Hoofdstuk 5

65 9 26
                                    

Hoofdstuk 5: Uitnodiging

'Krys, zouden we met z'n allen bij jou kunnen komen?' Vroeg Lise me aan de telefoon. Ik keek om mij heen. Jort was bij zijn vrienden aan het gamen, Mae was tv aan het kijken, mijn ouders aan het werk en mijn andere zusje was nog op school.

'Ja.' Besloot ik. 'Alleen Mae is hier, dus ik moet wel op haar letten.' 'Geen probleem. Ik trommel de band op.'

'Oké, maar wa-' Ik hoorde een piep en wist dat ze opgehangen had. Zuchtend deed ik mijn telefoon in mijn zak.

Nog geen zeven minuten later stond Tommy voor de deur. Ik liet hem binnen en hij liep door naar ons stekkie.

'Je bent de eerste en belachelijk snel.' Deelde ik mede en ik sloot de voordeur. 'Het is een gave.' Zei Tommy glimlachend. Hij werd steeds minder verlegen, wat ik goed vond.

Hij gooide zijn jas over het drumstel en plofte op de oude sofa neer. Ik riep Mae naar beneden, zodat ik haar in de gaten kon houden. Ze kwam met een pop zitten in de garage.

Al snel kwamen Kyle, Carlo en Lise ook aan, bijna tegelijkertijd. Ze liepen allemaal door naar de garage, luid pratend. Ik ging naar de keuken en maakte drinken voor ons.

'Zo vertel. Wat is er aan de hand?' vroeg ik. Ik zette het dienblad met glazen op het bijzettafeltje. Iedereen zat op de sofa of op een stoel. Niemand wist het klaarblijkelijk, want iedereen keek naar Lise. Ze werd ongemakkelijk en glimlachte wat verlegen.

'Ik - eh - heb een brief.' Ze graaide in haar zakken en zocht naar de bief. Ze toverde een envelop tevoorschijn en legde die op tafel.

'Ultimate Band?' Vroeg Tommy. Lise knikte. 'Duuh. Kneus.' Mompelde Kyle.

Niemand deed iets. Ik had echt geen geduld en griste de envelop van de tafel. 'Dan doe ik het wel.' Zei ik gretig. Ik opende de brief en begon hard op te lezen:

Beste The Skilzz,
Gefeliciteerd! Jullie band is geselecteerd voor de voorrondes van Ultimate Band. Jullie moeten eerst een soort auditie doen, voordat jullie op tv komen. Alleen de beste audities worden onthouden en die bands gaan door naar de Live Shows.
Jullie moeten vier nummers voorbereiden in verschillende stijlen. Daarna moeten jullie je op 5 April melden bij het onderstaande adres.
Hebben jullie nog vragen, mail ons dan.

Groeten,
Ultieme Band Team

'O MIJN GOD WE ZIJN DOOR!' Gilde ik blij. Tommy lachte wat nerveus en Carlo grijnsde. Kyle rolde met zijn ogen. Lise knikte enthousiast. 'Yes!' Riep ze vrolijk. We gaven elkaar een high-five.

'Dus...' zei Tommy. 'Wat nu?' 'Vieren denk ik.' Antwoordde Carlo droog. 'Klopt. Uitgaan vanavond?' Stelde ik voor. Ik keek iedereen een voor een aan en ze knikten instemmend.

'Mooi zo. Verzamelen bij Carlo met de fiets?' Carlo haalde zijn schouders op. 'Oké geregeld.' Zei ik vrolijk en ik nam een slok van mijn drinken. Mijn mobiel trilde en ik haalde hem uit mijn zak.

Onbekend nummer: Wij zijn toegelaten tot voorrondes.

Ik: Wij ook

Onbekend nummer: Maak je maar klaar voor de ultieme uitdaging. Wij gaan winnen

Ik: Dat zullen nog wel eens zien, Eddie Halen...

We liepen de club binnen. De zware bas dreunde al tot in mijn botten en de vloer trilde er van.

Tommy keek wat aarzelend om zich heen en Lise keek glimlachend de club binnen.

'Ga je vaak uit?' Vroeg ik aan haar. Ze haalde haar schouders op. 'Vroeger wel, met mijn vriendje. Maar nu het uit is wat minder.' Ik keek om naar Kyle, die verveeld met zijn handen in zijn zakken om zich heen keek. Hij ving mijn blik en trok een wenkbrauw op. Ik grijnsde en keek hem veelbetekenend aan voordat ik weer voorruit keek.

