EZRA (KALBİMİN PUSULASI SERİS...

By duslerkitapligi

1M 42K 4.3K

"İhanet,iki yüzü keskin bıçak gibidir... Ne tarafından tutsan kanatır!.." ***********************************... More

____TANITIM____
1.BÖLÜM
2.BÖLÜM
3.BÖLÜM
4.BÖLÜM
5.BÖLÜM
6.BÖLÜM
DUYURU
7.BÖLÜM
8.BÖLÜM
9.BÖLÜM
10.BÖLÜM
DUYURU
11.BÖLÜM
12.BÖLÜM
DUYURU 📣
13.BÖLÜM
14.BÖLÜM
15.BÖLÜM
16.BÖLÜM
17.BÖLÜM
18.BÖLÜM
DUYURU
19.BÖLÜM
20.BÖLÜM
21.BÖLÜM
22.BÖLÜM
23.BÖLÜM
24.BÖLÜM
25.BÖLÜM
26.BÖLÜM
27.BÖLÜM
DUYURU
28.BÖLÜM
INSTAGRAM DUYURU
29.BÖLÜM
30.BÖLÜM
31.BÖLÜM
32.BÖLÜM
33.BÖLÜM
34.BÖLÜM
35.BÖLÜM
36.BÖLÜM
37.BÖLÜM
Minik Bir Duyuru
38.BÖLÜM
39.BÖLÜM
40.BÖLÜM
MİNİK BİR DUYURU
41.BÖLÜM
42.BÖLÜM
43.BÖLÜM
DUYURU
44.BÖLÜM
45.BÖLÜM
46.BÖLÜM
47.BÖLÜM
DUYURU
48.BÖLÜM
49.BÖLÜM
YENİ KİTAP KAPAĞIMIZ
50.BÖLÜM
51.BÖLÜM
52.BÖLÜM
53.BÖLÜM
54.BÖLÜM
55.BÖLÜM (İsteme & Söz)
56.BÖLÜM (Nişan/2.part)
57.BÖLÜM
58.BÖLÜM
59.BÖLÜM
60.BÖLÜM
61.BÖLÜM
62.BÖLÜM
ÖNEMLİ DUYURU 📢📢
63.BÖLÜM
64.BÖLÜM (SEZON FİNALİ)
65.BÖLÜM
66.BÖLÜM
67.BÖLÜM
68.BÖLÜM (KINA)
DUYURU
69.BÖLÜM (DÜĞÜN)
70.BÖLÜM
71.BÖLÜM
72.BÖLÜM
73.BÖLÜM
74.BÖLÜM
75. BÖLÜM
76.BÖLÜM
77.BÖLÜM
78.BÖLÜM
79.BÖLÜM
80.BÖLÜM
81.BÖLÜM
82.BÖLÜM
DUYURU
83.BÖLÜM
84.BÖLÜM
85.BÖLÜM
86.BÖLÜM
87.BÖLÜM
88.BÖLÜM
89.BÖLÜM
DUYURU
90.BÖLÜM / FİNAL
DUYURU
Duyuru

56.BÖLÜM (Nişan/1.part)

5.2K 327 29
By duslerkitapligi

Selamlar güzel okurlarım...

Sizlere şahane bir bölümle geldim.

Evet..

Hazırsak başlayalım o zaman.

Keyifli okumalar canlarım!..

Yorum ve oylarınızı sevgiyle bekliyorum.

Görselde;Ezra ve Sırat var.

Bölüm müziğimiz; Bora Öztoprak - Seni Seviyorum

Benim çok sevdiğim,dinlemekten bıkmayacağım hiç eskimeyen bir şarkı.Ve..Kesinlikle bizimkiler için yazılmış.

Siz ne diyorsunuz canlarım?

