Alize & Poyraz Bölüm 53

10.4K 826 63
                                    

Çarşamba günü önemli bir toplantı vardı. Ankara'daki ortaklar İstanbul'a gelmiş görüşmek istemişlerdi. Alize, Baki Bey ve damatlarının da olacağı toplantıyı organize ettiğinde görüşmelerin önemli olacağını hissetmişti. Saat on altıda yapılacak toplantı öncesi Alize o şirket ile yapılmış tüm anlaşmaları okudu. Poyraz açık kapı bırakmamış, güzel bir anlaşma yapmıştı. Yine de şirketin akaryakıt ayağı olduğu ve kendisi de bu konuda çok tecrübesiz olduğu için okumaya devam etti. Arada bir sekreteri Nihal Hanım ile görüşüyor ondan destek alıyordu. Zaten toplantıya da yine birlikte girdiler. Tüm katılımcılar toplandığında saat dördü geçmişti. Alize bu kez ortakların bekletmesine sinirlenmişti.

Özcan ile Özkan çoktan gelmiş, Baki Beyin yanındaki koltuklara oturmuştu. Alize ile olan selamlaşmaları içtendi. Özkan, her zaman Özcan'dan daha samimiydi. Ortaklar geldiklerinde kapıyı açıp içeriye girerken Alize kolundaki saate baktı. Saat dördü on altı geçiyordu. Tam on altı dakika beklemişlerdi. Önden giren kişi Alize'nin saate baktığını görünce "Çok bekletmedik umarım. İstanbul trafiği söylenmişti ama bu kadar kötü olacağını düşünemedik." dedi. Sesi samimiyetten uzaktı.

Alize, kendisini alt etme çabalarına alışkınmış gibi, yine mi? İfadesini yüzüne oturtup hasmına baktı ve "Sizlerin İstanbul'a ilk defa geldiğinizi düşünemedik. Bir dahaki sefere şoför göndeririz."

"İlk gelişimiz değil elbette." diyerek söze girdi küçük kardeş. Böylece yalanlarını da ortaya çıkartmış oldu ama bunu fark etmedi. Alize ise duyduğundan sonra yüzünde alaycı bir ifade ile bakıp ellerini sıktı ve yerine oturdu. Aklından geçenler ise çok başkaydı. Bu üç kardeş ile yapılmış ortaklık aslında holdingin nakit ihtiyacını karşılayacak düzeydeydi ama kardeşlerin bugünkü geliş nedenleri ile bu ortaklığın gidişatı değişebilirdi. Hislerine iş ile ilgili kararlarında da güvenmeyi çoktan öğrenmişti.

Tanışmanın ardından toplantı başlamıştı. Gelişleri ile yaşanan sıkıntının atlatılması için önce Poyraz ile ilgili konuşmaya başladılar. Üçkardeş de Alize'ye baş sağlığı diledi. Sina beyden sonra Poyraz'ın ölümü ile şirket ile yapılmış ortaklıkta yeniden değişim olmuştu. Bu nedenle anlaşmanın yenilenmesi isteniyordu. Üstelik bu kez hisselerin yüzde kırk yüzde altmış olarak değiştirilmesini istiyorlardı. Neden olarak da holdingin mali polis tarafından incelemeye alınmasını, iki kişinin öldürülmüş olmasını gösteriyorlardı. Alize üç kardeşin dönüşümlü söz alarak yaptığı açıklamaları dinlemiş büyük kardeşin hisse dağılımı ile ilgili son rakamlarını duyduktan sonra arkasına yaslanmıştı. Özcan Alize'nin suskunluğunu yanlış yorumlamış ve "Bu rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Holding eski gücüne kısa sürede kavuşacak." diyerek şirketi savunmuştu.

"Sizin eski gücünüze kavuşmanız uzun sürecek. Biz de o sırada nakit sıkıntısı çekeceğiz. Size verdiğimiz destek bizi de zor durumda bırakıyor. O yüzden yani anlaşma şartımız bu. Aksi halde ortakların ölümü nedeniyle anlaşma feshine gideceğiz."

Alize, Özcan'ın ne diyeceğini bekledi. Bu kez Özkan lafa karıştı. "Nakit sıkıntısını en geç altı ayda yok ederiz." sesinde söylediğine inanan bir kişinin tonlaması vardı. Alize mutlu şekilde dinlemeye devam etti. Onun suskunluğunu işi bilmemesine yoran üç kardeş iyice üstelemeye başlamıştı. En kısa sürede ortaklık yapısının değişmesi gerektiğini söylüyordu. Baki Bey ise hiç anlamadığı konular konuşulduğu için sessiz bir şekilde oturuyordu.

Büyük kardeş, "Bu anlaşmanın yeni halini hazırlatmıştık. Yönetim kurulunun sayısal çoğunluğu sizde olduğuna göre hemen imzalayabiliriz."

Alize & PoyrazWhere stories live. Discover now