Harcos Hercegnő

By endoftheunivers

67K 4K 223

A nevem Lilith Lawright. Egy olyan királyság hercegnője vagyok, ahol az erősek életben maradnak, a gyengék pe... More

Karnevál
Első találkozás
Menekülés
Készülődés
Novalin
Bevonulás
#Különkiadás#
#Különkiadás#
Első tánc
Kéretlen vendég
Felajánlás
Látogatás
Szövetség
3 kérdés
Alagutak
Utolsó kérdés
Megbeszélés
Házasság
Érkezés
Elveszettek
Sötétség
Késői vacsora
Reggel
Indulás
Elterelés
Titkok
Beszélgetés
A múlt kísért
Elengedés
Egyedül
Együtt
Búcsú
Az áruló
Ítélet
Üzenet
Harc
#Különkiadás#
#Különkiadás#
Végjáték
Virágvásár
Üzenet
A hír
Eljövök érted!
Támogatás
Gödör
A másik oldal
Alku
Terv
Kérés
Tisztázás
Reménysugár
A holtest
Segítő
Társak
Feladat
Igazság
Váltott vacsora
Pletyka
Nyaralás
Halami
Válaszok
Szívességek
Anyai szeretet
Az este további része
Ha nem gondolok rá...
Megmentő
Alarick
A kishercegnő

Kínvallatás

1.6K 100 2
By endoftheunivers

Lilith

-A barátnőmmel a palotában dolgozunk. Cselédek vagyunk fenség - a szavaimból csöpögött a gúny, de a király szerencsémre nem szólt rám.
A kedves mosolya végig kísért, és mintha kíváncsi lett volna a történetemre.

Ekkor éreztem meg a mellettem lévő fújtatását. A fiúra kaptam a szemem, akit mintha irritált volna a palota gondolata. Mellette Nora kíváncsi szemekkel figyelt.

-Ha ott dolgoztok, minden bizonnyal mesélhetnétek nekünk a hercegnőről - kezdte nyájasan a királynő. Valami azt sugallta hogy nem hiszi el, hogy tényleg igazat mondunk. Azt várta hogy lebukjunk, és kidobhasson minket. Bosszúra vágyott és megszégyenítésre.
Ezt megadhatom majd később.

-Melyik hercegnőről szeretne hallani? - köszörültem meg a torkomat. Csak tereltem a szót és bizonyítottam a tudásomat. Persze hogy mindent tudok a családomról.

-Természetesen arról akihez hozzámegy a herceg - sziszegte rám mintha csak egy féreggel beszélne.

Ginora rám pillantott, félve hogy kitörök vagy valami rosszat mondok.
Cassian idegesen dobolt a térdén, mintha mondani akart volna valamit, de nem merné. Ő is félhetett a királynőtől. Persze, szolgálóként biztos sok mindent megélt már...

-Kérlek, mesélj nekünk valamit róla - szólalt meg egy dallamos vékony hang a sarokból.
Cassian meglepetten kapta felé a fejét, mintha megakarná védeni tőlem Norát.
Valamiért ez felzaklatott. Az ahogy ránézett és ahogy óvta.
Nevetségesen éreztem magam emiatt, szóval eltereltem a szót.
Saját magamra.

-Igazán érdekes személy. Erős, lázadó alkat. Nem nőies és kecses, inkább csendes és veszélyes - mindig is szerettem így gondolni magamra.
Apám szerint felesleges megtanulnom az etikettet, a túlélés fontosabb ennél a bohóckodásnál. Ebben az egyben egyet értettünk.

-Valami pletykát mesélj róla! Tudni akarjuk milyen ember, miket tett. Mégse bízhatom rá egy idegenre az ország irányítását - a szívéhez kapott mintha csak az országára gondolna.
Az egész annyira mű volt hogy felfordult a gyomrom...




Cassian

Nem akartam megszólalni, mert féltem hogy rájönnnek ki vagyok. Igazán tetszett nekem a lány, a parázsló tekintetével és éles nyelvével. Nem akartam hogy hercegként gondoljon rám.

