Hoofdstuk 55: Een Glimp van de Minister

413 32 15
                                    

In doodse stilte volgt Layla McGonagall door de lege hal op weg naar haar kantoor. Ze volgde de Headmistress op een afstand en durft bijna niet op te kijken. Dan stopt McGonagall plotseling en draait ze haar hoofd half naar Layla toe.

'Ik begrijp dat ik de Headmistress van deze school ben Miss Longbottom, maar dat betekent nog niet dat u me op vijf passen afstand hoeft te volgen.'

Ze draait haar hoofd weer terug en Layla, die de hint al snel begreep, komt naast McGonagall lopen. Zo blijft het nog even stil, tot aan de Griffioen die de ingang betekende van het kantoor.

'Draco Dormiens Nunquam Titillandus.'

De Griffioen begint te draaien en de trap naar McGonagall's kantoor verschijnt. McGonagall gaat een nog altijd zwijgende Layla voor en opent voor haar de deur. Als Layla naar binnen stapt, ziet ze dat bijna alle schilderijen van voorgaande Headmasters liggen te slapen, op een na. Severus Snape was klaarwakker en keek recht in de zwarte irissen van Layla's ogen, alsof ze recht door haar ziel wilden kijken. McGonagall sluit de deur en loopt naar haar bureau, waar ze achter gaat staan, een hand rustend op het bureaublad.

'Wat u vanavond hebt gedaan met Mr Potter kan ik niet goedkeuren Miss Longbottom, dat begrijpt u waarschijnlijk zelf ook.'

Layla knikt, haar ogen zijn gericht op de grond, waardoor ze ook Snape's blik niet ziet. Maar hierdoor ziet ze ook niet de glimlach verschijnen op McGonagall's gezicht.

'Maar, zoals u weet, was u niet de enige die zijn Wand verhief naar Mr Potter.'

Layla's hoofd schiet omhoog, haar ogen vol verbazing. Ze was zo gefocust geweest op Scorpius en James, dat ze helemaal niet op haar omgeving had gelet. McGonagall glimlacht breder als ze Layla's uitdrukking ziet.

'Aan uw gezicht te zien wist u dit niet. Professor Weasley sprak op hetzelfde moment als u dezelfde spreuk uit, waardoor het effect van de spreuk werd verdubbeld, resulterend in de reactie van Mr Potter die wij allemaal hebben gezien.'

Dan wordt McGonagall's gezicht weer serieus.

'Dat neemt niet weg dat u een medeleerling ernstig hebt verwond, ook al was het ter bescherming van uw vriend.'

Layla knikt begrijpend. Ze had niet nagedacht over haar actie tegenover James, het enige waar zij oog voor had gehad op dat moment was het hoopje ellende dat Scorpius heette.

'Daarom, 20 punten aftrek van Slytherin House voor ongeoorloofd magie gebruik jegens een medeleerling. En uw eerste uitstapje naar Hogsmeade zal ook niet doorgaan.'

Opnieuw knikt Layla. In haar ooghoeken ziet ze het portret van Snape. Even focust ze op het geschilderde gezicht, maar de grijns die ze dacht te hebben gezien was niet meer van het gladgestreken gezicht af te lezen. Dan schieten haar ogen terug naar McGonagall.

'Gaat u nu maar terug naar uw Dormitory, en neem op weg daarnaartoe de jonge Mr Potter ook mee uit de Hospital Wing.'

Layla wenst de Headmistress een goede nacht en verlaat het kantoor. Als ze onderaan de trap staat, ziet ze een figuur de hoek omdraaien en richting het kantoor lopen. Eenmaal dichter bij elkaar aangekomen ziet Layla dat het Professor Weasley is. Hun blikken kruisen elkaar, maar zonder een woord te zeggen passeren ze elkaar en gaan ze ieder hun eigen weg. Bij de Hospital Wing kijkt Layla voorzichtig om de deur heen naar binnen, waar ze Albus meteen ziet zitten. Op haar tenen stapt ze naar binnen en naar het bed waar Scorpius ondertussen in slaap is gevallen.

'Hey Al.'

Albus kijkt op als hij de fluisterende stem van Layla hoort en glimlacht.

'Hey.'

The Last SnapeWhere stories live. Discover now