************************************

Beyaz bulutlar geçiyor üstümüzden 

Yaşayan her şey sende çiçek açmış 

Boşuna beklememişim bunca zaman 

Yaşadığım her şeyin bir nedeni varmış 

Beklemediğim bir anda girdin hayatıma 

Sana sarıldığım gibi sarıl bana 

Sen geldin bahar geldi 

Bundan sonra kalbimde senin için çarpacak 

Gözlerinle uyanıp sensiz geçen yılların 

Acısını çıkaracak 

Bana sensiz içtiğim 

Su bile yalan şimdi sen deli ben sana deli 

Beni yalnız bırakma sen bile bilemezsin 

Ne kadar tutkunum sana

                                           Ferhat Göçer 

************************************

Bir yerde okumuştum..Şimdi nerede geçtiğini hatırlamıyorum ama şöyle yazıyordu. 'İnsan gerçekten sevdiğini kalbiyle,sadece yanında bulunduğunu gözleriyle arar.''diyordu.Bence çok doğru bir sözdü.Bir zamanlar gözümün önündeki perdeyle aradığım yanlışlarımı şimdi doğrularla temizliyordum.Geçmişten,yaptığım yanlışlardan bir adım daha uzaklaşıyor ve hayatıma,hayatımıza yepyeni ve tertemiz bir sayfa açıyordum.Sırat'ın hayatıma gelişiyle kalbimde esmeye başlayan bahar rüzgarları,içimde kalan bütün kırgınlıkları,üzüntüleri de alıp götürüyordu.Şu an olduğu gibi beni gözlerine hapsedip başka diyarlara götürüyordu.Söz kesme töreninden sonra hepimiz bahçeye hazırladığımız masalara geçip oturmuştu.Biz ise bir köşede durmuş bu anın tadını çıkarıyorduk.O gri gözleriyle benim mavilerime aşkla bakarken bende onun gözlerinin kayboluyordum.Biz birbirimizin gözlerine kapılıp gitmişken duyduğumuz boğaz temizleme sesiyle yan tarafa döndük.Kenan ve Aslı yanımızda durup,bize gülümseyerek bakıyordu.İkisi de bize sarılıp öptükten sonra geri çekildiler.

''Tebrik ederim kardeşim..''

Sırat bir koluyla belime sarılıp beni kendine çekerek ''Sağol abicim..''diyerek gülümsedi.

''Kim derdi ki en yakın iki arkadaşım birbirini sevecek ve sözlenecek.Sayenizde kendimi çöpçatan gibi hissediyorum.''dediğinde hepimiz güldük.

''Biz olmasak da elbette bir gün tanışacaktınız,bu sizin kaderinizde var.Ama bu mutluluğa aracı olmak bizi çok mutlu etti.Mutluluğunuz daim olsun inşallah canım arkadaşlarım.''diyen Aslı'nın gülümseyerek tuttuğum elini sıktım.

''Çok sağ ol bir tanem..İyi varsınız!Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.''dedim.

''Tabi ki gelecektik sizi yalnız bırakır mıyız hiç..''

''Ya evet,geciktik diye yolda başımın etini yedi kendisi Ezracım.Çocukları annemlere bırakalım derken trafiğe takıldık.Bunda benim ne suçum varsa artık  isteme faslını kaçırdığımız için bir kafamı yarmadığı kaldı.''dediğinde Aslı'dan koluna yediği çimdikle ona döndü.''Yalan mı aşkım?''

''Yalan değil ama her şeyi de böyle söylemesen iyiydi canım benim.''diyerek dişlerinin arasından gülümseyerek konuşan arkadaşıma gülümseyerek baktım.

''Hiç değişmeyeceksiniz değil mi?Bunların böyle durduğuna bakma hayatım,iki dakika sonra birbirlerine sarılıp aşk böceklerine dönüyorlar.''

Sırat,yüzünü buruşturarak ''Bana mı anlatıyorsun canım.Bu ikili yüzünde bir ara hayattan soğumuştum.''diyerek bana yandan bakıp göz kırptı.

Aslı bize gözlerini kısarak bakıp ''Hainler..''dedi.Sonrada ''Bizim ilişkimiz böyle ne yapalım yani.''diyerek omuz silktiğinde hepimiz güldük. Kayınvalidemin Sırat'a seslenişiyle başımızı çevirip ona baktık.

''Sırat!Oğlum,hadi ağabeyinle birlikte gidip arabadaki tatlıları getirin.''

''Tamam annem..''diyerek başını sallayan sözlüme baktım.

''Ne tatlısı hayatım,anlamadım?''

''Bizimkiler söz kesildikten sonra tatlı yenir dediler.Bizde usul böyleymiş canım..O yüzdende yolda gelirken sipariş verdim,onlar gelmiş olmalı.''diye açıkladığında gözlerine bakıp biraz daha yaklaşıp sessizce konuştum.

