Hoofdstuk 8

57 9 9
                                    

Hoofdstuk 8: Verloren?

Niemand wilde eigenlijk repeteren. We zaten allemaal in een depressieve stemming, omdat we wisten dat we de auditie verkloot hadden.
'Het spijt me.' Mompelde Tommy. 'Mij ook.' Zei ik. Tot mijn schaamte moest ik bekennen dat ik mijn plectrum per ongeluk naar het publiek had gelanceerd, en geen extra meer had gehad. Plus een paar foute nootjes.

Niemand reageerde op ons. Iedereen baalde, zelfs Kyle.

Hij stond op. 'Ik heb weinig behoefte aan een begrafenis sfeer.' Hij pakte zijn jas en wilde weglopen. 'Wacht even.' Ik pakte zijn mouw vast. 'Laten we even wat spelen.' Zei ik. 'Dat is onze uitlaatklep!'
'Nu niet Krys.' Hij rukte zich los. Ik stapte achter uit en pakte mijn gitaar. Ik begon een rifje te spelen, die best lekker klonk. Tommy drumde er bij en Lise begon te zingen. Kyle bleef staan, maar keek niet achter om.
We speelden uitdagend, om hem te lokken. Hij zuchtte en liep naar de microfoon. Hij haalde diep adem en zong mee.
Na een tijdje stopten we.
'Dit lijkt net een bizar slechte film.' Zei Carlo. We moesten lachen.

Een paar weken later

Edward Halen: wij zijn door \(★_★)/

Ik lachte om de smiley. 'Wat is er grappig?' Vroeg Jort. Hij kwam de woonkamer binnen lopen en ging naast mij zitten. Ik had altijd al een goede band met hem gehad. Hij was cool, gek en lief. Op foto's stonden we bijna altijd naast elkaar. Hij had blond haar in een kuif en bruine warme ogen. Zijn grijns was aanstekelijk en we waren nooit echt boos op elkaar.
'Eddie is door.' 'Door met... Ultimate Band?' Vroeg hij zonder me aan te kijken. Hij zwiepte zijn benen op de tafel en pakte de zapper. Hij zette de tv aan met het knopje op de zapper en begon te zappen.
'Ja.' 'Eddie is toch die ene gast met die gare gitaar?' Ik lachte. 'Lekker onduidelijk Jor. Het is die jongen van school.' 'Ja die ja.' Hij wuifde vaag en hij zapte naar Discovery Channel. Ik wendde mij weer tot mijn telefoon en typte een antwoord terug.

Ik: Topperrrrrrr ♣
Eddie: jij ;)
Ik: Weet ik niet...
Eddie: Jammer. Waarschijnlijk ben je dus niet door.
Ik: Fk you, dat weet je nog niet
Eddie: :P

Ik klikte op 'mijn contacten' en toen op 'Lise'.

Ik: Al wat gehoord van Ultimate Band?

Lise: Nee.

Ik: Wow jij antwoord snel

Lise: Hahahah ik wacht op bericht

Ik: Oeeh van een crush?

Lise: Nee. Ultimate Band XD

Ik: Oh.

De moed begon mij steeds met de minuut meer in de schoenen te zinken. Als we het vandaag niet zouden horen, waren we niet door. Ik had zo gehoopt dat we wel door gingen. Dat de rest sowieso erger was geweest dan wij waren.

De klonk in de woonkamer tikte hard de minuten weg en buiten het gepraat van de mannetjes op tv was het stil.

'En... zijn jullie ook door?' vroeg Jort, na een tijdje. Ik zuchtte geërgerd en sloeg mijn hoofd tegen de leuning van de bank achter me. 'Neehee. Dan had ik heus wel gegild en gekrijst en gesprongen en-' Jort grinnikte. 'Ja ja ja, ik vat hem, stop maar.' Hij sloeg een arm om me heen en drukte me tegen zijn borst. 'Het boeit niet, zussie. Nu hoef je me ook niet te missen.'
'Te missen?' Herhaalde ik niet-begrijpend.
'Tsja, als je beroemd wordt, moet je héél veel optreden en touren.' Hij grijnsde naar me. Ik glimlachte terug. 'Thanks. Maar ik denk dat ik je mijn hand niet hoeft vast te houden hoor.' Jort lachte.

Mijn telefoon liet mijn beltoon horen en ik schrok op. 'Dat is vast Ultimate Band.' zei Jort plagerig. Ik porde hem in zijn zij, waardoor hij ineen kromp. Ik wist dat hij daar niet tegen kon.
Ik probeerde mijn mobiel op te nemen, maar Jort begon me te kietelen. 'Ik zal je leren mij te prikken!' zei hij lachend. 'Au - hahah - Jort - ik wil bellen - hahah!' 'Eh - Krystel - alles oké?' Jort zag mijn gezicht verbaasd wegtrekken en hij stopte. Ik maakte me snel los en drukte mijn telefoon tegen mijn oor.

'Kyle? Wat is er?' Kyle belde me nooit en stuurde me ook nooit een berichtje. Ik had niet verwacht dat hij mij belde.