Lise en ik liepen samen naar de dansvloer en gingen met z'n tweetjes dansen. Carlo mengde zich al snel in de menigte, maar Tommy en Kyle gingen aan een tafel staan.

'Saai zeg.' Zei ik en ik knikte naar de twee. Lise knikte glimlachend. 'Jongens.'

Iemand botste tegen mij aan. Opzich niet zo bijzonder, behalve dat ik vervolgens een harde stoot in mijn zij kreeg. Geïrriteerd draaide ik mij om. 'Zeg, doe eens normaa - Eddie. Oh.' Eddie grijnsde. 'Sorry Kryssie Bissie.' Ik werd een tikkeltje rood. Hij keek om naar Lise. 'Is dat je vriendin?' 'Een vriendin.' Verbeterde ik hem. 'Ja. Lise, dit is -' 'Eddie Halen, ja ik ken hem wel.' 'Aangenaam.' Knikte Eddie, al klonk het niet erg gemeend. Hij wendde zich weer tot mij. 'Gefeliciteerd met je uitgenodiging voor UB.' 'Thanks.' Zei ik. 'Jij doet dus ook mij?' Vroeg Lise. Eddie knikte en ik zag aan zijn blik dat hij Lise niet mocht. 'Dit is de zangeres van de band waar ik mee speel.' Verklaarde ik en ik liet een waarschuwende toon doorklinken. Eddie begon te lachen. 'Dit kleine meisje hier gaat zingen bij jou? Hoe oud is ze? Dertien?' 'Veertien.' Mompelde Lise wat beteuterd. Nu werd ik boos. Al vond ik Eddie nog zo leuk en stoer: vriendinnen beledigen pikte ik niet. 'Hallo zeg ze is toevallig wel veel beter dan jij ooit zal zijn!'

Eddie zette een stap dichterbij en boog zich naar mijn oor. 'Beter in wat?' Ik kreeg het warm en werd opnieuw rood. 'In zingen.' 'Aaah weer een uitdaging.' Eddie boog zich weer terug en grijnsde. 'Opnieuw aangenomen. Ik zing bij de auditie van UB en jij mag kijken. Dag Van Sterweg.' Hij liep weg.

'Jij vind hem leuk he?' Vroeg Lise. Ik keek haar verbaasd aan en bloosde lichtjes. 'Niet.' 'Jawel. Ik zal het niemand zeggen.' 'Als je het Kyle vertelt ben je dood.' Zei ik. Ze grijnsde en knikte. 'Snap ik. Rustig maar; ik vertel niets.'

'Beloofd he? Dat is een zwakke schakel.' Lise legde haar hand op haar hart. 'Echt waar, Kryssie.' 'Waarom noemt iedereen mij zo.' Mompelde ik. 'Omdat het grappig is en jij ergert je er aan.' Verklaarde ze.

Tommy raakte mijn schouder aan. 'Hey. Eh -' Hij keek ons wat verlegen aan, 'kunnen we niet naar huis? Dit is echt geen plek voor mij.' Ik begon te lachen. 'De Tom Vermeer kan niet dansen?' Vroeg ik spottend. Hij keek me wat geraakt aan. Ik verzachtte mijn houding, want ik had het niet gemeen bedoeld. 'Sorry.' Mompelde ik. Tom glimlachte aarzelend.

Ik stak mijn hand naar hem uit en sleepte hem wat verder mee de dansvloer op. Ik ging dansen, en Tom keek om zich heen wat de anderen deden. Ik knikte bemoedigend, toen hij aarzelend begon te dansen.

Na een paar minuten kwam Carlo aanlopen met een meisje onder zijn arm. 'Kom we halen effe wat drinken.' Zei hij tegen ons. 'We moeten proostten.'

Tom en ik knikten en we liepen mee. Bij de bar stonden Lise en Kyle al te wachten. Ik bestelde voor iedereen wat te drinken en hief mijn glas.

'Wie gaan er winnen bij Ultimate Band!' Riep ik.

'Wij!' Zei mijn band in koor en we lieten onze glazen tegen elkaar klinken.

----------------------------------------------------------
Door mijn vriendin ga ik ook veel updaten hahaha!

Van wie zouden jullie meer willen lezen?

The Ultimate BandWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu