EZRA (KALBİMİN PUSULASI SERİS...

By duslerkitapligi

1M 42K 4.3K

"İhanet,iki yüzü keskin bıçak gibidir... Ne tarafından tutsan kanatır!.." ***********************************... More

____TANITIM____
1.BÖLÜM
2.BÖLÜM
3.BÖLÜM
4.BÖLÜM
5.BÖLÜM
6.BÖLÜM
DUYURU
7.BÖLÜM
8.BÖLÜM
9.BÖLÜM
10.BÖLÜM
DUYURU
11.BÖLÜM
12.BÖLÜM
DUYURU 📣
13.BÖLÜM
14.BÖLÜM
15.BÖLÜM
16.BÖLÜM
17.BÖLÜM
18.BÖLÜM
DUYURU
19.BÖLÜM
20.BÖLÜM
21.BÖLÜM
22.BÖLÜM
23.BÖLÜM
24.BÖLÜM
25.BÖLÜM
26.BÖLÜM
27.BÖLÜM
DUYURU
28.BÖLÜM
INSTAGRAM DUYURU
29.BÖLÜM
30.BÖLÜM
31.BÖLÜM
32.BÖLÜM
33.BÖLÜM
34.BÖLÜM
35.BÖLÜM
36.BÖLÜM
37.BÖLÜM
Minik Bir Duyuru
38.BÖLÜM
39.BÖLÜM
40.BÖLÜM
MİNİK BİR DUYURU
41.BÖLÜM
42.BÖLÜM
43.BÖLÜM
DUYURU
44.BÖLÜM
45.BÖLÜM
46.BÖLÜM
47.BÖLÜM
DUYURU
48.BÖLÜM
YENİ KİTAP KAPAĞIMIZ
50.BÖLÜM
51.BÖLÜM
52.BÖLÜM
53.BÖLÜM
54.BÖLÜM
55.BÖLÜM (İsteme & Söz)
56.BÖLÜM (Nişan/1.part)
56.BÖLÜM (Nişan/2.part)
57.BÖLÜM
58.BÖLÜM
59.BÖLÜM
60.BÖLÜM
61.BÖLÜM
62.BÖLÜM
ÖNEMLİ DUYURU 📢📢
63.BÖLÜM
64.BÖLÜM (SEZON FİNALİ)
65.BÖLÜM
66.BÖLÜM
67.BÖLÜM
68.BÖLÜM (KINA)
DUYURU
69.BÖLÜM (DÜĞÜN)
70.BÖLÜM
71.BÖLÜM
72.BÖLÜM
73.BÖLÜM
74.BÖLÜM
75. BÖLÜM
76.BÖLÜM
77.BÖLÜM
78.BÖLÜM
79.BÖLÜM
80.BÖLÜM
81.BÖLÜM
82.BÖLÜM
DUYURU
83.BÖLÜM
84.BÖLÜM
85.BÖLÜM
86.BÖLÜM
87.BÖLÜM
88.BÖLÜM
89.BÖLÜM
DUYURU
90.BÖLÜM / FİNAL
DUYURU
Duyuru

49.BÖLÜM

6.2K 344 45
By duslerkitapligi


Selam güzel okur canlarım...

Yine harika bir bölümle daha sizlerleyim...

Bu bölümde ne yok ki?

Herkes hazırsa sürprizler dolu bölümümüz başlasın!.. 

Umarım beğendiğiniz bir bölüm olur.

Keyifli okumalar canlarım..

Yorum ve oylarınızı eksik etmezseniz sevinirim.

Görselde; Bölüm afişimiz var.
Bölüm müziğimiz; Ziynet Sali - Ömrüm

************************************

Aklımda hiçbir şey yoktu.
Çünkü o sıralar sana rastlamamıştım daha.
Sonra sen çıktın geldin...
Ortalığı güzelledin,beni ben ettin.