'Eh - ben je alleen? Ik hoorde dat je nogal veel lol had.' zei hij toonloos en zacht. 'Nee, ik ben niet alleen. Ja, mijn broer pestte me.' Zei ik snel. 'Hoezo moet ik alleen zijn?' vroeg ik. Jort fronsde zijn wenkbrauwen. 'Omdat ik medelijden krijg met degene die naast je zit, als ik je vertel wat ik te vertellen heb.' Ik zuchtte. 'Zeg nou maar gewoon.' Mompelde ik, deels beledigd, deels nieuwsgierig.

'We - we zijn door.' 'Door?' Herhaalde ik niet begrijpend. 'Ja, kneusje, met Ultimate Band.' mopperde Kyle.

'WAT!' gilde ik blij. Jort schrok en deinsde achter uit. Hij duwde zijn handen tegen zijn oren en keek mij verontwaardigd aan. 'ECHT?' 'Ja.' zei Kyle droogjes. 'Lise heeft het echt net te horen gekregen.'

'Ik stuurde net een bericht naar haar - hoezo vertelde ze me het niet. Wacht eens,' ratelde ik, 'hoe weet jij dat eerder dan ik. Je bent bij Lise he? Ja ik weet het zeker. Is het een date?' 'Krys.' zuchtte Jort en ook hoorde ik Kyle zuchten op de achtergrond. 'Ja. En nee.' 'Oh.' zei ik.

'Ik moet de anderen ook nog bellen, dus ik ga ophangen.' 'Oké ma-' Piep piep piep. 'Ook doei.' mompelde ik.

'Zo, moet ik hieruit opmaken dat je door bent?' vroeg Jort met opgetrokken wenkbrauw. Ik knikte grijnzend. Hij trok me onder zijn oksel en wreef met zijn vuist over mijn hoofd. 'Wist ik toch. Je bent de beste gitarist evaahr.'

Ik: Maak je klaar om ingemaakt te worden, Eddie. Ik ben ook door
Eddie: Kom maar op

*

'Echt? Super vet!' Was Alanis' reactie, toen ik haar vertelde dat we door waren. Dani glimlachte naar me. 'Dat is uitermate gaaf!' Zei ze.
Ik knikte. 'Maar Halen is ook door.' Mopperde ik. Alanis rolde met haar ogen. 'Tuurlijk.' 'Vast voor de meisjes.' Beweerde Dani. 'Zo goed is zijn band toch niet?'
Alanis lachte schamper en haalde haar telefoon uit haar zak. Ze zocht iets op en draaide vervolgens haar scherm om naar Dani. Daarna pakte ze haar oortjes en gaf die aan Dani. Ze luisterde en keek het auditie filmpje van Trash. 'Oké ze zijn wel goed.' Gaf Dani met tegenzin toe en ze gaf Alanis haar oortjes terug.
'Maar jullie zijn ook goed.'
'Duuuh want ze zijn door!' Zei Alanis en ze gaf me een high-five.

'Krystel.' Tommy kwam aanlopen en schoof een stoel opzij. 'Heb je het gehoord?' Vroeg hij, opgewonden en met grote ogen. Ik knikte. 'Dat we door zijn?' Opnieuw knikte ik en ik grijnsde breed.
'We moeten wel meer gaan werken nu.' Vond Tom. 'Misschien achtergrondzangers. Dat kunnen jij en Carlo wel doen. Oh en wat dacht je van een rock song? Beetje power er bij om Eddie Halen te verslaan.' Ratelde hij. Ik en mijn vriendinnen grinnikten en hij keek ons verbaasd aan. 'Oh. Te enthousiast?' Ik knikte grijnzend en Dani giechelde zachtjes, zo zacht dat alleen ik het hoorde. Ik stootte haar aan en ze glimlachte.

'Hey allemaal.' Zei Lise. Ze pakte een stoel en kwam er bij zitten. 'Hey Lise.' Zei Dani. Dani en Alanis waren bij veel optredens van mij geweest en kenden de band dus ook. Alleen Kyle was nog redelijk onbekend bij ze.
'Tom hier heeft honderde ideeën voor de live show.' Zei ik grijnzend. Tommy bloosde.
'Goed. We zullen veel nodig hebben. Maar niet alles, zoals Kyle ookal zei.'

'Wat zei ik?' Kyle schoof aan. 'Dat we niet alles uit de kast moeten trekken voor de volgende ronde.' 'Nee dat moeten we inderdaad niet.' Zei hij en hij boog voorover. 'En er vooral niet over praten op school. Die Trash zit hier ook voor een deel op school.' 'Over Ultimate Band?' Vroeg Tommy verward. Kyle keek hem geïrriteerd aan. 'Neen, sukkel, over wat we gaan doen bij de Live Shows.'
'Oh zo.' Zei hij. 'Jij bent echt dom he?' Zei Kyle. Ik porde hem met opelkaar geklemde kaken. 'Doe normaal.' Siste ik tussen mijn tanden door. Kyle mompelde verontwaardigd iets wat ik niet verstond.

'Ik heb er zin in.' Zei Lise. Ik knikte.
'Vanmiddag afspreken dan over wat we gaan doen?' Stelde ik voor.

'Ja oké.' Mompelden Tommy en Kyle instemmend.
'Wanneer moeten we ons melden?' Vroeg ik. 'Over twee weken. Dan krijgen we alle details te horen. Ik stuur de mail nog wel door.' Zei Lise.
De bel ging en we stonden allemaal op. 'Ik spreek jullie later wel weer.' Zei ik.

'Doei.'
'Bye!'
'Laters.'

The Ultimate BandWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu