telefoon en probeer een filmpje te kijken, maar het geluid van de twee kibbelende meiden komt er bovenuit.

"Nee! Ze moet de trui dragen!"
"Nee! Dat shirt."
"O mijn god, die is leuk!" Roepen ze uiteindelijk in koor waardoor ik grinnikend op kijk. Ze staan samen met een shirt in hun handen waarna ze het naar mijn hoofd gooien. Als ik hem gevangen heb draai ik hem om, zodat ik de voorkant kan zien. Meteen als ik dat gedaan heb springen er tranen in mijn ogen.

"Nee, deze trek ik niet aan" zeg ik beslist als een snik mijn mond verlaat. Meteen draaien de twee hoofden naar mij toe. "Wat is er?" Vraagt Nina terwijl ze beide naar me toe snellen. "Dit shirt kocht Mika voor me" piep ik waarna ik harder begin te snikken. "Ach meid." Melanie trekt me dicht tegen haar aan terwijl Nina het shirt uit mijn handen haalt en een andere gaat zoeken. Als ik klaar ben met huilen duwt Nina een ander shirt in mijn handen.

"Hier, ga je omkleden!" Melanie geeft me nog een broek aan en duwt me dan richting de badkamer.

Als ik terug kom zet ik een pet op mijn hoofd en trek ik mijn twee vriendinnen mee naar buiten. Op de gang zitten de jongens te wachten. Ze kijken op als ik de deur achter me sluit. De jongens staan op en volgen mij naar buiten. Lachend stappen we in de drie auto's waarna we beginnen te rijden.

Als we stoppen voor de villa van Jake, Wesley en Mika, kijk ik even raar op. Wachtend op een uitleg. "Ik ben nog iets vergeten" deelt Jake mee, voor hij uit de auto stapt en richting het huis loopt.

Ik ga in gesprek met Nina, die naast mij zit, tot ze vreemd naar iets achter mij kijkt. Langzaam draai ik mijn hoofd. Mika komt met een chagerijnig gezicht naar buiten wandelen en komt met Jake onze kant op. Jake stapt weer in aan de bestuurderskant en Mika loopt naar de andere kant van de auto.

Bang om nog iets verkeerds te zeggen, hou ik heel de weg mijn mond dicht.
Pas als we uit de auto stappen durf ik weer normaal adem te halen. "Jake, waarom heb je hem nog mee genomen?" Vraag ik, waarop Jake zijn schouders ophaalt. "Ik dacht dat je dat juist wou?" Vraagt hij voorzichtig.

"Je hoeft niet over me te praten. Als je me hier niet wilt zeg het dan gewoon in mijn gezicht!" Roept Mika uit het niets naar me, waardoor ik mijn gezicht naar hem toe draai. Ik durf niks terug te zeggen dus draai ik mijn rode hoofd terug naar Jake. "Sorry" zegt hij nog voor we beide naar de rest lopen.

"Gaan we naar binnen?" Vraagt Rik waar iedereen mee instemt. Wesley laat de kaartjes zien. De vrouw achter de balie knikt en laat ons door lopen. "We gaan eerst naar de droomvlucht!" Gilt Melanie waarna ze Nina en mij mee trekt naar de droomvlucht. We gaan in de rij staan en zien dat de jongens achter ons komen staan.

Zo gaat het heel de dag tot we uitgehongerd richting een frietkraam wandelen. "Mika en ik halen het eten wel. Wat willen jullie?" Vraagt Wesley waarop iedereen vertelt wat die wilt. "Tot zo!" Roept hij nog voor hij Mika achter zich aan trekt en in de rij gaat staan.

Ik praat gewoon een beetje met iedereen om me heen tot ik de jongens terug zie komen. Mika zet een bakje friet voor mijn neus met de kroket ernaast. "Uhm, dankje" mompel ik en stop snel een frietje in mijn mond. Hij knikt even ongemakkelijk waarna hij bij iemand anders een bakje friet weg zet. Ik slaak een zachte zucht en neem een hap van mijn kroket.

De rest van de avond zijn we nog in wat attracties geweest waarna we hebben besloten om weer naar huis te gaan. Nina heeft besloten om naast Jake voorin te gaan zitten, wat er voor zorgt dat Mika op de achterbank moet komen zitten. Aangezien Rik aan de buiten kant moet zitten, en dat bij mij ook nodig is, zal Mika in het midden moeten. Naast mij dus. Ik gaap en laat mijn hoofd tegen het raam vallen. Mika zucht voor hij zijn hoofd naar achter laat vallen waardoor hij naar het plafond staart.

Het moment dat ik bijna slaap, maakt Jake een scherpe bocht waardoor ik de andere kant op val. Niet beseffend dat ik nu tegen Mika aanlig, val ik in een diepe slaap.

-

Ik weet het. Een korter stukje, maar eigenlijk is dit meer een opvuller! Volgende hoofdstuk zal er meer gebeuren!

Waarschijnlijk gaat morgen het boek met pauline1999 van start! Volg haar ook even en lees haar boeken!

Nu ga ik weer naar bed. Doei

The badboy got it (Herschrijven)Where stories live. Discover now