                                        Cemal Süreya

************************************

İnsanın en güzel anları ailesiyle birlikte geçirdiği zamanlardır.En çok o anlarda mutlu ve huzurlu oluruz.Çünkü sevdiğimiz insanlarla geçirdiğimiz bir an bir ömre bedeldir.Ben bu yönden çok şanslıydım.Sevgi dolu bir ailede büyümüştüm.Şimdi kendimi daha şanslı hissediyordum.Yeni bir hayata sıfırdan başladığımda hayat önce karşıma çok seveceğim,kalbi kalbime denk bir adam çıkarmıştı.Güzel yürekli sevdiğim..Sırat'ımı..Onun bana gelişiyle hayatım yeni can bulmuştu. Onunla beraber gelen güzelliklerden biri de beni ve oğlumu sorgusuz sualsiz bağrına basan güzel ailesiydi.Daha önce başımdan bir evilik geçmesine rağmen hiç bir zaman böyle bir sevgi ve saygı görmemiştim.O aileyle tanışmak bile benim için kabus gibi olmuştu.Annesi olacak o nemrut suratlı,hiçbir şeyi beğenmeyen ve kötü niyetli kadınla tanışmam kesinlikle büyük bir talihsizlikti.Babası ona kıyasen biraz daha iyi biri olsa da karısının kuklası olmuş biriydi. Evliliğimiz boyunca elimden geldiğince görüşmemeye çalışmıştım.Benim ailelerine girmemi hiç istemişlerdi.Bir kez olsun ne bana ne oğluma böyle yakın davranmamışlardı.Şimdi Sırat'ın ailesinin bize karşı böyle içten ve samimi olmaları benim için öyle değerliydi ki..Kendi torunlarını sevmeyen, istemeyen o ailenin aksine Sırat'ın ailesi kendi kanlarından olmasa da oğlumu ailelerine kabul etmiş ve torunları gibi sevmişlerdi.Bu iyi niyetli davranışlarına karşı ne yapacağımı şaşırarak onlara baktım.Alışık olmadığım bu muamele karşısında öylece kalakaldım.Şimdi hissettiğimi duyguların bir tarifi yoktu.Gözlerim doldu bir şekilde Dildar hanıma baktım.

''Teşekkür ederim efen..babaanneciğim.''dediğimde Dildar hanım gözlerime sevgiyle bakarak ''Ah güzel kızım benim...''diyerek gülümsedi.Sonra da oğluna döndü.

''Beklediğimize değdi oğlum..Torunum bize çok güzel bir gelin getirdi çok şükür!..''dediğinde utandım.

Tamer bey yani kayınbabamda bana kendi evladı gibi sevgiyle baktı.''Evet anne, Ezra gibi güzel bir kızımız daha oldu.diyerek annesi onayladı ve yanındaki eşine gözlerindeki aşkla bakıp elini tutarak ''Öyle değil mi Elvan'ım?..''diye sordu.Elvan hanımda eşine aşkla bakarak elini sevgiyle tuttu.Onların bu hali içime garip bir duyguyla doldurdu.Sanki şuan karşımdaki sahneyi daha önce yaşamışım gibi bir hisse kapıldım.Hani yaşadığın veya yaşayacağın bir anı karşında kanlı canlı görürsün ama bir türlü nedenini anlayamazsın ya işte şimdi karşımda gördüğüm sahnede öyle tanıdıktı işte.Sanki şuan Tamer bey ve Elvan yerinde onların yaşlarındaki hallerimizle Sırat ile ben vardık ve aynı böyle bir sahneyi yaşıyorduk.Gözümün önüne gelen sahnenin etkisiyle ürperince Sırat elimi bırakıp beni kendine daha çok çekerek kolumu okşadı.

''Üşüdün mü hayatım?Üzerine bir şal veya ceket getirmemi ister misin?''

''Sağ ol canım..Sadece bir an öyle ürperdim.''diyerek elini tutup ona baktım.Sevdiğim adam o yaşlarında babasına oldukça benzeyecekti sanırım.Yüzüne baktığımda gülümseyerek gözlerinin içindeki o güzel parıltılarla bana baktı ve ben yine dünyanın en şanslı kadını olduğumu hissettim.Elvan hanımın sesiyle tekrar onlara döndüm.Bize gözlerinden taşan sevgi ve şefkatle baktı.

''Öyle sevgilim..Şükürler olsun Rabbime..Çok güzel bir kızımız daha oldu.Oğlumuzun da bizim gibi kalbinin yarsını bulduğu için çok mutluyum.''

''Bende..''diyerek karısını onayladı.Elvan hanım gözünden akmak üzere yaşları silerek evin yardımcılarından birine seslendi.

''Ayfer hanım!..''diye seslendiğinde orta yaşlarda tatlı bir bayan içeri girdi.