Legszívesebben megvédtem volna a királynőtől, de igazán jól boldogult. Ami kérdéseket vetett fel bennem. Ha ő egy szolgáló aki a palotában dogozik, sokkal nagyobb tisztelettel beszélne a királynővel, hiszen már megszokta volna a meghunyászkodást a nemesek előtt. Ezernyi kérdésem lett volna a lányhoz, de nem tehettem fel őket, mert megakartam tartani őt, ilyen nyíltnak és szabad szelleműnek.

Nem akartam hogy engem is arany ficsúrnak hívjon, most először kívántam azt, bárcsak szolgáló lennék én is. Előítéletesnek tűnt a nemesekkel szemben, nem tudom mi történhetett vele.

-Érdekes pletykát szeretne hallani őfensége? A hercegnő 15 éves volt amikor megalapította a saját testőrségét, olyan erős és független emberekből akik készek az életüket adni érte. A népe őt ismeri a legjobban a királyi családból, ugyanis szokása kijárni és megismerni őket. Érdekli őt az országa és a népe gondjai, annyira hogy szó nélkül képes elvenni egy ismeretlen herceget egy ismeretlen országból - Ginora kipirosodva ült miután egyhuzamban ledarálta amit mondani akart. Nagyon hevesen reagált, de amiket mondott még jobban megleptek. És Nora is így nézett rám. Belegondolni hogy rólam beszélt az ismeretlen herceg alatt még jobban meglepett. Bár a hercegnő szemszögéből biztos nagyon ijesztőnek tűnhet, hozzámenni egy idegenhez, majd elutazni az országába egyes egyedül. Kicsit megsajnáltam belegondolva a helyzetébe, azonban valahogy felháborított a gondolat, mintha csak a hercegnő szenvedne ebben a házasságban.

Kíváncsivá tett Ginora, most már találkozni akartam a hercegnővel. Ennyi mindent megtett, és ilyen szenvedéllyel. Igaza volt Lilynek, tényleg különleges lehet.

A lányra néztem aki megszorította Ginora kezét és egy hálás mosolyt küldött neki.
Úgy éreztem bármit megadnék ha rám is így nézne. Megráztam a fejemet, biztosan csak az út teszi ezeket a gondolatokat, nagyon kifáradtam.

-Mesélnél még róla? - húzódott közelebb Nora a másik oldalamon.
Hangját alig lehetett hallani, inkább suttogás volt, de Lily egy apró bólintást küldött felé.
Ekkor láttam meg a szemét. Épp csak egy pillanatra találkozott a tekintetünk, de az nekem elég volt.
Mélyfekete szempár nézett vissza rám, amiben megláttam a saját tükörképemet. Olyan volt mint elveszni, és újra kijutni egy útvesztőből.

A csuklyája még mindig az arcába volt húzva eltakarva a szépségét előlem.
Késztetést éreztem hogy megtudjam mit rejteget még...



Lilith

-Van egy húga, Mirabell aki 15 éves és egy idősebb testvére Jonah - elakadt a szavam. Mesélni akartam magamról ezeknek az idegeneknek, mindezt úgy hogy nem tudhattam mire használják majd fel ezeket az információkat.
Apám most csalódott volna bennem, ha látja ezt.

-Khm... Azt hiszem hamarosan úgyis találkoznak majd őfelségével, és a hercegnővel is. Úgy hiszem jobb lesz ha maguk ítélik meg milyen személy is ő - zártam le végül a gondolatomat hidegen.

-Az eddig elhangzottak alapján, egy nagyon érdekes találkozás lesz - szólt kedves hangon a király.

- Oh, de még mennyire - suttogta Ginora. Én csak a szememet forgattam.

-Mindjárt megérkezünk!- kiáltott hátra a kocsis.

Cassian ekkor felém fordult.

-Kik voltak azok akik segítettek nekünk elmenekülni? Mintha a semmiből jelentek volna meg - nézett rám kutató pillantással.

-Az itteni testőrség volt, Ginora riasztotta őket - feszengtem a kérdéseitől, és a pillantásától. Nem akartam felkelteni a figyelmét.

-És ti nem féltek egyedül, ilyenkor az utcákon? - folytatta rendületlenül. A szemében megannyi kérdés volt.

