Alize & Poyraz Bölüm 47

8.3K 818 35
                                    

Orkun, Ilgın'ları eve bıraktıktan sonra dönüş yolunda telefonu çalınca ümitlenmişti yeniden. Gelen telefon ertesi sabah mahkemede Alize'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacağının deliliydi. Bir plan yapılması gerekiyordu. Kimin ne bildiğini öğrenmek ve sabah olmadan planı oluşturmak için sadece yedi saatleri kalmıştı. Savcı ile acil konuşması gerekiyordu. Telefonu kapatıp gaza bastı. Birkaç dakika sonra gelen ikinci telefon ise Alize'nin arkadaşı Ercan'dandı.

Beyin Cerrahı olarak arayan Ercan, Sina Kurt'un ölümündeki delillerden birinin yanıltmaya yönelik olduğunu anladığını ama bunu mutlaka Alize-Poyraz Kurt çifti ile ilgisi olmayan bir uzmanın da tespit etmesini ve raporun başkası tarafından verilmesini söyledi. Gece nöbetteydi ve adli tıptaki arkadaşı ile yaptıkları incelemede, beyindeki hasarın sağ elini kullananan birisinin sol elini kullanarak ateş etmesi sonucunda oluşacağını kesin olarak tespit etmişlerdi. En az 1.75 boyunda biri sol elini kullanmış ve bunu yaparken mutlaka sağ eli ile destek olmuş olmalıydı. O bile sol eli kullanmaya alışkın olmayan birinin titrek bir atış yapmasına neden olurdu. Elbette cinayet işlemenin heyecanı da buna etken olabilirdi ama sağ sol el kombinasyonu çok daha bariz bir belirtiydi.


Orkun, Ercan'ın kendisine ulaşmasına şaşırmış olsa da asıl söylediklerine daha çok şaşırmıştı. Adli tıp bunu araştırmamış olabilir miydi? Ama adli tıp zaten kol uzunluğu ve açı farkını bulup intihar sanılanın cinayet olduğunu ispatlamıştı. Bu kısmını da başka uzmanlar çözse ne olurdu ki? O bunları aklından geçirirken Ercan başka bir bilgiden daha söz etmeye başlamıştı. İşte o bilgi gerçekten ilginçti. Tüm dosyaların seyrini değiştirecek kadar ilginç hem de! Orkun arabayı kenara çekip notlar almaya başlamıştı. Adliyeye geldiğinde sabah olmak üzereydi. Ercan'dan aldığı bilgileri savcı ile paylaşmak üzere doğru odasına gitti.

Savcının da o gece eve gitmeye niyeti yoktu. Sabaha kadar Kurter Holding'in sahiplerinin başına gelenleri sıcağı sıcağına çözmek istiyordu. Okulda onlara en fazla çözümün ilk yirmi dört saat içinde yapıldığı öğretilmişti. Az önce uydu görüntüleri de kedisine ulaştırılmıştı. Bazen bürokrasi işleri gereksiz uzatıyordu. Tam izlemeye başlayacağı sırada Orkun kapısını çalınca onu da yanına aldı. Orkun önce kendisine gelen bilgileri aktarınca uydu görüntüleri daha da önem kazanmıştı. Uzman memurun yardımı ile ikili, görüntüleri incelemeye başladı. Bozcaada'dan ayrıldıktan sonra tekneyi izleyen kimse olup olmadığını kontrol ettiler. Başka tekneler vardı ama özel olarak takip eder gözüken yoktu. Diğerleri de gezi teknesine ve balıkçı teknesine benziyordu. Yine de o iskelelerden denize açılan tüm tekneleri araştıracaklardı. Elbette çiftin o tekne ile seyahate çıktığını bilen herkesi de!

Assos kıyılarına geldikten sonra yaşananlar ise Alize Kurt'un anlattıkları ile örtüşüyordu. O kadar yakınlaştırılmıştı ki güvertede dans eden çift bile gözüküyordu. Sonra içeriye girdiler. Tekne iki saat kadar hiç hareket görmeden bağlı olduğu iskelede kaldı. Gece saat üç sıralarında bir karaltının tekneye bindiğini kısa duruşlarla önce kıç kısmında sonra da teknenin burun tarafında gezindiğini, daha sonra gözden kaybolduğunu ve kısa süre sonra yeniden dışarıya çıktığını, ardından da çapayı çekerek motorları çalıştırdığını gördüler. Tekne kısa sürede açık denize çıkmıştı.

Teknenin ardında şimdi başka bir karaltı vardı. Orkun o karaltının Zodyak bota benzediğini söyleyince biraz daha yakınlaştırdılar. Yanılmıyordu. Kıyıdan yedi sekiz mil uzaklaştıktan sonra tekne durmuştu. Yakınlaştırılmış görüntülerde sık sık o karaltının içeri girip çıktığı ve tekneyi kullanmak için dümenin başına geçtiği görülüyordu. Durduktan sonra ise yine içeriye girmiş ve bir süre sonra belirsiz bir şekil güverteye çıkmıştı. O belirsiz şekil, sürükleyerek bir şey taşıyordu. Sonra da taşıdığı yükü suya bıraktı. İzledikleri sahne Poyraz Kurt'un nasıl yok olduğunun belgesiydi. Tüm bu süre içinde teknede başka hiç hareket olmamıştı. Savcı defalarca kez karaltı halinde gözüken adamın yakınlaştırılmış görüntüsünü istese de net bir resim alınamamıştı. Tek bilinen Poyraz Kurt'un birisi tarafından açık denize atıldığı idi. Üstelik baygın olduğu ortadaydı. En ufak bir mücadele görmemişlerdi. Kaydın devamını da izlediler!

Alize & PoyrazWhere stories live. Discover now