''Buyurun Elvan hanım?''dedi saygıyla.

''Ayfer hanım,tatlılarımızı getirebilir misiniz lütfen.''

''Hemen getiriyoruz efendim.''diyerek aceleyle içeri koşturdu kadın.Biraz sonra yardımcılar tatlılarımızı getirip servis ettiler.

''Hamur işi olanı annem sizin için kendi elleriyle yaptı Ezracığım.''dedi kibar bir 

Sırat,''Ellerine sağlık babannem..''diyerek öpücük yolladı babannesine sonra da tatlısını yemeye başladı.

Dildar hanım torununa gülümseyerek ''Afiyet olsun yavrucuğum..''dedi.

''Ellerinize sağlık,niye zahmet ettiniz babaannne?''dedim mahçup bir ifadeyle.Kadıncağız bu yaşında bizim için hamur işleriyle uğraşmıştı.

''Afiyet olsun kızım..Ne zahmetiymiş o severek yaptım ben..Rahmetli anneciğimin tarifi olan Boşnak tatlısı..Bizim oraların meşhur dudove tatlısı.Benim annem aslen Boşnaktır.Ben göremedim maalesef ama annem kendisi küçükken bayramlarda çokça yapılan bir tatlı olduğunu söylerdi.O zamanki bayramların tadının bir başka bir tadı olduğunu söylerdi.Taki o..o caniler yüzünden tüm huzurumuz kaçana kadar.Rabbim bir daha o acı günleri göstermesin.''diye dua ettiğinde ''Amin..''dedik hepimiz..Mavi gözlerindeki hüzne inat bana bakıp gülümsediğinde bende gülümsedim. Boşnak'ta kardeşlerimizin acımasızca katledildikleri o acı zamanlar düşünmek bile kalbimi acıttı.O acıları hala kalbinde taşıyan insanlardan biri de Dildar hanımdı.Bizim kadınlarımız hep acıyla yoğrulmuş topraklardan geliyordu.Biz acıyı sırtımıza yükleyip bu topraklara gelen,cesur annelere sahip bir milletin evladıydık. Geçmişini unutmayan ve unutturmayan bu güzel yürekli kadın artık benimde annemdi.

''Bugün benim en güzel günüm,bayramım..Bende dedim ki adet yerin bulsun bayramımızı, gelinimin,torunumun kıymetlisinin gelişini kutlayalım.''dediğimde kalbim sevgiyle dolup taştı. Ben bu güzel yürekli insanların sevgisini hak edecek nasıl bir sevap işlemiştim bilmiyorum. Elimdeki tabağı sehpanın üzerine bıraktıktan sonra kucağımda uslu uslu oturan oğlumu babasına kucağına vererek ayağa kalktım.Onlar ne yaptığımı anlamadan bana şaşkınlıkla bakarken ben babaannemin yanına yaklaşıp önce pamuk ellerini öptüm sonra da dizlerinin dibine oturup sevgiyle mavi gözlerine baktım.

''Senin gibi güzel yürekli bir babaannemiz olduğu için hem ben hem de oğlum çok şanslıyız biliyor musun?Bana bu kadar değer verdiğin için çok teşekkür ederim annemm..Buna layık olmak için elimden geleni yapacağım.''dediğimde beni kendine çekti ve sımsıkı sarılıp bağrına bastı.O anda kelimeler değil duygularımızdı konuşan...Salondaki herkes bizi yüzlerindeki gülümsemeyle izledi.Bu aile artık benim ikinci ailemdi ve bunu hiç bir şey değiştiremezdi.

************************************

Duygusal anlardan zar zor sıyrıldıktan sonra güzel bir sohbet eşliğinde tatlılarımızı yedik.Tatlının tadı harikaydı.Daha bir çok tarifi denesem de böyle bir şeyi daha önce hiç tatmamıştım.Oğlum için ayrı bir tatlı hazırlamışlardı.Meyvelerin karışımdan olaşan çok besleyici bir tatlıydı.Üzerine döktükleri çikolata sosu yüzünde oğlumun ağzı ve elleri çikolataya bulanmıştı.Bir yere ellerini değdirmesinden korkarak oğlumu kucaklayıp ayağa kalktım.

''Biz ellerimizi yıkayalım en iyisi..''diyerek Sırat'a dönüp lavabonun yerini sordum.

