Hoofdstuk 40: Uit Elkaar

852 63 14
                                    

'Ik kan het nog steeds niet geloven.'

Albus kijkt vanuit zijn ooghoeken naar een kant van de bibliotheek, voordat hij zich weer naar Layla draait, die kijkt in dezelfde richting, met dezelfde blik van afgunst in haar ogen. Ze schudt haar hoofd, zegt geen woord, maar hij wist dat ze hetzelfde dacht. Ze deden goed hun best om niet op te vallen en met de hoeveelheid tijd die ze in de bibliotheek doorbrachten moest dat wel goed komen. Door zijn uniform zag Albus er weer heel normaal uit, zoals hij er altijd uit had gezien, ondanks dat hij nu een stuk langer was en Layla een beetje naar hem op moest kijken als ze naast elkaar stonden. Nu zaten ze naast elkaar met hun boeken voor hun neus, maar ze keken er niet naar, ze hadden meer oog voor het stelletje aan de andere kant van de bibliotheek, die schijnbaar niet van elkaar af konden blijven. Het was midden december, bijna kerstvakantie en vanaf het moment dat Layla Rose en Scorpius samen had gezien was alles alleen maar erger geworden. Nu liepen ze samen door de gangen van Hogwarts, hand in hand, zaten ze samen te studeren in de bibliotheek, als het studeren genoemd kon worden, en had zowel Scorpius als Rose geen tijd meer voor de vrienden waar ze altijd alles mee hadden gedaan. Dit leverde in het geval van James Potter en Fred Weasley II, de oudste zoon van George Weasley, nogal wat vreemde blikken op, Layla en Albus deden hun best om het niet teveel te zien. De Potions bijlessen waren gestopt vanaf het moment dat Rose en Scorpius openbaar werden, met de smoes dat Scorpius het wel wist, iets wat Albus helemaal de grond in boorde.

'Hij kijkt constant naar je aantekeningen L, maar hij brouwt er echt nog steeds niets van. Slughorn is teleurgesteld in hem.'

Layla schudt haar hoofd.

'Als hij niet meer geholpen wil worden, kan ik er ook niets aan doen.'

De deur van de bibliotheek vliegt open en Ananda komt binnen. Haar blik valt ook op Scorpius en Rose, maar dan ziet ze Layla en Albus zitten en ploft naast hen neer, nog enkele blikken werpend naar het stelletje.

'Nou, Scorpius heeft tenminste wat ie wil nu.'

Ze grijnst breed.

'Zal James niet zo leuk vinden.'

Albus kijkt op naar Ananda.

'Hoezo kan het jou wat schelen wat het met James doet?'

Ananda en James hadden het vorige jaar een relatie gehad, totdat het door een spectaculaire ruzie bij de Potters met Kerstmis plotseling uit ging en de twee niet meer tegen elkaar praatten. Layla had het zichzelf nooit teveel aangetrokken, en houdt zich meer bezig met haar boeken voor Ancient Runes. Ze moest nog een rol perkament vertalen voor de volgende les en daarna moest ze ook nog lezen voor Advanced Arithmancy wat ze nu ook volgde. Albus kijkt over haar schouder en ziet het Advanced Arithmancy boek ook liggen. Hij pakt het op en bladert erdoorheen.

'Volg je dit nu ook al L?'

Layla kijkt op van haar vertaling en knikt dan.

'Ja, professor Vector zegt dat ik goed genoeg ben, dus mocht ik het op haar aanraden gaan volgen.'

Albus knikt, diep geïnteresseerd.

'Indrukwekkend. Zeer indrukwekkend. Moeilijke stof ook.'

Layla schiet in de lach en port Albus met een uitdagende vinger in zijn zij, iets waar hij niet tegen kon en dus een overduidelijke reactie oplevert als hij bijna dubbelklapt uit reflex. Albus volgde zelf ook Arithmancy, naast zijn tweede keuzevak, Care of Magical Creatures, iets wat hij heel interessant vond, zeker als de lessen over de grotere wezens gingen zoals Hippogriffs. Gezien hij nu in zijn vijfde jaar zat, stonden deze half paard half vogel wezens op het programma en hij kon nu al niet wachten. Hij legt met een klap het Advanced Arithmancy boek terug op de tafel.

The Last SnapeWhere stories live. Discover now