Hoofdstuk 21: Begin jaar 2; Re-sorting?

1.2K 102 61
                                    

1 september, die avond kijkt Layla uit over de binnenplaats, wachtend op alle andere leerlingen, die nu elk moment konden verschijnen op Hogwarts. Ze ziet de eerste mensen komen en kijkt goed of ze haar vrienden al ziet. Dat doet ze, ze lopen helemaal achteraan en lijken amper te bewegen, een paar mensen duwen ze van de weg af, maar ze blijven overeind staan en lopen langzaam door. Layla draait zich om en rent naar beneden, de hal door naar de deur, waar iedereen binnenkomt. Ze duwt een paar mensen aan de kant zodat ze erdoor kan, wat heel veel commentaar oplevert, maar het kan haar niet echt schelen, ze wilde naar Albus en Scorpius toe. Als ze buiten staat, merkt ze pas dat iedereen al binnen is, behalve de twee jongens, die nog altijd treuzelen. Layla rent in hun richting, maar houdt haar pas steeds meer in als ze Scorpius' gezicht is. Zijn ogen zijn rood en klein en er zitten grote kringen onder, alsof hij al dagen niet had geslapen. Vlak voor hen staat ze stil, waardoor de jongens ook stil gaan staan.

'Scorpius...'

Layla kijkt Scorpius aan, maar die ontwijkt haar blik, dan kijkt ze Albus aan, die kijkt terug en knikt dan. Ze wist dat hij hetzelfde dacht als zij, het was afgelopen, Scorpius' moeder was overleden, dat moest wel. Layla draait haar hoofd weer naar Scorpius, die snel weer wegkijkt, Albus had al door zijn schild heen gebroken, en op zich vond hij dat nog niet zo erg, maar Layla hoefde dit niet te zien.

'Scorpius...'

Layla laat zich niet tegenhouden en doet een stap dichterbij, ze legt heel voorzichtig een hand op Scorpius' arm en kijkt hem van onderen recht in de ogen.

'Scorpius... zeg me wat ik kan doen?'

Scorpius voelt de hand op zijn arm en kijkt er even naar, dan kijkt hij Layla aan en kijkt heel langzaam op.

'Je... Wil... Kun je naar de begrafenis komen?'

'Nee.'

Layla's hoofd schiet omhoog en ze draait zich om, ook Albus en Scorpius kijken onmiddellijk op en zien Neville in de deuropening staan. Langzaam valt de hand op Scorpius' arm los en draait Layla zich om.

'Papa... alsjeblieft... hij is mijn v...'

Neville kijkt vol afgunst naar Scorpius, dan kijkt hij Layla weer aan.

'Nee Layla, dat is hij niet. Jij gaat niet naar die begrafenis, punt, einde discussie.'

Layla opent haar mond weer, maar voelt dan een hand op haar arm, ze kijkt op en ziet dat het die van Scorpius is.

'L-Laat maar L, het is...'

'Mijn dochter heet Layla, Malfoy, dus waag het niet om die af te korten.'

Layla draait haar hoofd weer terug naar haar vader, ze is nog altijd stomverbaasd, maar ook hopeloos, waar was haar vader nu weer mee bezig? Scorpius had net zijn moeder verloren en nu begon haar vader hem zo de grond in te boren.

'Papa, alsjeblieft...'

Neville's ogen schieten naar Layla.

'Layla, jij gaat nu naar binnen.'

Hij kijkt Albus aan.

'Wat jij doet moet je zelf weten Albus, maar je stelt je vader zwaar teleur door bevriend te zijn met dat uitschot.'

Nu is het Albus die naar voren schiet, niemand maakte zijn beste en enige vriend uit voor uitschot, niemand, zelfs Neville Longbottom niet, en opnieuw houdt Scorpius hem tegen.

'Nee Al... ik wil het niet.'

Albus kijkt Scorpius aan.

'Scorpius, ik laat dit niet zomaar zeggen, door niemand niet.'

The Last SnapeWhere stories live. Discover now