Ráakartam vicsorogni, morogni hogy hagyjon békén. Nem akartam hallani a hülye kérdéseit és a vizsgáló tekintetét.
Mégis minek néz engem? Nem tetszett, hogy ennyire lebecsülte a képességeimet.

-Az idők során megtanultuk megvédeni magunkat - sziszegtem.

Ekkor láttam meg a palota ismerős körvonalait. A szobám ablakát, ahol még mindig égett a gyertya.
Nem jó jel.

Cassian viszont ámultan nézett ki mellettem. Most hogy nem engem vizslatott én is rápillanthattam.
Erős arccsontja kiemelte a szemét, ami szürke fénnyel ragyogott. Fehér bőre hasonlított az enyémhez, mégis más volt.
Megint megcsapott az illata. Kényelmetlenül éreztem magam, szabadulni akartam, futni akár apám elé is, bárhova csak el innen.
Ginora érezte a feszengésemet és félreértette.

-Mindjárt ott vagyunk. Egyenesen a szobába mész én pedig fedezlek apádnál - suttogta nekem. Azt hitte apámtól félek.

A kastély egész épülete fekete márványból épült, fehér kvarc ablakokkal. A fekete szín az erőt jelentette, vagyis ezt mondta nekem anyám. Lehengerlő és ijesztő lehetett egy idegen számára.

A hintó lassított és nem akartam megvárni amíg mindenki kiszáll. Mennem kellett.

Ginorával feltápászkodtunk és elköszöntem a családtól.

-Igazán köszönöm az utat. Azt hiszem még látjuk egymást a jövőben.

-Jó volt megismerni titeket - hajolt ki Cassian mögül Nora. A vékony hangját alig hallottam meg, de rámosolyogtam. A királynő egy pillantásra sem méltatott, de ezt nem bántam.
A király is bólintott felém én pedig Cassianhoz fordultam.
A tekintetével minden egyes részletet beszívott rólam, mintha nem akarna elengedni.

-Elkísérhetnéd a hercegnőt az országunkba. Nem lenne kedved eljönni? Körbevezethetnélek az országban, megmutatnék mindent- nézett rám. A szavait csak én hallottam és Ginora, de nem ez volt a fontos.

Bármennyire is érdekes volt és bármennyire is vonzott, nem tehettem meg ezt vele. Ha hozzámegyek az országa hercegéhez nem fogok másra gondolni.
A szerelem és efféle balgaságok amúgy sem nekem valók. Politikai gondokkal és háborúkkal kell foglalkoznom, be kell illeszkednem és megismernem az országukat egyedül.

-Én is ott leszek a hercegnővel, azonban már van férjem. Nagyon sajnálom - lejjebb húztam a csuklyámat hogy megláthassa az egész arcomat, még így utoljára, ziláltan egy szakadt köpenyben, de engem lásson, ne egy hercegnőt. Vigyáztam hogy a hajam ne lógjon ki.
Láttam rajta hogy megcsapták a szavaim. Bólintott, és mintha egy pillanatra elszomorodott volna, de amint jött úgyis tűnt el az arckifejezése. Megértően biccentett felénk, majd kiléptünk a hintóból és futni kezdtünk...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

És mint minden rész végén itt van pár kép a sztoriból:

A királyi hintó

Continue Reading

You'll Also Like

189K 18.1K 95
Mi, egyszerű emberek nem is tudhatjuk, milyen csodák történnek körülöttünk. Amiket észre sem veszünk! Nem látjuk az összefüggéseket a világok között...
19.9K 1.9K 90
Türannosz. Hallottál már róla? Vespera sem, egészen addig, amíg egy nap le nem ült mellé egy csokiimádó idegen. Az iskola malackájának csúfolt lány n...
14.2K 542 31
"Rettegtem itt lenni, haza akartam menni." Főszereplők: -Mila Anderson -Bill Kaulitz -Tom Kaulitz ❗Ha nem bírod az erőszakot ne olvasd el❗
22.1K 396 13
A jó fiúk a mennybe kerülnek, a rosszak pedig oda juttatnak. -Hol vagyok? - a szavaimat remegve tudtam csak kimondani. - A pokolban, Emily. - Mondt...