''Soldan ikinci kapı hayatım.Bende sizinle geleyim mi?''diyerek yerinden kalkacakken ''Sağ ol canım,ben hallederim.Birazdan döneriz,müsaadenizle..''diyerek salondan çıktım.Banyoyu bulup kapıyı açtım.Oğlumu göğsüme yaslayarak musluğu açtım.

''Annee,buu bıccııı bıccııı..''diyen oğlumun başını öptüm.Onun böyle tatlı tatlı konuşmasına bayılıyordum.Hele anne dediği zaman içim bir hoş oluyordu.Anne kelimesini her duyduğumda onun için çarpan kalbim sevgiyle coşuyordu.

''Evet annecim,ellerimizi yıkayacağız.Temiz bir bebek olacak benim yakışıklı oğlum.''dedim onaylayarak.Elimize aldığım sabunla ellerimizi iyice köpürttükten sonra ellerimizi suyun altına soktum.Oğlumun kıkırtılarını banyoda yankılanıyordu.

''Annee ah..Buu bıccı bıccıı ha?''diyerek banyonun küvetine baktığını görünce gülümseyip başımı iki yana salladım.Suyu ve banyoyu bu kadar çok seven bir çocukla daha önce hiç karşılaşmamıştım.

''Hayır annecim.Daha yeni banyo yaptık.Yarın evimizdeyken yaparız oldu mu bebeğim.''dedim. Sonra ellerimizi tek kullanımlık havlularla kurulayıp banyodan çıktık.Kucağımda başını omzuma yaslayıp etrafını izleyen oğlum artık mayışmaya başlamıştı.Odaya girip Sırat'ın yanına geçip oturdum tekrardan.

''Sırat,Batın'ın uykusu geldi.Kalkalım mı artık hayatım?''diye sordum.

''Olur canım..Oğlumu bana ver sen kolun ağırmasın.''diyerek oğlumu şefkatle kollarının arasına aldı.Oğlumda iyice ona yaslanıp boynuna sokulduğunda gülümsedim.O ayağa kalkınca bende ayağa kalktım.

''Biz kalkıyoruz artık canım ailem...Oğlumun uykusu geldi.''dediğinde onlarda ayağa kalktı.

''Oğlum,Batın'a burada yatacağı yer ayarlardık.Kalsaydınız biraz daha.''dedi Elvan hanım.

''Sağ ol annem ama biz gidelim.Hem iki de bir yerini değiştirirsek oğlumun uykusu kaçabilir hem de bizim yarın işi gideceğiz,erken kalkmamız lazım.''

''Israr etme hayatım,gençler nasıl rahat edecekse öyle yapsınlar.''dedi babası.

''Tamam canım bir şey demiyorum.Arayı çok açmadan tekrar gelin oğlum.Seninle tanıştığımıza çok mutlu oldum kızım..''diyerek yanıma yaklaşıp bana sıkıca sarıldı.

''Bende çok memnun oldum Elvan anne.''dediğimde kadının gözlerinin içi parladı.Onu kırmadan orta yolu bulduğum için rahatlayarak diğerleriyle de vedalaştım.Evden çıkıp arabaya bindik.Batın'ı koltuğunu yatırmak yerine kucağıma alarak arkaya geçip oturdum.Sırat arabayı çalıştırıp,arabayı hareket ettirdiler.Büyük demirkapılar açıldığında Sırat güvenlik görevlilerine selam verdi.Biz bahçeden çıkana kadar ailesi kapıda durup gidişimizi izlediler.

************************************

Yoluculuğu sessiz bir şekilde tamamlayıp eve ulaştık.Sırat arabayı park ettikten sonra arabadan inerek benden daha önce aldığı evin yedek anahtarıyla kapıyı açtı.Sonra tekrar yanıma gelip kapıyı açtı ve oğlumu kucağına alıp arabadan inmeme yardımcı oldu.Arkamdan arabayı kitledikten sonra birlikte eve doğru yürüdük.İkimizde sessizdik ama bu huzurlu bir sessizlikti. İkimiz birlikte oğlumuzu odasına götürüp yatırdık.Bir müddet onun huzurla uyumasını izledikten sonra birbirimize sarılarak odadan çıktık.Merdivenleri inerek salona geçtik.Koltuğa oturduğumuzda rahatladım.Topuklu ayakkabı yüzünden ayaklarım fena halde acıyordu.Yüzümü buruşturarak eğilip ayakkabılarımı çıkardım.Tam ben eğilmişken Sırat aniden beni kucağa çektiğinde ağzımdan bir çığlık kaçtı.