''Ama hayatım,böyle bir şeye hiç gerek yoktu ki..''dediğimde elimi tuttu.

''Tabi ki gerek var canım..Biz bunları bir kez yaşayacağız.Adet veya değil biz nasıl istiyorsak öyle olmalı.Senin için bunlar az bile güzelim..Anlamıyorsun,sen istesen ben senin için çok daha fazlasını yaparım.''dediğinde gülümseyerek ellerini daha sıkı tuttum.

''Ben böyle seninle,yanımda sevdiklerimizle çok mutluyum zaten hayatım.''

''Biliyorum..Şu gözlerinde gördüğüm mutluluk bana her şeyi anlatıyor güzelim.''diyerek kulağıma eğilip yanağımı öpmeden önce kulağıma ''Senin bu sevgi dolu kalbine aşığım,seviyorum kadın.''dedi o güzel sesiyle.Sonrada beni dudaklarımdaki kocaman gülümsemeyle bırakıp abisinin yanına yürüdü.Kenan ve Aslı babamların yanına geçince bende arkamdan gelen Mısra ile birlikte mutfağa geçtim.Mutfaktan içeri girdiğimde masanın üzerine konulmuş iki büyük tepsi baklavayı görünce gözlerim irileşti.

''Eniştem yine cömertliğini konuşturmuş abla..Valla helal olsun!Ya Rabbim bana da onun gibi birini nasip etsin inşallah!Amin!''diyerek dua edip elini yüzüne süren kardeşim,elindeki tabaklara baklava koymaya devam etti.Bir anda arkamızdan gelen sesle yerinden sıçradı.

''Rana!Elin çalışsın kardeşim..''

''Aman be!Zebellak gibi dikildin tepeme,ağız tadıyla bir dua bile edemiyorum.''diye söylenen kız kardeşime ters bir bakış atıp elindeki tabağı alan Çağan; ''Duanda hayırlı iş bulundurman gerek senin eş değil canım.

''Sana mı soracağım ha sana mı?İstediğim duayı ederim,tamam mı!''

''Senin görüştüğün biri mi var kız,doğruyu söyle bak kızmayacağım.''

''Yok ama olsa da sana söyleyecek kadar kafayı yemedim abi!''

''Anca lak lak edip duruyorsunuz burada..Oğlum sende kızı sıkıştırıp durma da al şu tabakları bir işin ucundan tut evladım.''diyerek olaya müdahale eden annemle ortalık yatıştı.Önce herkese bir tepsi dağıtıldı diğer tepsiyi de bahçeye çıkarıp ortaya koydular.Etrafımızda toplanan ailemizle birlikte masa başında durduk.Sırat kucağında oğlumla birlikte yanımda durup bir eliyle beni yanına çektikten sonra üçümüz birlikte baklavaları ortadan kestik.Sonrada tepsisinin tam ortasındaki üç dilimi aldık.İlk önce Sırat bana yedirdi,sonra da ben ona elimdeki çatalı uzatıp yedirdim.En sonunda da ''Babbaa,annee mamma mennnn!''diye bağıran oğluma da birazını babası birazını da ben yedirdim.

''Ay bu kare kaçmaz!Gülümseyin canlarım.''diyerek masanın diğer tarafında gülümseyerek bize seslenen kız kardeşime döndük ve üçümüz birbirimize sarılıp,kameraya poz verdik.Bütün gün bol bol fotoğraflarımızı çekmemiş gibi ailelerimizi de dönüp çekmeye çalışan kardeşime gözlerimi devirerek güldüm.

''Kardeşin bir harika bir şey,güzelim..Bitmek bilmeyen bir enerjisi var aynı senin gibi..Bütün gün hiç bıkmadan,usanmadan oradan oraya koşturdu.''diyen sözlüme döndüm.

''Sabahtan beri söyleniyordu ama ne hikmetse şimdi sevgi kelebeği oldu.Galiba fazla temizlik havası solumak kafa yaptı kardeşimde..''dediğimde başını geriye atarak kahkaha attı.Ben gözlerimdeki parıltılarla sevdiğimi iki erkeğe bakarken onlarda aynı ifadeyle bana bakıyorlardı.Herkes bizi alkışladıktan sonra babamın sesini duyduk.

