|3.|

954 198 14
                                    

Luke's pow:

,,Hej, už to začíná!" upozornila nás Theresa a ušklíbla se, s pohledem upřeným před sebe.

Já jsem si mobil uložil do kapsy kalhot a vzhlédl na místo, kam se už i Mike s Ashem dívali.

Porsche vedle Lamborghini. Neboli přesněji pro nás - holka vedle kluka.

Červenovlasá slečna, která pokaždé startuje závody - Kaileigh - oblečená do kraťas, které jí obepínaly boky a které byly kratší než samotné kalhotky, tílku, které odhalovali nejen výstřih ale rovnou i břicho, se stovkami náhrdelníků a náramků hozených na sobě, a zmalovaná hůř než by bylo potřeba, vztáhla nahoru ruku s praporkem. Jako ve filmech.

Podle postoje výrazu se podívala nejdřív do auta Emily a pak Cala. Občas musí kontrolovat, jestli si jsou řidiči jistí a vypadají sebejistě. Ne aby najednou odstartovala závod a ani jeden z nich kvůli strachu nevyjel.

Zřejmě si oba dva jistí byli, protože Kai najednou vztáhla rychle dolů ruku a i s tím nohy, které měla roztáhnuté do písmenka X, dala k sobě. Porsche vyrazilo o pár vteřinek dřív.

,,Co to kruci.." zavrčel na to nechápavě Mike.

Vzdychl jsem. ,,Cal a jeho opožděná technika."

S doprovodem jejich smíchu nad mými slovy jsem sledoval ostražitě, jak se blížili k zatáčce, kde by měli začít driftovat. Já před zatáčkou velmi často rychle zatočím volantem do opačného směru než jde samotná zatáčka a pak během nanosekundy volant vrátím a zatočím do zatáčky. To má za následek 'hození' auta bokem. Je to pokročilá technika, protože vyžaduje velmi rychlé reakce s dobrým odhadem a pro začátečníka je u ní také značná šance skončení v hodinách.

Jak tak ale vidím - pokud vidím dobře -, tak ta holčina je o něco víc zkušenější, protože přenesla váhu auta dopředu, čehož dosáhla jen díky bleskovým sundáním nohy z plynu. Vím, že takový manévr se dělává ve vysokých rychlostech - a takovým ona rozhodně jela - a pokud by byla nezkušený jezdec, tak by to byla přímá sebevražda. Braking Drift. To mě poser, je to těžší manévr než ten, co dělám já.

Calum s jeho Lambo ještě předtím v zatáčce za Emily vypadal, jako kdyby jí schválně nechával vyhrávat a jet vepředu. Což si nemyslím že to měl v úmyslu, protože pokud se jedná o závodění, tak by nikoho nenechával za nic vyhrát. I když před okamžikem měl výčitky, že by s holkou neměl závodit, tak pokaždé, kdy už v autě sedí a připravuje se na závod, posedne do něj malý Hoodovský ďábel a je odhodlaný vyhrát za jakoukoliv cenu.

Nakonec jim už zbývala jen dlouhá cesta na rychlost - kterou vyhrávala Em -, mohla by být dlouhá i 950 metrů. Jako odhadem bych Emily napočítal 170 km/h a Calumovi 140 km/h. Ta mrška předbíhala už jen před začátkem kluka, a nyní právě projela čárou, která udávala, že závod vyhrála ona!

To co je.

,,No kruci. Byla jsi dobrá!" slyšel jsem první slova, která Cal řekl, když vystoupil. Nemohl jsem celou tu dobu vidět dobře, protože tomu ještě dosud nevěřím, kdy už závod skončil. ,,Já sám bych nemohl udělat Feint drift a ty jsi dala rovnou Braking?!" vypískl a na tváři mu začínal hrát škleb. Zabouchl za sebou dveře a mířil si to k Emily. Stejně jako já.

Emily's pow:

,,No jo, neříkala jsem ti náhodou, že ti natrhnu prdel?" smála jsem se a taky za sebou zabouchla dveře. Ozvalo se z rozhlasu, že závod vyhrála Drsnější princezna.

Ten hnědooký kluk, kterého jméno snad ani neznám, se ušklíbl a řekl; ,,Drsnější princezna? Vážně?" chechtal se a už u mě rovnou stál.

Porsche behind FerrariWhere stories live. Discover now