''Ahh!..Sırat ne yapıyorsun?''diye sordum.Gözlerim karanlık odada tüm karanlıklara inat parlayan grilerine kitlenirken.

''Ne mi yapıyorum?Gelinimi,gönlümün sultanını kucaklıyorum.''diyerek beni biraz daha kendine çekip göğsüne yasladığında kalbim sessizlikte duyulacak kadar gürültülü bir şekilde çarpmaya başlamıştı.

''Onu görüyorum da hayatım,neden?''diyerek gülümsedim.Omzuma dökülen saçlarımı geriye itip ensemden beni yakalıyıp yumuşakça kendine çekti ve sıcak nefesini dudaklarıma verdi ve  dudaklarıma yapışmadan önce fısıldadı.

''Aşkıma daha yakın olmak için...''

Ben son sözünü algılayamadan o çoktan beni yangınlara sürüklemeye başlamıştı bile.Bu adamla her şey baştan sona bir maceraydı ve ben bunu çok seviyordum.

************************************

Çocukları pistten alalım..😂

Aa ama Sırat çok ayıp bebeğim bunlar nasıl hareketler böyle?😏

Aile var burada aile..🙈

Evet...Bir bölümün daha sonuna geldik canlarım...
Umarım keyifle okuduğunuz bir bölüm oluştur.

Batın ve Sırat'ın hallerine bayılanlar kimler?

Babanemiz yine bomba gibiydi.

Böyle babaannem olsun diyenler?🙋

////////

Bugünden itibaren bazılarınız için iki hafta bazılarınız için üç hafta tatil başladı.

Maalesef benim derslerim devam ettiği için bu tatil benim için geçerli olmayacak.Ders çalışmaya,sınavlara hazırlanmaya tam gaz devam ediyorum.
Sizlerde zamanınızı boşa geçirmeyin olur mu canlar.Bol bol kitap okuyup ailemizle vakit geçirelim.

Korana virüsü dolasıyla önlem almanızı ve sağlığınıza dikkat etmenizi sizlerden rica ediyorum canlar.Lütfen temizliğimize dikkat edelim.Biz önlemlerimizi alıp dikkat edersek hiç bir şey olmaz inşallah!Önce tedbir sonra da tevekkül edelim..Allah'ın izniyle bu dönemleri de atlatacağız. Çocukları olan anne okurlarım sizler iki katı dikkat etmesi lazım.Çünkü sizler bu ailenin temelisiniz.Panik yapmadan sakince çocuklarımızı temizlik için daha çok bilinçlendirelim olur mu?Bol bol su içelim ve sağlıklı beslenelim.Siz bunları zaten uyguluyorsunuzdur yine de hatırlatmak istedim.Çünkü sizler benim için çok değerlisiniz..Sağlığınıza benim için çok önemli güzellerim.Kendinize iyi bakın olur mu?

Ve unutmayın!

Hepinizi çok ama çok seviyorumm... 

                        DUYURU 

Sizlere çok güzel bir haberim var canlarım.📢🎉

Canım okurum ve takipçim sevgili bsudeeebizler için çok güzel bir kapak tasarlamış.Yeni kapağımızın bu güzellik olmasına ne dersiniz.


Ben çok beğendim.😍Kendisine buradan tekrar ellerine emeğine sağlık diyorum.😘❤️

Buraya yorumlarınızı fikirlerinizi söylebilir misiniz ?
Kapağı ona göre değiştireceğim canlar.

Continue Reading

You'll Also Like

Atlas By m

Romance

39.3K 3.5K 19
Bir mantık evliliği hikayesi.
91K 6.1K 55
. . Başlangıç tarihi: 10.03.24
1.8M 81K 63
Aile problemleri yüzünden evden kaçmış ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, aynı zamanda sinir hastası olan Pare, ucuza gelsin diye ikinci el...
27.9K 420 9
'Işık, ışığım canını yakmak istemiyorum bugünün güzel geçmesini sağla ve bana geleceğin yolları kısaltmaya çalış bebeğim akşam sizdeyim bana söylemek...