''Eee gençler tatlılarımızı verinde ağzımız tatlansın yahu..''deyince  harekete geçtik.Kucağımda oğlumuzla birlikte hazırlanan tabakları herkese dağıttık.Herkes yerlerine oturdu bütün gece hep beraber yiyip içtik.

Sırat,ailesiyle birlikte gittikten sonra saat gece yarısını geçiyordu.Bizimkiler yorgunluktan odalarına çekilince bende odama çıktım.Birkaç saat önce dayanamayıp kucağımızda bayılıp kalan oğlumu Sırat benim odama çıkarıp yatırmıştı.Bebeğim yorgunlukla mışıl mışıl uyuyordu.Ses çıkarmadan üzerimi değiştirip,ihtiyaçlarımı giderdikten sonra geçip yanına yattım.Mis gibi bebek kokusunu içime çektiğimde bedenim gevşedi,bütün yorgunluklarım uçup gitti.Gözlerimi kapattığımda gözlerimin önüne gelen sahnelerle yüzümde bir gülümseme oluştu.Çok güzel bir gün olmuştu.Parmağımdaki yüzüklere dokundum kaybolmasından korkarcasına.Bugün yaşadığım heyecan çok başkaydı.Hissettiğim duyguların bir tarifi yoktu.Daha önce hiç yaşamadığım bir duyguydu.Onunla yaşadığım her şey çok güzel ve ilkti.

Bu gece Nişan gününü de kararlaştırmıştık.Bir hafta sonra perşembe günü nişanımızı yapacaktık. Annemgil o zamana kadar burada,benimle birlikte kalacaktı.Birlikte hazırlıkları yapacaktık. Düşünceler içinde yorgunlukla kapanan gözlerime hakim olamadım.Aklımdan geçen son geçen şeyse aşık olduğum adamdı.

************************************

Sabah kız kardeşimin erkenden tepeme dikilmesiyle uyandım.

''Ya abla kalksana artık!''dediğinde gözlerimi açtım zar zor.Karşımda kollarında oğlumu tutarak başımda bekleyen kardeşime dik dik baktım.

''Ne oldu?Niye sabahın köründe tepeme dikildin Allah aşkına Rana?!''dedim yerimden kakmaya çalışırken.

''Annem muhteşem bir kahvaltı masası döşedi.Bende yardım ettim tabi..Gerçi seni de uyandırmak istedim ama annem sana kıyamadı,çok yorgun olduğunu ileri sürerek beni zorla durdurdu.''

''Bir günde sen bana sofra hazırla yani ne olacak.Taş attın da kolun yoruldu sanki canım.''diyerek yanına yaklaşıp hem oğlumu hemde elimde büyüyen daha doğrusu hala büyümeyen küçüğümü sıkıştırıp öptüm.

''Abla ya..Saçlarımı bozma yapana kadar canım çıktı.Hadi oyalanma da elini yüzünü yıka!Annem hemen aşağı insin dedi.''

''Allah Allah!..Ne acelesi varmış.Kalktım işte birazdan aşağı inerim.Batın'ın da üstüne değiştirmem lazım daha..''dedim oğlumu kucağıma alırken.

''Değil mi annem..Biz üzerimizi değiştirip cicilerimizi değiştirip geleceğiz teyzesi..''

''Tettee dittt..Bişşş,annemmm menn gellll!!''diyen tatlı oğlumun yanağından kocaman bir öpücük aldım.

''Oyy!..Teyzen yesin seni yakışıklı şekerim..Kız abla bu senin oğlunu yesem olur mu?''

''Hı hıı..Tettee mamma yoğğğ!!Mammaa nenne..''diyen oğlumla ikimizde güldük.

''Anneanne dese sorun değilde,nene değince annem yaşlılık psikolojisine giriyor.Geçen sefer böyle söylediğinde ''Rana,benim yüzüm çok kırıştı galiba,kalk kız yerinden bana gidip kırışık giderici krem al gel!''dedi inanabiliyor musun abla ya?''diyerek yüzünü buruşturduğunda  kahkaha attım.

''İlahi annem ya..Kadın bende genç hala yaşlandım deyip duruyor.Hadi gel bebeğim hazırlanıp aşağı inelim de anneanneyi daha fazla bekletmeyelim..''diyerek kucağımda bebeğimle banyonun yolunu tuttum.İhtiyaçlarımızı giderip,hazırlanıp aşağıya indik.

''Günaydın canım ailem..''diyerek mutfağa hazırlanan masaya yaklaştım.Önce bebek masasına oğlumu oturttum,sonrada yerime geçip oturdum.Hep birlikte keyfili bir kahvaltı yapmaya başladık.

''Ezra,dün akşam kayınvaliden ile koştuk.Bugün nişan alış verişine çıkalım diyoruz,ne dersin annem,bugün işin var mı?''diye soran anneme bakıp elimdeki çay bardağını bıraktım.

''Olur anne..Bugün o kadar yoğun değilim.''dedim.

''Tamam o zaman arayıp haber verilim Elvan hanıma..''diyerek başını salladı.O anda gözlerindeki parıltılardan bir şeyler döndüğünü anladım.Başımı çevirip kız kardeşime baktığımda ask yüzüyle onunda bizimle geleceğini anladım.Anlaşılan annem operasyona başlamıştı.Kaç günden beridir iki ayağım bir pabuca girdi,bu kadar acele etmeye ne gerek var!diyerek söylendiği için sesimi çıkarmadan yemeğime devam ettim.Kahvaltıdan sonra hızlıca dünkü dağınıklığı temizleyip, toparladık.Sonrada oğlumu Belma ablaya bırakıp evden çıktık.Babam bizi buluşacağımız alışveriş merkezine bırakıp Çağan'ın yanına gitmek için yanımızdan ayrıldı.Alıveriş merkezinde Sırat'ın annesi ve kız kardeşiyle buluştuk.Sonra saatlerce bitmeyecek olan bir alıveriş furyasına başladık.Önce benim elbisemi aldık.Sonra bütün her yeri iyice gezip alacaklarımızı bitirdikten sonra Sırat'a yanımıza gelmesi için haber verdik.Onun gelmesini beklerken bir yere geçip oturduk.Sırat geldikten sonra birlikte yemeğimizi yedik sonra da birlikte takım elbise beğendik.Böyle nişana hazırlığımızın ilk aşaması bitti ama yorgunluktan bizde bittik.Tabi koşuşturmacamız yeni başlıyordu.Bu bir hafta nasıl geçecekti Allah bilir..

************************************

Evet bir bölümün daha sonuna geldik canlar.

Bölüm nasıldı beğendiniz mi?

Bunlar güzel telaşlar..Daha sırada düğün var.

(Bu kısmı okumadan geçmeyin lütfen..)

Biraz kısa bir bölüm olduğunu biliyorum ama size yetiştirmek için hazır olan kısmı paylaştım.

Bölüm başında gördüğünüz üzere bölümü iki parça şekilde yazdım.

Bu hafta sınavlarım olduğu için çok yoğunum.

Muhtemelen gelecek pazar yeni bölümü getiremeyeceğim.(Tabi aniden sürprizde yapabilirim.)

Bu yüzden izinizi rica ediyorum güzel okurlarım.

Sınavlarım bitsin,biraz rahatlayayım sizlere çok güzel şeylerle geleceğim inşallah!.

Beni anlayacağınızı ümit ediyorum.

Gelecek bölümde görüşmek üzere..

Sağlıklı ve mutlu kalın!!

Yorum ve oylarınızı sevgiyle bekliyorum.

Ben yokken buraya sahip çıkın olur mu?

Bölümle ilgili duyuruları ana sayfamdan takip edebilirsiniz.

Continue Reading

You'll Also Like

722K 27.6K 90
Genç kızın arkadaşının verdiği yeni numarayı yanlış yazan kızın gelecekteki kocasına tesadüfen yazması. İlk başta kız engel yesede engel bir şekilde...
54K 2.6K 25
" Ben onu ilk gördüğüm de gözlerinden tanıdım ama o beni tanımadı" " söylesene seven kalbim bir sana mı fazla geldi. neden şimdi gerçekleri öğrendiğ...
67.6K 4.9K 13
❝Sen ve beni, birbirimizden başka kimse iyileştiremez. Bunu unutma.❞ Otuz üç yaşında basit bir terzi olan ama zorunluluktan bir fabrikada çalışan Gül...
123K 1K 48
gözyaşlarımı dinlemeden bir anda içime girdi dudağı dudağımda bir eli göğsümde diğer eli kadınlığımdaydı...